Fegusti, aleksandra70vanja ti je već odgovorila, a ja bih samo još dodala da ovo drugo dizanje obavljam također u pećnici na 50°. Nakon dvadesetak minuta ih izvadim, pojačam pećnicu i vrijeme dok se pećnica zagrijava iskoristim za premazivanje i rezuckanje štangica.

Citiraj Imga prvotno napisa
A za nas još običnije smrtnike bez pekača, da razmutim svježi kvasac u malo toplog mlijeka i šećera?
Onda valjda onako ulijem u rupu usred brašna i dodajem ostalo?
A maslac da skroz rastopim ili samo na sobnoj t.?
Kvasac možeš razmutiti, ali mislim da nema potrebe. Dok nismo imali pekač, uvijek sam dizano tijesto obrađivala mikserom (onim metlicama za dizano tijesto). Važno je da se dugo miješa, po mogućnosti na toplom.
Slobodno sve stavi u plastičnu zdjelu i miksaj, bez neke posebne procedure.
Maslac neka bude na sobnoj temp.

Baš sam jučer zamijesila i zamrznula pola smjese za danas. Ako koja ostane, pofotkam.