Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Članak u časopisu Geo

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Članak u časopisu Geo

U ovomjesečnom izdanju časopisa Geo izašao je poveći članak o majčinstvu i odgoju djece (kultura nošenja/kultura osamostaljivanja). Meni je bio interesantan. Koliko vidim, na donjem linku nema teksta tog članka pa ćete za čitanje trebati pronaći papirnato izdanje.
    P.S. Virnite malo i članak o CERN-u .

http://www.geo.com.hr/index.php?id=1359

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tema broja bila mi je intrigantna, zbog toga sam kupila ovomjesečni broj. A onda sam se iznenadila kad sam unutra pročitala neke zanimljivosti koje sam čula na Rodinoj Mliječnoj Konferenciji (konkretno, o dojenju, zanimljivost o Francuskoj isl). Još uvijek pomalo čitam broj. Jako zanimljivo.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja kupila zbog teme, ali jos nisam stigla procitati, samo preletjela.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

super vertex!
    taj clanak je izasao u njemackom geu u 5. mjesecu. i jako mi se svidio.

u njemackom izdanju su dva clanka:
    Was ist Mutterliebe? (sto je majcinska ljubav?)
    i
    Was ist gut fürs Kind (sto je dobro za dijete?)

i obadva su jako interesantna.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    u njemackom izdanju su dva clanka:
    Was ist Mutterliebe? (sto je majcinska ljubav?)
    i
    Was ist gut fürs Kind (sto je dobro za dijete?)

i obadva su jako interesantna.
    Ma zapravo je i u našem izdanju tako, ali je na naslovnici najavljeno kao jedna tema, a ja se nisam mogla sjetiti točnih naziva dvaju članaka.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

baš sam vas i ja htjela uputiti na taj članak, tj ta dva članka. Jako mi je zanimljiva ideja majki iz Kameruna da nađu neku iz sela koju će poslati da mamama na zapad objasni kako se postupa sa djecom

zanimljive su mi razlike koje su istraživanja pokazala o rezultatima odgoja zapadnog tj "primitivnog" o samostalnosti djece...

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja bih rekla da i jedni i drugi (i treći i peti, ne radi se o dva tabora) mogu ponešto naučiti.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kupit ću ga

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Ja bih rekla da i jedni i drugi (i treći i peti, ne radi se o dva tabora) mogu ponešto naučiti.
    x

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

procitala
    i potpisujem vertex...
    najkvalitetnija misao je da nema savrsene majke - niti u Kamerunu, niti danas kod nas, niti je bilo u 17 st. ili prije tisuca godina...svako doba ima mracne price majcinstva i svijetle primjere...i svako doba i podneblje ima specificne potrebe i nacine njihova zadovoljavanja.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Super je članak, baš lijepi pogled na majčinstvo bez predrasuda, onako istraživački...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupujem!

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    ofkors, samo mi je bilo simpa kako su se one u selu dogovarale koga će poslati na zapad

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

da, i meni je to super moment kako one vijećaju koga će poslat u Europu da nas nauči pameti!
    skroz ti pokaže još jednom apsurdnost činjenice što mi šaljemo tamo razne ljudi da "njih nauče pameti".

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uh , ja sam nemajka (a bome i nedomacica) godine - mene vise zanima onaj clanak o CERN-u...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kada sam vidjela ovaj topik odmah danas otrčala kupiti Geo i pročitala članak.
    Super je članak, a mene je najviše fasciniralo njihovo razmišljanje o nošenju djece i kako se čude slikama gdje se mame igraju s bebama.
    A najviše od svega su mi fascinantne razlike između malih vršnjaka iz različitih dijelova svijeta i kultura i njihovih sposobnosti.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Članak je fakat odlično napisan i postoji obilje toga što nisam znala.
    Nažalost, moram priznati da nisam pročitala članke do kraja... stala sam negjde usred nabrajanja svih onih 'gadosti' koje su nekoć radile majke (i koje ponekad rade životinjske majke). Nisam imala želuca dalje čitati...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hm, jesam li ja jedina koju članak nije oduševio :/
    Ali i inače ne volim stil časopisa "Geo"... vjerojatno je do toga.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesam li ja jedina koju članak nije oduševio
    Ja sam rezervirana jos uvijek jer nisam pazljivo procitala. Ali ono letece, nisam bas odusevljena.
    Vise cu napisati kad procitam (valjda ovaj vikend).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Super je članak, baš lijepi pogled na majčinstvo bez predrasuda, onako istraživački...
    Potpisujem, vrlo sažeta foruma, a toliko suvislo i informativno.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Poslala sms MM-u da mi kupi

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Hm, jesam li ja jedina koju članak nije oduševio :/
    Pa ja sam napisala da mi je bio interesantan, a ne da me oborio s nogu .

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Za razliku od toga što se danas nudi i može pročitati o majčinstvu i djeci ovo mi je bilo puno bolje, jer:
    daje konkretno različitosti koje nose različiti pogledi i načini odgoja, tj. tko pročita može se i zapitati o svom načinu odgoja pogotovo beba i samog dojenja. U današnjim časopisima se nalaze savjeti kako i šta, a ovo je pogled u kuluture i načine odnošenja prema bebama koje za posljedicu ima različitosti u napretku djece u njihovom razvitku.
    Zato se meni svidio i bio fascinantan.

Kada sam došla na Rodu onda sam počela razmišljati o dojenju i nosanju djece i odlučila da ću ipak nositi dijete više nego što sam mislila, a sada poslije članka razmišljam da ga stalno nosam! (nek bude što prije samostalno! )

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koji dio članka vas nije oduševio? Možda se prvi dio čita s malo skepse ali mislim da je realan i istinit. Mi ovdje malo romantično gledamo na roditeljstvo, ali neki odnosi jesu tekovine novijeg doba: igra s djecom, odnos prema djetetu kao ravnopravnom članu, kao i općenito neki pojmovi kao što su brak iz ljubavi i sl.
    Drugi članak, o odnosu prema djeci, nošenju i razlici u kulturama mi je skroz super.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su oba sjajna kao i večina stvari koje pročitam u Geu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vjerojatno je to više stvar različitih ukusa, ali meni se ne sviđa profil članaka u Geu - nisu znanstveni, ali govore o znanstvenoj tematici, i kao posljedica često mi se čini da su nedorečeni. Ne znam, uvijek se razočaram kad kupim taj časopis (iako ga kupujem s nadom da ću pročitati nešto zanimljivo).
    Ali, kako rekoh, ukusi su različiti...

Što se tiče konkretno ovog članka o majčinstvu, ne znam što da mislim o njemu. To da u različitim kulturama ljudi različito postupaju s djecom i nije mi neka novost, a sve je na kraju ostalo samo na toj činjenici, kao da nema nikakvog zaključka.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kod nas ga nema Ako i dođe, stigne samo par brojeva. To je oktobarski broj? Izlazi početkom ili krajem mjeseca? Da možda mogu da se nadam da ću ga uloviti, jer je teta na jednom kiosku rekla da još nije stigao...
    A baš bi voljela pročitati...

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Vjerojatno je to više stvar različitih ukusa, ali meni se ne sviđa profil članaka u Geu - nisu znanstveni, ali govore o znanstvenoj tematici, i kao posljedica često mi se čini da su nedorečeni. Ne znam, uvijek se razočaram kad kupim taj časopis (iako ga kupujem s nadom da ću pročitati nešto zanimljivo).
    Ali, kako rekoh, ukusi su različiti...

Što se tiče konkretno ovog članka o majčinstvu, ne znam što da mislim o njemu. To da u različitim kulturama ljudi različito postupaju s djecom i nije mi neka novost, a sve je na kraju ostalo samo na toj činjenici, kao da nema nikakvog zaključka.
    A ne bih se složila...vrlo je lijepo napisano na samom kraju:

"Psiholozi rabe videosnimke kako bi roditeljima prikazali koje nesvjesne strategije upotrebljavaju u ophođenju s djecom te im pokazuju da postoje i druge "škole" majčinske ljubavi. Nerijetko veću u prvom razgovoru izrone pitanja slična onima o kojima razmišljaju majke iz Kameruna i Indije dok gledaju fotografije njemačkih majki: zašto majke tako rijetko dodiruju djecu? Je li u Njemačkoj zabranjeno uzeti bebu u naručje?
    Dakako da nije. Kad bi to svi češće činili-i majke i očevi- tko zna, možda bi psiholozi za 20-30 godina ustanovili kako se središtem Europe proširila potpuno nova mirnoća."

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni se i inače sviđa stil Gea, i sviđa mi se to, što uvjetno rečeno "nema zaključka" i što ostavlja prostora za različite odgovore, puno mi je bolji časopis od jedinog s kojim ga mogu usporediti - National Geographicom, pogotovo u hrv. prijevodu ili izdanju koje bi ipak trebalo nekako malo "prepjevati", tj. odmaknuti se od doslovnog stila prevođenja.

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je članak realan. Volim takav način pisanja bez guranja subjektivnih razmišljanja. Možeš i ne moraš prihvatiti kao istinu, možeš i ne moraš poslušati savjet...

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a fotografije uz clanak.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •