Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 205

Tema: Putar štangice

  1. #151
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Moje su sad izašle iz pećnice...ajmeeeee idem navaliti...kako su fine...

  2. #152
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Želim se zahvaliti na ovom divnom receptu! Ja sam ga napravila i ne mogu vjerovati - ko iz pan-peka! Znate li što to znači za moju obitelj, za moju djecu Radost do neba, a meni ušteda samo tako. Plus - najjednostavniji mogući doručci - bez da izađem iz kuće ujutro. Diiivno!

    Recept je famozan.

    Ja moram samo dodati jednu meni važnu stvar. Ja ne kuham s bijelim brašnom, pa sam odmah stavila polubijelo (s vremenom ću probati prilagoditi recept crnom brašnu) i ispalo je fantastično. Samo sam umjesto 55o g brašna (na pola mjere) stavila 525 (imam jenu od onih monstruozno točnih vaga). Onda sam to zamijesila u pekaču, i odmah izvadila, i stavila kraj radijatora. Proces dizanja je trajao možda deset minuta, onda svega par minuta u pećnici (dečki su dolazili premrznuti s hokeja pa nisam imala vremena za puno dizanje) - i ispalo je baš kako treba.

    Još jednom - hvala!

    zbog ovakvih stvari sam presretna da postoje forumi. Nigdje toliko fantastičnih recepata - a tako lako i pregledno.

  3. #153

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,389

    Početno

    zainteresirela ste me sa tim puter stangicama jer i moja ih tamani. nego, nigdje ne pise koliko ih pecete i na koliko stupnjeva?

  4. #154
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Idem staviti sastojeku u pekac. A taman sam se htjela vratit na Monti prehranu- caroba od sutra cu

    i mene zanima na koliko stupnejav i koliko peci?

  5. #155
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa
    Jesu se dosta digle? Jesi ih premazala jajetom i nareckala nožem?
    Peci na 180°C, ne znam točno koliko... 20- tak minuta, ali nemoj me držati za riječ. Nisu sve pećnice iste, a ako pečeš s ventilatorom, on jače grije, pa mogu biti i prije gotove.
    Probaj sama procijeniti. Ako ništa drugo, izvadi jednu i razlomi je na pola, pa ćeš vidjeti kakva je iznutra.
    nevana evo nasla sam nam info koju smo trazile

  6. #156

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,389

    Početno

    super thanks, budem ih u srijedu bas probala napraviti. steta da sam to vidjela sad kad su gotovi praznici

  7. #157
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,978

    Početno

    Šta mislite je bi mogla jaja izostavit u ovomm receptu, mislila sam malo više mlijeka dodat umjesto jaja?!

  8. #158

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    19

    Početno

    Može neko napisat točan recept sa sastojcima za cca 500 g brašna,i koliko se štangica dobije od tog?Nravno,u pekaču(Moulinex OW5000)

  9. #159
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno Re: Putar štangice

    Citiraj Linda prvotno napisa
    Znam da većina klinaca voli one pekarske putar- štangice, koje bi bilo bolje (iz provjerenih razloga) zaobići, baš kao i većinu pekarskog junka. Da bi svoje mišeke ipak razveselili tom poslasticom, evo odličnog recepta za domaće puterice, koje su okusom jednake (i bolje ) od kupovnih, a vrlo su jednostavne za napraviti:

    Putar štangice
    1,10 kg glatkog brašna
    0,5 l mlijeka
    12 dag maslaca
    2 jaja
    1 dag soli
    8 dag šećera
    2 dag germe (svježu samo nadrobiti)
    Zamijesiti (najbolje u pekaču), dizati tijesto oko 20 minuta, zatim oblikovati štangice (da budu što sličnije onim oriđiđi), posložiti u lim i dizati još pola sata. Prije pečenja premazati jajem i nožem napraviti nekoliko rezova.
    Peći i uživati!


    .
    po podjelis sve sa dva
    500-550 gr brasana
    2,5 dcl mlijeka
    6 dag maslaca
    1 jaje
    malo soli
    4 dag secera
    1 dag germe
    postupak je isti br ovisi kako ih sjeces ja sam neke kiflice rolala imam ih ok 20

  10. #160

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    19

    Početno

    Th,puniš li ih nečim? I nije mi jasan ovaj dio da se mijese nekih 20 minuta u pekaču? Kod mene taj program traje 1h25 minuta,miješa i diže tijesto,nakon toga se razvalja tijesto i eventualno još malo diže dok se pećnica ne zagrije

  11. #161
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Ja ih ne punim. Puterice se u originalu ne pune, savršenstvo je baš u tijestu.

    Što se tiče pekača, stavi na onaj kratki program od 15 minuta koji samo mijesi tijesto (na njemu možeš mijesiti i prhko tijesto, za rezance, za njoke... ma sve što ti padne na pamet). Kad završi, upali program za pečenje na jednu minutu (ni slučajno duže, tek toliko da zagrije za dizanje). Nakon minute ugasi pekač i pusti još 20 min. da se diže.

  12. #162
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Moja pekac je mijesio tijesto nekih 15 tak min ...i tacno 20 minuta se tijesto dizalo do ponovnog mijesnaja- i ja mislila da to savki pekac tako radi ..i i kod mene je progrma za tijesto sat i pol. S tim da su se razvaljane dizale jos sigurno sat vremena, ako ne vise jer je L odbijala zaspati. Napokon je zaspala ja puterice u rernu ...probuilo se dijete i ne zove mamaaaa vec dajjjjjjj kifu
    a ja samo joj rekla da pravimo kiflice i ona jadna zbog toga nije mogla zaspati. dvije je smazala kad se probudila. Linda

  13. #163

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    19

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa
    Ja ih ne punim. Puterice se u originalu ne pune, savršenstvo je baš u tijestu.

    Što se tiče pekača, stavi na onaj kratki program od 15 minuta koji samo mijesi tijesto (na njemu možeš mijesiti i prhko tijesto, za rezance, za njoke... ma sve što ti padne na pamet). Kad završi, upali program za pečenje na jednu minutu (ni slučajno duže, tek toliko da zagrije za dizanje). Nakon minute ugasi pekač i pusti još 20 min. da se diže.
    Ovo nisam znao,isprobat ću. Kasnije ih ne treba dizati,već budu spremne za pečenje? Znači,program koji samo mijesi,15 min,onda odmah na program 1 i nakon minute isključiti pekač iz struje, i pustit posudu 20 min u pekaču,i to je to? Koji pekač imaš,isto Moulinex?

  14. #164
    Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    937

    Početno

    Radila sam jučer pola smjese.
    Fantastične su.
    Doći ću na sto kila.
    Radila sam bez pekača, u pola orginalne smjese dodala još deci mlijeka, umjesto svježeg kvasca, jednu vrećicu diga, miješala mikserom.
    Super je...

  15. #165
    silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    449

    Početno

    radila po receptu (pola smjese), stavila umjesto bijelog brašna crno da crnije ne može biti (1600) i suhu germu (jedan paketić) stavila u pekač na program za tijesto koji ga je mijesio sat i pol i tijesto je bilo diiiiivno kad je bilo gotovo, nakon toga odmah oblikovala štangice, u pećnicu na 50 još 30 min , pa dok se pećnica ugrijala na 180, zarezala ih i namazala s mješavinom žumanjka i malo jogurta i na 20min u pećnicu - reakcija - ZA BOGA MILOGA!!!!!! PA JA SAM MISLILA DA TAKAV NEKTAR BOŽJI NE MOŽE BITI STVOREN BEZ ADITIVA - to je nešto najfinije na svijetu - micek smazao jednu (a jeo 5min prije toga), moj tata, koji je inače totalni hejter tijesta svake vrste - pojeo dvije - linda, bog te blagoslovio i obdario te mnogim dobrima - hahahaha - štangice mi um zamračile!!

  16. #166
    Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Vinkovci/Bec
    Postovi
    953

    Početno

    ajme, sad i ja moram isprobat ove stangice. ali mi molim vas recite, dali mogu mlijeko zamijeniti s vodom - ne podnosim laktozu????

  17. #167

    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    237

    Početno

    Evo moje se dižu u pekaču,nadam se da će biti ok.

  18. #168

    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Postovi
    237

    Početno

    O D L I Č N E :D :D :D !!

    H V A L A Z A R E C E P T!!

  19. #169
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Citiraj Ivana B-G prvotno napisa
    ajme, sad i ja moram isprobat ove stangice. ali mi molim vas recite, dali mogu mlijeko zamijeniti s vodom - ne podnosim laktozu????
    Probaj radije sa zobenim ili rižinim mlijekom umjesto obične vode. Mislim da će biti ukusnije.

  20. #170
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Pohvala i od mene. Stvarno su odlične!!

  21. #171
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    joj i ja sam ih radila!
    od pola smjese...jedino što sam zaboravila prepoloviti količinu šećera!
    ali osim što su mrvicu preslatke, mrak su!
    nisam neki expert za dizana tijesta ali pekač mi je stvarno desna ruka!
    i jako su ukusne, mekane...ma sve pohvale!

  22. #172
    ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    1,835

    Početno

    pravila danas, ima mjesta za popravak, korica je ispala pretvrda....ne odustajem

  23. #173

    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    378

    Početno

    Citiraj silverinne prvotno napisa Vidi poruku
    reakcija - ZA BOGA MILOGA!!!!!! PA JA SAM MISLILA DA TAKAV NEKTAR BOŽJI NE MOŽE BITI STVOREN BEZ ADITIVA - to je nešto najfinije na svijetu - linda, bog te blagoslovio i obdario te mnogim dobrima - hahahaha - štangice mi um zamračile!!

    Potpis na ovo


  24. #174
    Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Vinkovci/Bec
    Postovi
    953

    Početno

    Citiraj thalia prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam ljenguza pa ispečem kruh-pecivo u pekaču, recept je sličan. ako vas ima još lijenih s pekačima kao ja (ovo k'o indijansko ime )

    elem:

    500 g bijelog te glatkog brašna,
    1 jaje,
    1 žumanjak,
    1 dl mlijeka --->jaje, žumanjak i mlijeko staviti u posudu i dodati vode do
    300 ml sve zajedno
    1 žličica soli,
    2 žličice šećera,
    50-75 g maslaca (ovisi koliko imam)
    kvasac

    i na program za veliki bijeli
    ja sam sinoc pravila kiflice s ovim receptom, samo sto sam koristila polubijelo brasno i sve mijesila rukom. ispale su odlicne!!! jednu trecinu sam punila s domacim pekmezom i bile se fenomenalne!
    hvala draga, za ovaj recept!

  25. #175

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Mlini
    Postovi
    195

    Početno

    sad sam se i ja navukla pravim popodne

  26. #176
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    mogu li u ove puter štangice umjesto svježeg kvasca staviti suhi?
    i koliko, ako mogu?
    svježeg nemam, a suhog uvijek imam doma pa ako može da ne moram do trgovine

  27. #177
    prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,142

    Početno

    Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    mogu li u ove puter štangice umjesto svježeg kvasca staviti suhi?
    i koliko, ako mogu?
    svježeg nemam, a suhog uvijek imam doma pa ako može da ne moram do trgovine
    ja sam radila sa suhim (1 žličica na 1/2 kg brašna) ispalo super

  28. #178
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    ja ću onda stavit jedan paketić suhoga=7g

  29. #179

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Mlini
    Postovi
    195

    Početno

    štangice su ispale super samo ja nisam stavila sol,zaboravila ali i ovako su ukusne

  30. #180

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Trieste,Italia
    Postovi
    93

    Početno

    Ne mogu verovati kako su dobre ispale..Testo odlicno,mekano,podatno(u pekacu zameseno)..
    Ukusne su,preukusne..Hvala za receptic

  31. #181

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    172

    Početno

    Hvala Linda, ispale su baš kao iz pekare

  32. #182
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    Citiraj angelina_2004 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Linda, ispale su baš kao iz pekare
    i meni

  33. #183
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    ne da mi se čitati cijeli topic, a zanima me kako ih motate?

  34. #184
    niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    502

    Početno

    nemam maslaca,jel mogu za zamjenu staviti stolni margarin

  35. #185
    Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Vinkovci/Bec
    Postovi
    953

    Početno

    naravno da mozes staviti i margarin.

    tashunica, ja sam ih motala kao obicne kiflice. od tijesta (pola smjese) napravila tri loptice koje sam razvaljala u tri kruga; zatim nozem izrezala kao za tortu (8 trokutova) i zarolala - that's it.

  36. #186
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    ja idem peci sad pola smjese pa cu pola od toga u zamrzivac staviti da imamo kad L zeli stanglicu nisam ih dugo radila jedva cekam a pokusat cu par napraviti sa domacim pekmezom od sljiva hvala cure za ideju

  37. #187
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ne da mi se čitati cijeli topic, a zanima me kako ih motate?
    ako mi se da motam, a ako ne samo otkinem komad pa radim loptice ili onako izduzeno.

  38. #188
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    ne motam puter štangice jer bi mi to bili slatki varaždinski klipići
    izdužim ih da izgledaju kao hurmašice, ako znate što je to.

  39. #189
    niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    502

    Početno

    Fantastične su

    malo mi je bio zez,nisam imala puno glatkog brašna,pa sam malo sa oštrim radila,a onda sma skužila da ni svježeg kvasca nisam imala,pa sam stavila suhi...
    Sve u svemu fenomenalne su,i malac koji inače ne voli papat jede ih kak lud,i kćerka od 7mj je pojela pola puter štangice...

    Veliko hvala na receptu

  40. #190
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Drago mi je da ste zadovoljni receptom.
    Ja ih sto godina nisam radila. Baš ću danas.

  41. #191
    M&M avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    59

    Početno

    Ivana B-G imaš u Merkatoru Alpsko mlijeko bez laktoze i u Šparu ono njihovo samo je to svježe i duplo skuplje
    Ja sam krenula raditi i zaspala dok se tijesto dizalo, ujutro je bilo kiselo i morala saqm baciti ( Pokušat ću ponovno jer imam zazubice od vaših postova

  42. #192
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa Vidi poruku
    Drago mi je da ste zadovoljni receptom.
    ja se nisam oglasila na ovu temu, ali jako smo svi u obitelji sretni s njima. ja zamjesim od 1,10 kg i onad smrznem. i kroz tjedan se pojedu za dorucak.


    Citiraj M&M prvotno napisa Vidi poruku
    Pokušat ću ponovno jer imam zazubice od vaših postova
    s razlogom imas zazubice
    Posljednje uređivanje od spajalica : 01.02.2011. at 09:36

  43. #193

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Trieste,Italia
    Postovi
    93

    Početno

    Citiraj Ivana B-G prvotno napisa Vidi poruku
    ajme, sad i ja moram isprobat ove stangice. ali mi molim vas recite, dali mogu mlijeko zamijeniti s vodom - ne podnosim laktozu????
    Ne znam da li si pravila stangice i kako,al eto-ja sam sticajem okolnosti ostala bez mleka..A vec sam spremila sve(ostalo)sto mi je potrebno za stangice i naravno,svi su ih zeljno ocekivali, pa odustajanje nije dolazilo u obzir
    I onda sam sipala 150ml mleka(koliko sam imala)i 350 ml tople vode ..
    Opet su ispale savrseno
    Posljednje uređivanje od botabal : 01.02.2011. at 13:50

  44. #194
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ivana B-G, pa probaj sa rižinim, sojinim ili zobenim. Mi više ne koristimo kravlje mlijeko i sve pravim sa nekim od ova 3. I palačinke, i pire krompir, i špinat.... niti ne osjeti se razlika.

    Idem danas potražiti svježi kvasac na koji sam potpuno zaboravila u fridžu. Bit će oblizivanja večeras.

  45. #195

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    nl
    Postovi
    3,369

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nisam, nikad.. meni se čini da je to preveliko opterećenje za mikser, da se s njim eventualno rade mekša prhta tijesta za kolače, nikako dizana i još u toj količini od kile brašna.
    Ostalo mi je u sjećanju da mi se tijesto (davno) počelo dizati uz metlice, penjati gore i ulaziti u plastiku miksera :shock: (to još dok sam bila kod mame) od tada mislim da je to nešto što se ne radi, ne znam.
    kitchen aid http://www.kitchenaid.com/flash.cmd podnosi sve, cak i bezglutensko brasno

    nisam imala pojma da rucni mikser moze preziviti dizana tijesta

  46. #196
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Moram ovo probati!

  47. #197

    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    ST, ZG
    Postovi
    71

    Početno

    toliko dugo nisam pisala da sam zaboravila i svoju lozinku koju sam morala mijenjati i u noci slati poruku administratoru radi toga - i sve to da bi iskomentirala putar stangice: presavrsene su!!
    eh, da, bolje da sam to otkrila ikad nego nikad

  48. #198
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,341

    Početno

    mislite da bi se dio brašna mogao zamijeniti kukuruznim?
    ili imate recept za neko kukuruzno pecivo, ali iz pekača, ja ne znam to zamijesit

  49. #199
    Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Vinkovci/Bec
    Postovi
    953

    Početno

    evo da se i a javim, kad ste mi dali vec toliko savjeta - hvala vam svima!

    naravno da sam ih pravila i ispale su odlicne. i znate s cime sam zamijenila mlijeko? sokom od jabuke! jako fino, slobodno probajte.

  50. #200
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Citiraj silverinne prvotno napisa Vidi poruku
    ZA BOGA MILOGA!!!!!! PA JA SAM MISLILA DA TAKAV NEKTAR BOŽJI NE MOŽE BITI STVOREN BEZ ADITIVA - to je nešto najfinije na svijetu - micek smazao jednu (a jeo 5min prije toga), moj tata, koji je inače totalni hejter tijesta svake vrste - pojeo dvije - linda, bog te blagoslovio i obdario te mnogim dobrima - hahahaha - štangice mi um zamračile!!
    Nakon ovoga mi ne preostaje ništa drugo nego da ih i ja probam napraviti

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •