Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Buda položaj u marami...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Buda položaj u marami...

Evo kod jedne drage forumašice čula sam za ovaj položaj, tj. vidjela kako ona svog malog tako nosi u slingu (A&L ) i meni se to jako svidjelo.
    E sada mene zanima da li se u marami dijete isto tako može nositi, bolje rečeno kako se marama veže za taj položaj.
    Da li nosite limače u toj "pozi"?

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja nosim...
    evo nas tu
    e sad ne znam kako se zove taj vez, čini mi se dupli križni pa još prevučeš sredinu preko bebe (ali može i bez toga)
    uglavnom, raširiš trake koje bi inače išle pod guzu i posjedneš bebu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj preslatki ste!
    Hm, da znam taj vez jedino ne znam kako bih nju utrpala unutra. To je križni. Mi se inače nosimo u duplom križnom.
    Sada je još malo prerano da ju stavim u taj položaj?

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da li ti je rano, to ne znam. p je neurorizičan pa sam ja pitala na Goljaku da li se smijemo tako nositi i rekli su da može.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

predivni ste!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi se nikako ne možemo utrpati u taj položaj :/

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Iva ima 2 mjeseca i dosta lijepo sama drži glavicu ali ipak mislim da nije još spremna za taj položaj, možda da još malo očvrsne.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ana mislim da je to pametna odluka

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Neću onda još ni pokušavati, zapravo možda samo pokušam zavezati maramu i ubaciti velikog medu, ka dođe vrijeme da Iva ide u taj položaj da mi bude lakše.
    Vidim da ju već sada muči kaj nemre gledati okolo nego moje cice. Jučer smo bili u ipercoopu i dok sam ju ja nosila u marami bunila se, a kad ju je MM uzeo na ruke i okrenuo prema van bilo je sve 5.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

s koliko mjeseci se moze nositi beba na taj nacin? I ima li negdje na netu upute kako to vezati?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo ja sam probala Ivu staviti u buda položaj u maramu, vezala sam križni samo sam krakove spojila napred i napravila kao koljevku od njih, Ivu ubacila unutra i još preko navukla onaj ravni dio marame pa pogledajte kako to izgleda.

P.S. slikala sam sama u špiglu pa malo zeza blic, malo slike nisu nešto ali ono glavno se vidi.

Iva kao mali buda.
    Je li to ok? Nebudu joj se nogice previše sfrkale u tome? :/. Mislim ona se nije niš bunila, zapravo se bunila kad sam ju izvadila van iz marame , a da ju nekaj boli sigurno bi protestirala.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ajme što je Ivkica premedena! A i marama je genijalna...

Za vez ti ne mogu pomoći, nikad ga nisam isprobala. Ali izgleda prilično čvrsto.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Iva kao mali buda.
    Zapravo ovaj link, ima više slikica

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hvala Jelka

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

KAKO se to napravi???

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ni ja ne kužim!
    a baš me zanima jer moj maleni stalno izvija glavicu da vidi napred

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Cure, objasnim kako sam to napravila ali sutra, sad ne stignem...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A do kad moze Buda polozaj? Sa koliko meseci im postane neudobno u tom polozaju?

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam jucer probala taj polozaj u slingu, jer mi je B. bio budan i htio gledati okolo, p ada se ne frce ko mali labudic...ali nam bas i nije uspjelo.

Posjela sam ga i prvo se cinio zadovoljan, ali onda je zaplakao kao da ga nesto boli ili smeta...
    Meni se cini kao da bi mu mogla smetati platnena pelena...
    Sta mislite? Moguce?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I nama je isto (čini mi se) smetala pelena. Malo je teško preko pelene smotati onako nogice. Uz to moja još uvijek bljucka pa kad ju tako smotam pelena joj pritisne trbuh pa sve oko nas bude pobljuvano. Ali u međuvremenu smo se navikli na nošenje premam meni (u slingu) s tim da se ona može bez beda malo okrenuti brema naprijed. Ubrzo ćemo se moći nositi na boku.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Pooh prvotno napisa
    Ja sam jucer probala taj polozaj u slingu, jer mi je B. bio budan i htio gledati okolo, p ada se ne frce ko mali labudic...ali nam bas i nije uspjelo.

Posjela sam ga i prvo se cinio zadovoljan, ali onda je zaplakao kao da ga nesto boli ili smeta...
    Meni se cini kao da bi mu mogla smetati platnena pelena...
    Sta mislite? Moguce?
    Identican je problem mene mucio, pogledaj temu ovdje.

Preko stomacica je isao debeli sloj cicka od pelene + cicka od zastitnih. Uvjerena sam da mu je smetalo, jer kad sam probala sa jednokratnom pelenom da ga uguram sling, kao i sa platnenom pelenom na drikere koja je mekanija, nije se bunio.

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala .
    Meni se on prvo cinio zadovoljan, a onda je poceo negodovati.
    Do sad smo se puuuno nosili tako da ej okrenut prema meni i to jako voli.

Probati cu ponovo sutra budu ako ce biti prilike, pa cemo vidjeti.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Toplo preporucujem da ne odustajes od Buddha polozaja. Alan ga je obozavao, sad je vec malo pretezak za to, pa ga prakticiram samo na kratkim relacijama.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo se danas nosili u Buda polozaju i bas mu je odgovaralo. Krenuli smo u setnju tako da je bio na boku, ali se toliko uvrtao da gleda napred da sam odlucila da ga skroz okrenem. E sad, Sh. ne nosi pelene pa nema sta da mu smeta sem sopstvenih nogu i cipela
    Mislila sam da je sa nepunih godinu dana prerastao ovaj polozaj, ali sam pogresila. Nosili smo se u slingu...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je l imaju negdje instrukcije za taj položaj? Mi se nosamo u duplom križnom ali prema unutra i ona jednostavno ponekad umire od dosade i zijeva na sve strane pa bi rado ovo probala. Inače se voli na rukama nosati tako, prema van. To joj je čak najdraža poza.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

da citiram sama sebe
    kada stavljete bebu u taj položaj, važno je da je guza na najnižoj točci.
    što znači da se prvo spusti guza a onda nožice, skvrčene onoliko koliko bebina anatomija dopušta.
    neke bebe ne mogu nikada postići povoljan položaj tijela za buddhu, pa za njih postoji visoko nošenje na leđima.
    ono što je primarni uvjet za buddhu je da beba ima kontrolu vratnih mišića, znači od tada, pa sve dok je to udobno i nositelju i bebi, kako Shakti veli, čaki i dijete od godinu dana

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Super mi je ovaj budha u marami! Moram ga upamtiti!
    Mi smo puuuuno prakticirali boudhu u pouchu i to je Gabu bilo super: a kad ga umori gledanje i istraživanje, samo bi se skljokao, a ja ga prevrnula u kolijevku. I dugo smo se tako nosili - mislim da sam ga tako nosila dok nije počeo hodati :?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Cure, objasnim kako sam to napravila ali sutra, sad ne stignem...
    Ako možeš bilo bi super kad bi opisala step by step

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hej čoksa . To ti je zapravo onaj novonazvani "POK" vez . Iliti obični križni. Dakle, obični križni, mislim da ga zna velika večina. Kraove staviš s unutarnje strane, raširiš ih i bebu posjedneš unutra, a ovaj vanjski dio prevučeš preko nogica pa sve do glavice, tako da to dodatno drži bebača i olakšava nošenje. Ako ne znaš običan križni, pojasnit ću ti to. Samo reci.
    Uglavnom, meni je kod ovoga super što bebača stvarno cijelog možeš uljuljakati u maramu, mogu bebi ruke biti vani i tak...
    Ak je kaj nejasno, tu sam!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm da, ovo nije step by step, ali velim ako ne znaš obično križni, pišem SBS!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajde, napisat ću ja SBS za one koje ne znaju POK.
    1.Uzmete maramu, raširite je cijelu, ne nabirete ju kao za dupli križni
    2. sredinu marame raširite preko prsa, a krakove provučete ispod pazuha, preko leđa u križ i svaki krak prebacite preko jednog ramena.
    3.prednji dio koji ste raširili preko prsa malo naberete prema gore da vam marama ne visi prensiko, znači da kraj dođe negjde do pojasa hlača.
    4. krakove koje ste prebacili preko ramena provučete ispod djela prebačenog preko prsai na prsima ih prekrižite, te ih zavežete na leđima.
    5. Bebača primite leđa(bebina) na prsa(vaša) i smjestite bebine noge u buda položaj, te bebu ubacite u krakove koje ste prije toga malo raširili, namjestili tako da beba u njih može "sjesti"
    6. kada ste namjestili bebu, dobro zategnuli, onaj dio koji je u prvom koraku prebačen preko prsa sada navučete preko krakova, kao da bebača pokrivate i navučete dokle želite.
    Gore na slikama se vidi kako to na kraju izgleda.
    I to je to!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ana, hvala .

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo svezala sam budu. Kao problem čini mi se moja mala košarkašica (4 i pol mjeseca i 70 cm), ima "viška nogu" :/ i kad je unutra nogice joj gotovo dodirivaju usta, tj. ona ih još malo rukicama potegne. Predpostavljam da tako baš ne bi trebalo biti, ili? prema ustima
    Inače nam se preporuča da su joj nogice što češće u fleksiji, pa je to s te strane OK, ali...nekako je jako sputana i nakon 5 minuta protestira.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi smo se danas tako nosili,rukice su nam bile vani,ali čini mi se da onaj dio koji se navuče preko krakova je bio prenisko,rado bih pokazala fotku,ali ne znam kako ću je stavit u post (ja sam početnica-sorry)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vrboska, fotku podigni na neki sajt poput www.fotki.com pa nam ovdje zalijepi link. ne smijemo stavljati slike u postove.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo,valjda mi je sad uspjelo,molim da pogledate pa mi recite jeli to okhttp://public.fotki.com/glavatazelva/nina/

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mislim da nije uspjelo,možda će sada http://public.fotki.com/glavatazelva...namarama2.html

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

još se moram ispričati jer nisam rotirala fotkice,stvarno sam smotana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •