Heh, evo jedna skroz "drugacija" prica, da se ne bi osjecala usamljenom
.Ja sam njega ostavila, no znala sam da nece proci jednostavno( on je govorio da se sve mozemo dogovoriti i da nece biti problema), pa sam to radila vrlo oprezno.
I situacija je bila takva da sam bila gotovo sama(prijatelji se nisu ni mogli, ni smjeli umjesati) u "njegovom" gradu, bez mogucnosti involviranja B.a.b.a, zenske kuce i sl. tako da se sve odvijalo instiktivno. 8)
Skracena verzija; poceo je prijetiti oduzimanjem djece, radio razna "sranja" koja tu necu spominjati i suma sumarum, pretvorio se u monstruma.
Jedan detalj, o kojem ti zelis vise znati, ticao se i starije kceri i "kako joj reci"?
Naravno, prethodni dogovor je glasio; zajedno razgovaramo sa .....(koja je tada imala 6g. i 11mj.) i objasnimo joj da mama i tata neko vrijeme nece zivjeti zajedno.
Nista nije najavljivalo katastrofu, osim mog osjecaja u jednoj od "cakri"
I on pocne: znas ...., mama nas ostavlja, i tebe i seku...i tatu, jer ga vise nevoli...voli jednu drugu tetu..koja se zove....
Dijete nista ne razumije...i place..
Nema smisla da ti dalje prepricavam.
Prekinula sam to mucenje rekavsi da je tata malo ljut na mamu i zato govori stvari koje nisu istinite i da nikoga ne ostavljam, a njih 2 nikada necu ostaviti, te da cemo o ovoj temi razgovarati kada se tata prestane ljutiti na mamu.
To se nikada nije dogodilo, pa sam sa njima razgovarala sama.
Osnovno; stalno sam ponavljala da ih oboje volimo i da je to emocija koja je konstanta!(naravno, bez uporabe rijeci konstanta )
Da se mama i tata vise ne vole kao nekada.
Da njih 2 nisu krive za to.

Razgovora je bilo izuzetno mnogo, u svako doba, sa raznoraznim pitanjima, zbog raznoraznih povoda( op.a.jos smo zivjeli zajedno,a on
se vec pretvorio u monstruma), no bilo mi je jako vazno da osjete ljubav sa moje strane, da im nikada ne slazem, ali i da ih ne opterecujem
situacijom.
Sto bi znacilo da sam na sve ono sto su cule od njega, a bilo je ili vulgarno ili laz ili istina na njegov nacin odgovarala sa; tata je i dalje jako ljut na mamu i prica ruzne stvari, a kad dode vrijeme i jos malo porastete, da bi mogle razumjeti, razgovarat cemo zasto je to bas tako...i slicno.
Brijem da sam pretjerala sa detaljima, pa na ovom djelu prestajem.
Marolu, zelim ti sretniju pricu