Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: nizak tlak, kava i trudnoća

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno nizak tlak, kava i trudnoća

Dakle, prije sam pila po dvije-tri kave dnevno. Znam točno kad mi padne tlak ... sva se gubim. Najviše kužim na poslu. Ne mogu ništa. Prazna glava. Teško mi je pričat.
    Sad, u trudnoći, odlučih ja ne pit kavu. Aha.... Doma (za vikend) još i izdržim... ali na poslu. U 12 sam gotova. Moram popit kavu. Pijem tu jednu. Jel to bad? Stvarno ne bih mogla funkcionirat bez nje..

Kaj nije istina da trudnoća podiže tlak...ja čekam kad će

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja popijem jednu, čim ustanem. Do trećeg mjeseca mi nikako nije pasala pa sam tad apstinirala. Inače sam veliki kavopija. Mislim da do dvije šalice na dan ne štete, bar sam tako pročitala.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Genetski imam nizak pritisak, u trudnoći se nije povećavao. Na samom početku su se dešavale i nesvjestice zbog padova pritiska. Pila sam redovno jednu šoljicu esspressa u jutro, i ponekad još jednu ako je bilo neko posebno društvo. Količine sam strogo kontrolisala i smatram da nije bed, kako ti kažeš. O da, na samom početku joj nisam mogla ni mirisa

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

inace imam tlak 100/60, a u trudnoci (na pocetku) je jos nize pao. na pregledu oko 15-tog su mi izmjerili 75/45 :shock: tek nakon sredine trudnoce poceo je ipak rasti, pa sam prema porodu imala 120/70.
    inace nikad ne pijem kavu ni colu pa sam prvih mjeseci non-stop spavala...

ruza avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja imam tlak 95/50 čitavu trudnoću i jako mi se ZzzzzzZZZZzzzz,ne znam za sebe...i popijem tu i tamo capuccino

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mislim da je malo i do ovog vremena....

Ja sam isto prije pila 3-4 kave na dan, pa kad sam zatrudnila, reko' ajd pit ću bezkofeinsku. Popila sam dvije u dva dana i ne mogu više, odvratna mi je. Onda jedno vrijeme nisam pla ništa.
    Ali juče i danas jednostavno ne mogu... Spavam na nogama... Ovo nikakvo pospano vrijeme me ubija. Juče samišla spavat u 9, i spavala jutros do 7... Sad mi se i dalje spava... :shock:
    Pročitala sam na mnogim mjestima da jedna kava dnevno ne škodi... Valjda... Mislim da više škodi zagađen zrak i voda, ali eto to nemožemo ignorirat...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja nisam pila kavu prvih par mjeseci trudnoće, ali ne svojom voljom (bilo mi je slabo i kad sam na televiziji vidjela da netko pije kavu). oko 20. tjedna sam je ponovno počela piti. najčešće jednu ujutro (capuccino), a ponekad popijem i popodne ali jako rijetko.

za niski tlak (i ja ga imam) je dobro piti puuuno tekućine (vode).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam prije trudnoce pila 2-3 kavice dnevno (instant s mlijekom) ili kapucino.. i kad sam zatrudnila nisam mogla vidjet kavu, uzas..!
    I tako do 11tjedna! Sad sam u 14tjednu (moram sada mirovati) i priustim si onaj nescafe vanilija kapucino - ima samo 10% kave pa eto popijem 2 dnevno !! Jako me veseli ta 'kavica' :D

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Negdje sam pročitala da jedna kava na dan moe u trudnoći, samo ne pretjerivati. Ja sam prestala u trudnoći piti kavu. Prvo sam bila jako pospana i jako jako mi je falila kava ali kasnije ko da je nisam nikad ni pila. sad opet pijem kavu - otkad sam na poslu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam prestala piti kavu i cajeve sa kofeinom prije 6 mjeseci (trudna 16 tjedana) i mislim da sam jedna od rijetkih sretnica kojoj kava ne fali ni malo. Na zadnjem pregledu kod doktora nije me nista pitao samo je napomenuo da pazim da ne popijem vise od jedne kave na dan (!?!?) Dakle izgleda da je jedna kavica ok Najbolja strana ovog mog izbacivanja kofeina je cinjenica da mi zubi nikad nisu bili bjelji
    8)

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja obožavam kavu,ali prvih 20 tjedana trudnoće nisam je mogla doslovno niti pomirisati. Sada si priuštim pola šalice crne kave ujutro,ali nikako ne na prazan želudac

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    I ja popijem jednu, čim ustanem. Do trećeg mjeseca mi nikako nije pasala pa sam tad apstinirala. Inače sam veliki kavopija. Mislim da do dvije šalice na dan ne štete, bar sam tako pročitala.
    Isto ovako i ja pila poslije treceg mj,beba ziva zdrava i vesela. :D

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

samo mala napomena. kad zbrajate kave nemojte zaboraviti zbrojiti i ostale kofeinske napitke koje popijete tokom dana: čaj, cola, neka druga gazirana pića...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Od 2 kave dnevno nece biti nista ni tebi ni bebi, ali ako ju pijes radi tlaka, radije popij veliku casu vode, isto ce djelovati. Ja isto imam nizak tlak, u trudnoci mi nije porastao, a kad god mi je doslo slabo pila sam puno tekucine, bezkofeinske.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja sam niskotlakaš, sad u trudnoći i nije tako loše 110/60. I inače pijem 1 kavu dnevno, probala sam još prije trudnoće to ukinut i shvatila da mi je to prevelika žrtva i moj jedini porok. Ali, i shvatila kolika je to ovisnost - nakon 3 dana nepijenja koma glavobolja, onda sam se uhvatila kako pijem plivadone umjesto kave. I da, nisam mogla vjerovati da sam s jednom šalicom kave ovisnik, a očito jesam. To je tako trajalo jedno mjesec dana uz zamjenu s kavom od cikorije, glavobolje prestale, ali nije mi bilo gušt. Prije trudnoće sam se opet vratila na jednom dnevno. Sad ujutro u 8 popijem jednu kavu.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

to sa vodom kod mene uopće ne funkcionira.... Pijem jako puno vode, ali sam i dalje mutava Uopće mi ne diže tlak

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meni je tlak i sto nizak, voda mi ne pomaže. pijen kavu svako jutro i povremeno popodne al stvarno rijetko kad me baš obori s nogu. gazirano i čajeve nikad nisan ni pila.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobro je i jesti malo slaniju hranu za dizanje tlaka, ali ne pretjerivati - tipa gavrilovićka ili slane srdele.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sa mojih 100/60 funkcionisem savrseno. Kad padne na 85/45 onda spavam, ali u trudnoci je prilicno stabilan. U zadnjem tromjesecju se 'popne' na 120/80 - ali tad' krenen i zadrzavati vodu i ostale gluposti.

Sto se kofeinskih napitaka tice ja ne vidim problem - poijem ca. 3 capucina tjedno i ne brinem oko toga. Dalje ne pijem nista tog sadrzaja.

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam isto tako niskotlakas. i nisam se odrekla jedne soljice kafe ujutro, a nekad se zna desiti da popijem i jos jednu tokom dana. medjutim, to mi nis ne pomaze.
    ono sto meni pomogne, i to bas u trenucima kada se hocu onesvijestiti od niskog tlaka (joj, kako je to grozno, pogotovo kad si na sastanku i nesto svi ocekuju da pomno pratis sta se desava), ja uzmem malu kasicicu soli i vode, i to me zaista dize iz mrtvih nakon nekoliko minuta.
    no, da se razumijemo, ne treba pretjerivati, niti da to ulazi u praksu, jer sol nije dobra za bubrege, ali ona ih potice na rad, tako da olaksanje dolazi gotovo automatski.
    pokusajte s tim, zaista pali.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam pila cca jednu - dvije šalice kave dnevno, po mogućnosti bez kofeina i divku tu i tam, no i tursku također, kombinirala sam. Sad dojim i pijem te šalice i dalje, problema - nema. Voli i ona jutarnji šut

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni je doc rekao da moram piti jednu do dvije salice jer sam zavrsila na hitnoj zbog tlaka. Tako popijem 2 nescaffea po malo manje od pola salice pa do vrha natocim mlijeka.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja inače pijem 2 kave dnevno, rijetko kad 3. Kad sam bila trudna pila sam 1 ujutro, nije bnilo govora da tu 1 ne smijem, tako mi je rekao dr. Imam jako nizak tlak, jednom me dr. pitao kako uopće hodam i živim. Jedno vrijeme sam pila tablete za nizak tlak pa mi je jedan drugi dr. savjetovao da je to glupost, nego da ujutro popijem kavu i odmah s tim dobro jaču cedevitu. I tako sam i počela i mogu ti reći da sam dosta uspijela, s tim da pijem dnevno 2-3 lit. vode.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u vrijeme kad sam ostala trudna - pila sam oko 10 (deset) kava dnevno, i pušila 3 kutije cigareta.

kad sam skužila da sam trudna - u roku od 5 dana sam s cigaretama došla na nulu, a kave sam prepolovila (na 5).

ne znam kako organizam reagira - ali ja više nisam mogla piti tursku kavu, nego kombinaciju koja bi me sad otrovala , a to je espresso s mlijekom :shock: ... uz to je bila obavezna velika čaša vode...

izbacila sam alkohol totalno, sve gazirano (naročito colu), onda su mi počeli smetati sokovi - pa sam i njih izbacila. mogla sam piti mlijeko (a od njega uredno završim na peptoranima)...

ne kažu bez veze da je to "drugo" stanje
    meni su naravno ostale "posljedice". u kafiću i dan danas - u 99% slučajeva - naručim espresso i čašu vode. ako hoću još nešto, obično zamolim još jednu čašu vode...

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni sveki podiže tlak.
    Odem kod nje na kavu, i eto ti duplog skoka
    Da ne ispadne da su svekrve loše, kak čitamo često na forumu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf... meni izmjerila patronazna tlak: 85/55 i sad mi je jasno zasto se lose osjecam
    Inace imam tlak: 120/80 !

Sad sam u 28tj. trudnoce, do sad nisam osjecala nikakve probleme vezane uz tlak ali ovih par zadnjih dana - uzas! Lagana mucnina, omaglica, vrtoglavice (ne jako), pa umoooor, pospanost!

Kaze piti vise tekucine (min. 1,5-2l), a ja kako je beba jako nisko, tako mi se ne pije (ne osjecam bas neku potrebu za vodom) jer imam jak pritisak na mjehur! Evo pijem vodu i non stop sam na WC-u!

Ok, popijem i Ness s sojinim mlijekom (1zlicica kave na 2,5dcl vode+mlijeko) i ti 2dnevno ili 1 doma pa kapucino vani... i malo mi pomogne !!!

Ima netko jos neki savjet?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Trebas piti sto vide tekucine kako ti je patronazna rekla,a inace ljudi znaju piti sok od rajcice to ti je jako dobro,ali prije svega tekucine sto vise!Ja isto imam nizi tlak ali nije ni blizu tvom!100/60!Sreca pa mi to ne smeta,mislim volim pojest slanu hranu,ali sam primjetila da cim pijem manje tekucine javi se glavobolja i slabost!U principu ti i slanija hrana podize tlak,ali ne bi ni u tom trebalo pretjerivati!Znam osobu koja si dobro posoli vodu i popije!Eto ne znam sta bih ti vise rekla osim da se raspitas da li ima kakav caj koji snizava tlak,a da ga smijes piti,jer mi trudnice ne smijemo svasta trositi!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala!
    Bas ne jedem nista slanije, nekako sve malo solim, ne pase mi
    Ja sve izgleda kontra

Ok, sad pijem voduuu... Pa nadam se biti ce bolje!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja isto imam nizak tlak
    pušač i kavopija okorjela
    ok za cigarete, tome jednostavno pa pa
    ali nikako da se riješim kave
    a najviše volim domaću tursku, samo što je pijem s mlijekom uvijek
    koliko ovih mogu na dan? jesu li dvije u jutro i 1 popodne previše, s tim što ova druga ujutro je ona sa aparata u firmi (ubaciš 3 kn i eto kava, k'o u bolnicama)
    i šećer mi stalno pada... šta s njim da radim? nisam još pitala ginekologa pa da vidim imate li vi kakav savjet
    čim iole šetam, npr odem do trgovine i sl., odmah pada bez obzira što sam jela ili čak i desert pojela

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •