Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 241

Tema: Varazdinsko rodiliste 5.dio

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

imam pitanje vezano uz pregled u rodilištu. dakle, termin mi je za dva tjedna i dobila sam uputnicu za ctg i amnioskopiju drugi tjedan (znači desetak dana prije termina). za ctg mi je jasno da moram ići, ali za amnioskopiju sam mislila da se radi tek nakon termina tj. nakon 40. tj. da li su je vama radili prije termina?

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni su je radilli kad mi je bilo 38+4 -čini mi se da nakon 38 tjedana ju rade, s tim da ako nisi ni malo otvorena -onda ništa
    meni ju je dr D radila

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

išla sam na prvi ctg dva tjedna prije termina, a na prvu amniskopiju tjedan prije tremina

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

tjedan dana prije termina sam dobila uputnice ...s tim da ti onda zaredaju svaka 2 dana, što je u najmanju ruku mučenje, da ne spominjem sve ostale stvari koje se vežu na to - pitaj, detaljno porazgovaraj sa svojim ginekologom o prednostima amnioskopije i posebno pitaj za onu drugu stranu amnio. koja se obično ne spominje ako se ne pita.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala na odgovorima .

imam još jedno pitanje, mislila sam ići na pregled kod dr.Jukića ali kad sam nazvala sestra je rekla da on ne radi u trudničkoj ambulanti
    :? , kak ste onda sve vi koje ste rodile u Vž-u došle do njega vezano uz pregled i dogovor za porod (želja mi je porod na stolčiću) - može odgovor i na pp.

dobila sam raspored i po njemu u pon. radi dr. Dombaj, uto. dr.Špoljarić, sri. dr. Kirchbaum, čet. dr. Dokuzović i pet. dr. Fara. kod kojeg da idem?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam bila kod njega u trudničkoj ambulanti, i ne samo to, išla sam po drugo mišljenje jednom, i opet kod njega u ambulantu ...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a s obzirom da u Varaždinu ima sigurno više dobrih ginekologa, nego onih kojima su žene najčešće zadovoljne u rađaoni, možda i bolje da svojih 8 sati iskoristi u rađaoni, nego da radi na pokretnoj traci za amnioskopije

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    a s obzirom da u Varaždinu ima sigurno više dobrih ginekologa, nego onih kojima su žene najčešće zadovoljne u rađaoni, možda i bolje da svojih 8 sati iskoristi u rađaoni, nego da radi na pokretnoj traci za amnioskopije
    slažem se, kod koga bi ti išla od gore navedenih?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

e jesi me dočekala, smijem se već minutu. Ne znam teško pitanje. Obzirom da još ne znam kakav je dr. Fara, onda kod njega (a nisam čula do sada još ništa loše).

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

e jesi me dočekala, smijem se već minutu. Ne znam teško pitanje. Obzirom da još ne znam kakav je dr. Fara, onda kod njega (a nisam čula do sada još ništa loše).
    i ja sam mislila kod njega iz istog razloga. joj, najbolje bi bilo da što prije rodim i riješim se svih ovih muka oko doktora.

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam bila na pregledima kod dr Dokuzovića i bio je super-al na amnioskopiji kod njega nisam bila pa neznam-čula sam da je pažljiv
    Za Faru ni ja nisam ništa loše čula
    a kao što sam rekla ja sam bila kod dr Dombaj i tolko je bezbolno sve prošlo da sam iz ordinacije sva nasmijana izašla!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    i ja sam mislila kod njega iz istog razloga. joj, najbolje bi bilo da što prije rodim i riješim se svih ovih muka oko doktora.
    Svakako F. Za njega nemam loše riječi, meni je razbio neke predrasude o doktorima.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

šapni nam koje, može i na pp

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ma može i na otvorenom forumu: nije onako napuhan kao većina liječnika (npr. dr. Š ), ne uvrijedi se kad ga pitaš za neku alternativu njegovim prijedlozima (npr. ja sam bila otvorena 1 prst, ali nisam htjela ASC prije termina, i on je to poštovao; imala sam visoki tlak od 37. tjedna trudnoće i dobila Ormidol + Normabel, nisam htjela piti normabel i isto je rekao "ok", bez ikakve frke...) A kad je dobre volje onda je zafrkant, znao nas je (mene i MM-a) baš nasmijati i opustiti prije CTG-a (koji su zbog Ormidola stalno bili problematični...) Naravno da ima i lošijih dana, pogotovo kad je gužva, ali sve u svemu mi je ostao u jako pozivnom sjećanju.

A predrasude su nastale boravkom na 4. katu (patologija trudnoće) i čestim susretima sa dr. Š. i C.D (opet moram reći za obje i dignute noseve na svako, pa i najbanalnije pitanje).

Da, i Kirchbaum mi se čini ok, ali sam ga samo 2x srela.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni je dr. Kirchbaum bio na porodu (ili bar dobrom dijelu mog poroda) i bio mi je super. Poštovao je moju želju za prirodnim porodom (nije ništa forsirao niti nakon, čini mi se 18 sati od puknuća vodenjaka, a trudovi mi baš nisu išli u korist). Nije me pregledavao bez razloga, a kad me išao pregledati bio je izuzetno pažljiv.
    A ako baš želiš dr. Jukića, možda da probaš zvati na centralu pa tražiti baš njega. Pa ti oni daju moguće brojeve gdje bi mogao biti (rađaona i sl.) pa ga loviš dok ga ne uloviš pa pričaš direktno s njim. Meni je puno značilo što sam preglede obavljala kod njega. Niti šest dana nakon termina nije bilo govora o indukciji... pregledi su bili gotovo bezbolni, s njim sam razgovarala kao s nekim tko je 'na mojoj strani', objasnio bi mi sve što sam željela znati, MM-a bi 'izvijestio' o svemu o čem smo razgovarali, odnosno uključio bi ga, izlazio bi nam u susret što se tiče termina pregleda... a ne znam mogu li nabrojati sve zbog čega mi je on bio nezamijenjiv. Uglavnom, mislim da ga vrijedi probati uhvatiti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, i ja sam čula za dr. Kirchbaum uglavnom samo dobre stvari, iako imam osobno loše iskustvo sa njim, ali to je bio više možda splet raznih ostalih okolnosti (a i jednom davno, davno mi je sestra tako neljubazno nešto odbrusila kada sam zvala da nešto pitam, da mi je ukupni dojam ostao :/ ).
    No, da se nekim slučajem zateknem kod njega na stolu, mislim da ne bih imala obrambeni gard jer ne bi bilo potrebe, i da bismo normalno komunicirali.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je dr. K. vodio početak trudnoće kad je još radio u Domu zdravlja. Isto mi je bio ok, možda malo ubrzan zbog stalne gužve u njegovoj smjeni, al definitivno bolji od grube doktorice kod koje sam bila poslije (fizički grube, ne po ponašanju).

A u rodilištu sam imala kontakta s dr. Dok., dr. Piž. i dr. Špo. i od njih mi je najgori bio Piž. Dr. Špo je bila ljubazna i nježna, a nje sam se najviše bojala

Amnioskopiju sam izbjegla jer sam bila naručena s 39+3, a rodila sam s 39+1. :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pitam se čitaju li oni koji trebaju ovakve tekstove

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2549

Datum pristupanja
    Apr 2005

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nisam nikad bila ni vidjela dr. Jukića prije asc, ali sam zamolila sestru neka ga pozove, bila sam u četvrtak i došao je.umjesto nje trebala je biti Šp. kao zamjena za Dokuz.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    u varaždinu smo donijeli kavu i kekse za sve jer smo bili oduševljeni, ali ništa nismo dali konkretno toj jednoj sestri koja ju je oblačila (iako sam joj ja dan prije poklonila neki časopis koji sam pročitala )
    na ovoj temi nisam bila valjda mjesecima i onda pročitam ovo

sjećam se kak je žicala časopis i onda sam za par dana doživjela potpuno istu scenu, isti tekst, samo sam bila u drugoj sobi

idem sad još malo čitat

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Aha, sad sam malo pročitala.

Kad je bilo "moje vrijeme" u trudničkoj ambulanti, pisalo je da četvrtkom radi dr. Dokuzović, ali se on izmjenjivao s dr. Jukićem, svaki tjedan drugi od njih. Meni se kod dr. Dok svidjelo što isto ne forsira, imala sam pregled oko termina, rekao je idući put tek idući tjedan (inače većina forsira svaka 2 dana čim dođe termin blizu) i da ne treba asc (unatoč mom negativnom dojmu s tečaja).

Dr. Fara mi se isto svidio, jako pristupačan, iako je bio taj dan u nekoj strci i očito malo istresiran. Dr. D. mi je radila prvu asc i mislila sam da ću se onesvijestit (ženi prije mene je došlo stvarno zlo, polegle su ju unutra, a kasnije još u ambulanti za ctg, čula sam sve iz garderobe nažalost, a komentari drugih cura su bili isto takvi otprilike), a nakon toga nisam izašla čitav i još idući dan iz kreveta.

Spavaćica - 1 za porod i otprilike 1 za svaki dan. Natikače - u rađaonu se ide u njihovima, u sobi su dovoljne jedne (ne trebaju posebne za tuš kao u Zg, tuš je u sobi, čisti se svaki dan, pa još ako si sama, kao ja većinom..).

Tablete protiv boli - meni su neke sestre nudile, neke rekle da one imaju samo "baš za nuždu jednu da mi mogu dati ili posuditi dok mi tko ne kupi", ja sam ionako imala svoje.

Vlažne maramice, kremice...sve osim pelena za bebu ti ostave u sobi, daju ako pitaš...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam isto bila sva rasturena nakon amnio kod dr. D, sjećam se da sam se jedva dovukla do auta i odvezla doma, osjećala sam se tako jadno ... a onda me još dočeka i na dan poroda) pa mislim baš ....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam imala užasan strah od amnioskopije, zbog iskustva iz prve trudnoće (bila sam u Zagrebu u bolnici). Toliko me boljelo da to nije bilo normalno, prošla sam termin pa preptostavljam da su me ručno malo otvarali da mogu pogledati. i dan danas bi se plakala kad se sjetim. a onda u Vž - dakle, pratio me užasan strah, a dr. Dok. mi je radio. Samo je rekao da se opustim (što baš i nisam mogla), i čekam kad će početi boljeti, a kad ono, već komentira zajedno sa specijalizantom kakva je plodna voda. praktički nisam niš osjetila, a kamoli kakvu bol. ista stvar je bila s pregledima. u Zagrebu me svaki užasno bolio, za vrijeme poroda pogotovo, molila sam ih u suzama da me ne pregledavaju. U Varaždinu druga priča - preglede u trudnočkoj skoro da i nisam osjetila (osim one nelagode koju vjerujem svaka žena osjeća prilikom pregleda), a za vrijeme poroda su me pregledali sve skupa možda 4 puta (što mislim da je isto više nego dovoljno), ali ni ti pregledi me nisu boljeli kao kod 1. poroda. Vjerujem da zato jer sam bila puno opuštenija, jer je porod tekao kako sam ja željela, jer je osoblje bilo smireno i poštivalo moje želje.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam isto bila sva rasturena nakon amnio kod dr. D, sjećam se da sam se jedva dovukla do auta i odvezla doma, osjećala sam se tako jadno ... a onda me još dočeka i na dan poroda) pa mislim baš ....
    Par dana prije poroda dok sam čekala u trudničkoj amb., čula sam dr. Dom. kak viče na jednu trudnicu da kaj cendra i uzdiše kod pregleda, kak ona uopće misli roditi isl. U čekaoni je nastao muk, samo smo se pogledavali u nevjericil Trudnica (jako mlada) je izašla sva u suzama van. Pitaj Boga kaj joj je radila. Grozno. Ja sam čekala svog dr. F., koji je uvijek bio izuzetno nježan kod pregleda.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ajme meni, pa ja tu amnioskopiju nisam ni osjetila? (a valjda ju je napravio kad je upisao u knjižicu nalaz) Nisam znala da može biti tako gadno.

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ajme bolje da nisam ovo pročitala.
    Sad molim Boga da ne prenesem

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ne sekiraj se, ako skužiš da se u nečijoj blizini osjećaš stresno, izbjegavaj tu osobu, ili je pristojno zamoli da ne bude u tvojoj blizini ako se ne možeš ti maknuti
    Samo se 5% djece rodi na izračunati dan poroda. Očekivani datum poroda je samo procjena. Potpuno je normalno da se dijete rodi dva tjedna prije ili dva tjedna poslije termina. Istraživanja su pokazala da se 40 % djece rodi tjedan prije ili poslije očekivanoga datuma. Izračunati datum poroda obično nije znanstveno točan jer ne znamo točan datum začeća. Iako možete imati redovite mjesečne cikluse, datum ovulacije je procijenjen.
    Ako niste sigurni u datum zadnje mjesečnice pomoću kojega je izračunat termin, liječnik će tolerirati veće odstupanje od termina. Prenesena trudnoća može biti prava, kad zaista dulje traje, ili lažna kod koje se vjerojatno radi o nepravilnim menstrualnim ciklusima ili nepoznavanju datuma zadnje menstruacije. Učestalost lažne prenesenosti je oko 7%, dok se prava prenesenost javlja u svega 1-2% trudnoća.
    http://www.mojedijete.com/trudnoca/2...nesena-trudnoa

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je jukić radio amnioskopiju. nisam uopće osjetila pregled, kao što kod njega nisam osjetila ni vaginalni. stvarno je nevjerojatan i izuzetno pažljiv.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je dr. Fara radio i vaginalni pregled , ali i amnioskopiju i stvarno je jako pazljiv.
    Amnioskopiju nisam ni osjetila , a uzasno sam se bojala jer sam cula svakakvih prica.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sad sam se sjetila tog dana kad mi je dr. D radila asc, kako je jednoj trudnici isto rekla da kak bude ona uopće rodila kad joj je već to tako teško - cura je inače bila drugorotka..očito ima paletu istih komentara.

meni je dr. Jukić radio asc 3 dana nakon nje, najmanjom sondom koju ima, time da mi je prije toga rekao da nije siguran da li će moći napraviti jer sam bila još dosta zatvorena (onda vam je jasno zašto nisam mogla čitav dan iz kreveta nakon dr. D) . napravio je bez problema, objasnio mi u koji položaj da se namjestim da bude najmanje bolno, nakon toga sam shvatila da asc ne mora bolit.

inače, moj dr. mi je rekao da asc može biti neugodan možda, ali ne smije bolit ništa više nego uzimanje papa testa...a medicinska sestra koja je odležala trudnoću od 3. mj. do kraja mi je rekla da je nju dr. D. samo jednom pregledala i da joj se više nije dala približit. pa ako čita ove stranice, nek se malo zapita da li je stvarno problem toliko u trudnicama ili....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam neki dan prvi put čula u ambulanti da ginekologica nije mogla pregledati jednu ženu (ne trudnicu)-jer je žena kao prenervozna. Ta dr. bi se fakat trebala zamislit.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ja sam na porodu dobila od iste osobe sličnu izjavu, da roditi moram i da mi odlazak kući po stvari i muža neće pomoći da izbjegnem porod - to je u tom trenutku bila takva promašena izjava koja je bila totalno kontra mojeg psihološkog stanja u kojem se žena nalazi na dan D kad je presretna što će uskoro gledati svoje 9 mjeseci očekivano i priželjkivano čudo. Sreća da se ja niti malo nisam bojala poroda, baš nikada nisam pomislila da ja to ne mogu, šta ću kad počne boliti i sl., jedino čega sam se bojala to su ishitrene intervencije koje mi mogu zagorčati život.

Ali je govorila puno o tome da izbjegavanje indukcije, ubrzavanja poroda, želju sa bliskom osobom uz sebe, prirodnim tijekom i sl. dio osoblja izjednačava sa izbjegavanjem poroda. Osjećala sam se jadno, neshvaćeno, ali još više sigurna da ne želim niti metar bliže rađaoni bez muža.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kao što kod njega nisam osjetila ni vaginalni. stvarno je nevjerojatan i izuzetno pažljiv.
    x
    Kod dr. Jukića sam prvi put doživjela da mi netko sugerira kako da se namjestim da me manje boli. Inače su mi pregledi znali biti bolni, a kod njega sam se više osjećala ugodno zbog toga što je netko toliko pažljiv, nego neugodno zbog pregleda.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A što reći za doktoricu D? Meni se ona 'desila' na porodu. Ja bih predložila ženama kojima se ona pojavi da već prije nego s njom probaju razgovarati, traže drugog doktora. Osim ako im se ne desi takva sreća da je baš i taj drugi iz istog filma. Rijetkost, ali meni se, eto desilo.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, jel njima piše negdje kak se zovu mislim znam o kome pričate ali kak ću znati da je to baš ona...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

prema informaciji koju sam ja dobila iz Ministarstva, osoblje mora imati istaknuta imena - baš me interesira da li i ima.

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kad sam ja bila na asc, baš sam gledala imena i dr. d. nije imala, jedino sestre

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a ostali liječnici? na porodu?

danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni su na porodu samo sestre imale istaknuta imena, doktori nažalost ne mada su meni te pločice smiješne, ja bi radije da su mi se svaka sestra i doc ljubazno predstavili kad sam došla u rađaonu, ali to bi valjda bilo previše

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma zakaj smiješno, pa moja mama je oduvijek u ljekarni nosila ime na kuti, kao i tehničarke, mislim da čak i čistačica.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a cuj..ima svakakvih ljudi. Ja dok sam delala u bolnici, imena se nisu nosila (bar ne na vidljivom mjestu) ali ja sam se svakom novom pacijentu kulturno predstavila...Naravno ,nazalost, puno je vise onih koji to ne rade ni ista drugo kaj struka nalaze jer delaju za novce a ne iz ljubavi prema tom poslu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

očito neki ne nose niti sada - ali s tom razlikom da je sada išao naputak Ministarstva da djelatnici moraju imati istaknuta imena

Dakle, nije više prepušteno na nečiju volju, jer su očito i u Ministarstvu skužili da je to jednostavno neophodno ako se hoće prakticirati bilo kakva povratna informacija od pacijenta.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Istina, obavezni smo nositi pločice s imenima (svi zdr. radnici). Ali, to kontroliraju interne stručne kontrole (znači ljekarne kontroliraju inspekcije iz ljekarničke komore). Pitanje je koliko je takvih kontrola u bolnicama.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imaš li ti taj naputak?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne, mi to imamo negdje u obliku knjižice koju nam je poslalo farmaceutsko društvo (tu je objedinjeno sve ono što se traži kod njihovih inspekcija).

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a dali netko zna jesu li zaposlili još kojeg anesteziologa?? ili je još uvijek još onaj jedan ?? :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa bila je i jedna mlada anesteziologinja (sve me više živcira ovo što ne nose imena)..., kao da pričaš o duhovima.

danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je pri porodu bila prekrasna anesteziologinja (kojoj naravno ne znam ime ), cijelo vrijeme me držala za ruku, tješila i bodrila, usudila bi se reći jedina svijetla točka poroda

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ja sam je zapamtila sa tečaja, simpatična, dosta mlada, sitnije građe ?
    Sjećam se da nije veličala epiduralnu, da je rekla koji je postotak komplikacija, i koje su najgore, i da su noćna mora svakog anesteziologa, ali su dio stvarnosti ....

Mislim da je govorila da ih ima malo, da često dolaze i van radnog vremena ako je takva situacija ili ih netko zamoli )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •