ninet, vjerujem da se osjećaš razočaranom, ali meni se čini da nema potrebe.
Kod beba do cca 6 tjedana, glavni pokazatelj dobrog napretka je broj prljavih pelena, a Viktor ih stvarno "prlja".
Nije nemoguće da vaga u rodilištu i vaga tvoje pedijatrice nisu kalibrirane na isti način - odstupanja mogu biti i jako velika.
Pogotovo ako ti VIDIŠ da je narastao, da dobro napreduje...
Pedijatrica je vidjela njegovu kožu i nije reagirala negativno? Znači, nema znakova dehidracije ili bilo kakvog drugog problema.
Osim toga, ni ona, čini mi se, nije bila zabrinuta već ti je dala neke savjete.
Međutim, ti savjeti baš i nisu u skladu s onim što mi ovdje govorimo. Naime, mi uvijek savjetujemo podoje na zahtjev - bez obzira koliko je vremena prošlo od prethodnog dojenja. Vidim da si se toga i pridržavala. Ovo pravilo "deset minuta" može biti dobro, ali i ne mora. Naime, ako je beba efektivan sisač, 10 minuta bi mu bilo dovoljno da isprazni jednu dojku, odnosno da dođe i do onog najmasnijeg i najhranjivijeg dijela mlijeka). Međutim, ako je on na cici iz nekog drugog razloga (radi umirivanja, kontakta s tobom, drijemanja...), onda u deset minuta popije samo ono prvo, manje kalorično mlijeko. U tom slučaju bi često mijenjanje strane uzrokovalo nedovoljno kalorične obroke. Zato mi preporučamo jednu dojku unutar dva sata. Ako Viktor traži podoj svaki sat, to bi onda značilo - dva podoja na jednoj cici. Otprilike.

Napiši, molim te, zašto koristiš šeširiće - i oni mogu biti uzrok problema sa dojenjem.