Moje su sad izašle iz pećnice...ajmeeeee idem navaliti...kako su fine...
Moje su sad izašle iz pećnice...ajmeeeee idem navaliti...kako su fine...
Želim se zahvaliti na ovom divnom receptu! Ja sam ga napravila i ne mogu vjerovati - ko iz pan-peka! Znate li što to znači za moju obitelj, za moju djecuRadost do neba, a meni ušteda samo tako. Plus - najjednostavniji mogući doručci - bez da izađem iz kuće ujutro. Diiivno!
Recept je famozan.
Ja moram samo dodati jednu meni važnu stvar. Ja ne kuham s bijelim brašnom, pa sam odmah stavila polubijelo (s vremenom ću probati prilagoditi recept crnom brašnu) i ispalo je fantastično. Samo sam umjesto 55o g brašna (na pola mjere) stavila 525 (imam jenu od onih monstruozno točnih vaga). Onda sam to zamijesila u pekaču, i odmah izvadila, i stavila kraj radijatora. Proces dizanja je trajao možda deset minuta, onda svega par minuta u pećnici (dečki su dolazili premrznuti s hokeja pa nisam imala vremena za puno dizanje) - i ispalo je baš kako treba.
Još jednom - hvala!
zbog ovakvih stvari sam presretna da postoje forumi. Nigdje toliko fantastičnih recepata - a tako lako i pregledno.
zainteresirela ste me sa tim puter stangicama jer i moja ih tamani. nego, nigdje ne pise koliko ih pecete i na koliko stupnjeva?
Idem staviti sastojeku u pekac. A taman sam se htjela vratit na Monti prehranu- caroba od sutra cu![]()
i mene zanima na koliko stupnejav i koliko peci?
nevana evo nasla sam nam info koju smo trazileLinda prvotno napisa
![]()
super thanks, budem ih u srijedu bas probala napraviti. steta da sam to vidjela sad kad su gotovi praznici
Šta mislite je bi mogla jaja izostavit u ovomm receptu, mislila sam malo više mlijeka dodat umjesto jaja?!
Može neko napisat točan recept sa sastojcima za cca 500 g brašna,i koliko se štangica dobije od tog?Nravno,u pekaču(Moulinex OW5000)
po podjelis sve sa dvaLinda prvotno napisa
500-550 gr brasana
2,5 dcl mlijeka
6 dag maslaca
1 jaje
malo soli
4 dag secera
1 dag germe
postupak je isti br ovisi kako ih sjeces ja sam neke kiflice rolala imam ih ok 20
Th,puniš li ih nečim? I nije mi jasan ovaj dio da se mijese nekih 20 minuta u pekaču? Kod mene taj program traje 1h25 minuta,miješa i diže tijesto,nakon toga se razvalja tijesto i eventualno još malo diže dok se pećnica ne zagrije
Ja ih ne punim. Puterice se u originalu ne pune, savršenstvo je baš u tijestu.![]()
Što se tiče pekača, stavi na onaj kratki program od 15 minuta koji samo mijesi tijesto (na njemu možeš mijesiti i prhko tijesto, za rezance, za njoke... ma sve što ti padne na pamet). Kad završi, upali program za pečenje na jednu minutu (ni slučajno duže, tek toliko da zagrije za dizanje). Nakon minute ugasi pekač i pusti još 20 min. da se diže.
Moja pekac je mijesio tijesto nekih 15 tak min ...i tacno 20 minuta se tijesto dizalo do ponovnog mijesnaja- i ja mislila da to savki pekac tako radi..i i kod mene je progrma za tijesto sat i pol. S tim da su se razvaljane dizale jos sigurno sat vremena, ako ne vise jer je L odbijala zaspati. Napokon je zaspala ja puterice u rernu ...probuilo se dijete i ne zove mamaaaa vec dajjjjjjj kifu
![]()
a ja samo joj rekla da pravimo kiflice i ona jadna zbog toga nije mogla zaspati. dvije je smazala kad se probudila. Linda![]()
Ovo nisam znao,isprobat ću. Kasnije ih ne treba dizati,već budu spremne za pečenje? Znači,program koji samo mijesi,15 min,onda odmah na program 1 i nakon minute isključiti pekač iz struje, i pustit posudu 20 min u pekaču,i to je to? Koji pekač imaš,isto Moulinex?Linda prvotno napisa
Radila sam jučer pola smjese.
Fantastične su.
Doći ću na sto kila.
Radila sam bez pekača, u pola orginalne smjese dodala još deci mlijeka, umjesto svježeg kvasca, jednu vrećicu diga, miješala mikserom.
Super je...
radila po receptu (pola smjese), stavila umjesto bijelog brašna crno da crnije ne može biti (1600) i suhu germu (jedan paketić) stavila u pekač na program za tijesto koji ga je mijesio sat i pol i tijesto je bilo diiiiivno kad je bilo gotovo, nakon toga odmah oblikovala štangice, u pećnicu na 50 još 30 min , pa dok se pećnica ugrijala na 180, zarezala ih i namazala s mješavinom žumanjka i malo jogurta i na 20min u pećnicu - reakcija - ZA BOGA MILOGA!!!!!! PA JA SAM MISLILA DA TAKAV NEKTAR BOŽJI NE MOŽE BITI STVOREN BEZ ADITIVA - to je nešto najfinije na svijetu - micek smazao jednu (a jeo 5min prije toga), moj tata, koji je inače totalni hejter tijesta svake vrste - pojeo dvije - linda, bog te blagoslovio i obdario te mnogim dobrima - hahahaha - štangice mi um zamračile!!
![]()
![]()
![]()
ajme, sad i ja moram isprobat ove stangice. ali mi molim vas recite, dali mogu mlijeko zamijeniti s vodom - ne podnosim laktozu????
Evo moje se dižu u pekaču,nadam se da će biti ok.![]()
O D L I Č N E :D :D :D !!
H V A L A Z A R E C E P T!!
Probaj radije sa zobenim ili rižinim mlijekom umjesto obične vode. Mislim da će biti ukusnije.Ivana B-G prvotno napisa
joj i ja sam ih radila!
od pola smjese...jedino što sam zaboravila prepoloviti količinu šećera!
ali osim što su mrvicu preslatke, mrak su!
nisam neki expert za dizana tijesta ali pekač mi je stvarno desna ruka!
i jako su ukusne, mekane...ma sve pohvale!
pravila danas, ima mjesta za popravak, korica je ispala pretvrda....ne odustajem![]()
sad sam se i ja navukla pravim popodne
mogu li u ove puter štangice umjesto svježeg kvasca staviti suhi?
i koliko, ako mogu?
svježeg nemam, a suhog uvijek imam doma pa ako može da ne moram do trgovine![]()
štangice su ispale super samo ja nisam stavila sol,zaboravila ali i ovako su ukusne
Ne mogu verovati kako su dobre ispale..Testo odlicno,mekano,podatno(u pekacu zameseno)..
Ukusne su,preukusne..Hvala za receptic![]()
Hvala Linda, ispale su baš kao iz pekare![]()
ne da mi se čitati cijeli topic, a zanima me kako ih motate?
nemam maslaca,jel mogu za zamjenu staviti stolni margarin![]()
naravno da mozes staviti i margarin.
tashunica, ja sam ih motala kao obicne kiflice. od tijesta (pola smjese) napravila tri loptice koje sam razvaljala u tri kruga; zatim nozem izrezala kao za tortu (8 trokutova) i zarolala - that's it.
ja idem peci sad pola smjese pa cu pola od toga u zamrzivac staviti da imamo kad L zeli stanglicunisam ih dugo radila jedva cekam a pokusat cu par napraviti sa domacim pekmezom od sljiva hvala cure za ideju
![]()
ne motam puter štangice jer bi mi to bili slatki varaždinski klipići
izdužim ih da izgledaju kao hurmašice, ako znate što je to.
Fantastične su
malo mi je bio zez,nisam imala puno glatkog brašna,pa sam malo sa oštrim radila,a onda sma skužila da ni svježeg kvasca nisam imala,pa sam stavila suhi...
Sve u svemu fenomenalne su,i malac koji inače ne voli papat jede ih kak lud,i kćerka od 7mj je pojela pola puter štangice...
Veliko hvala na receptu![]()
Drago mi je da ste zadovoljni receptom.
Ja ih sto godina nisam radila. Baš ću danas.
Ivana B-G imaš u Merkatoru Alpsko mlijeko bez laktoze i u Šparu ono njihovo samo je to svježe i duplo skuplje
Ja sam krenula raditi i zaspala dok se tijesto dizalo, ujutro je bilo kiselo i morala saqm baciti( Pokušat ću ponovno jer imam zazubice od vaših postova
Ne znam da li si pravila stangice i kako,al eto-ja sam sticajem okolnosti ostala bez mleka..A vec sam spremila sve(ostalo)sto mi je potrebno za stangice i naravno,svi su ih zeljno ocekivali, pa odustajanje nije dolazilo u obzir
I onda sam sipala 150ml mleka(koliko sam imala)i 350 ml tople vode ..
Opet su ispale savrseno![]()
Posljednje uređivanje od botabal : 01.02.2011. at 13:50
Ivana B-G, pa probaj sa rižinim, sojinim ili zobenim. Mi više ne koristimo kravlje mlijeko i sve pravim sa nekim od ova 3. I palačinke, i pire krompir, i špinat.... niti ne osjeti se razlika.
Idem danas potražiti svježi kvasac na koji sam potpuno zaboravila u fridžu. Bit će oblizivanja večeras.
kitchen aid http://www.kitchenaid.com/flash.cmd podnosi sve, cak i bezglutensko brasno
nisam imala pojma da rucni mikser moze preziviti dizana tijesta
toliko dugo nisam pisala da sam zaboravila i svoju lozinku koju sam morala mijenjati i u noci slati poruku administratoru radi toga - i sve to da bi iskomentirala putar stangice: presavrsene su!!
eh, da, bolje da sam to otkrila ikad nego nikad
mislite da bi se dio brašna mogao zamijeniti kukuruznim?
ili imate recept za neko kukuruzno pecivo, ali iz pekača, ja ne znam to zamijesit
evo da se i a javim, kad ste mi dali vec toliko savjeta - hvala vam svima!
naravno da sam ih pravila i ispale su odlicne. i znate s cime sam zamijenila mlijeko? sokom od jabuke! jako fino, slobodno probajte.