-
Muki, nabacaj sve u pekač i stisni program za tijesto. Kad prestane miješati, čekaj nekih 20 minuta, isključi pekač, izvadi tijesto i oblikuj štangice.
Ako odmah pečeš, posloži u lim, pusti da se dižu još 20 min. negdje na toplom i onda u pećnicu.
Ako smrzavaš, nakon što ih oblikuješ, složi ih na neku plastičnu tacnu i u škrinju bez drugog dizanja. Kad se skroz smrznu, da ti zauzimaju manje mjesta u škrinji, samo ih premjesti u vrećicu. Odmrzneš ih na sobnoj temp. i pustiš da se dižu još neko vrijeme na toplom prije pečenja.
Fegusti, ne pitaj me za omjere. Tak je u receptu, koji je smanjen s pekarske količine (pitajbogakoliko brašna) na nama smrtnicima pristupačnu. Možeš i sa suhim, iako je meni draži svježi kvasac.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma