-
Odvratan okus u ustima
Pred kraj sam trudnoće (36. tj.) i već 2 mjeseca imam u najmanju ruku čudan okus u ustima, a zadnjih tjedan-dva katastrofa. Kao da mi je cijeli jezik jedna rana. Ujutro ružne naslage na jeziku koje odstranim četkicom, a ponekad imam i onaj metalni okus u ustima koji se obično povezuje s početkom trudnoće, svi su mi okusi pojačani (teško jedem nešto kiselo, ljuto), najviše mi pašu bljutave, bezukusne stvari. Naravno, za jezik, u želucu je stvar nešto drugačija
. Jel ima netko tko ima sličan problem?
-
Ako imaš žgaravicu, čula sam da pomaže sirova mrkva, s tim da je treba sitno izgristi u ustima.
-
vmartina, po tvom opisu u ja bi rekla da imaš oralnu kandidu, isto kao vaginalna u uvjetima stresa ili poremećenog imuniteta zna se razmnožiti do te mjere da izazove probleme kakve ti opisuješ.
rojazol gel će ti svakako pomoći ako je kandida u pitanju, skokni do svog stomatologa da ti baci pogled na jezik i odmah će znati ako je to to, on ti može i napisati recept za gel.
sretno
-
Kerida, hvala na informaciji, to mi je rekla i teta u apoteci, ali rojazol gel se ne preporučuje u trudnoći. Dobila sam kao zamjenu neki ortisept sprej (ili nešto slično) koji se smije koristiti u trudnoći i to slabo djeluje.
-
to što si dobila ti sigurno neće pomoći, od rojazola ti ništa neće biti jer se nanosi količina veličine graška na jezik, a kad ti se nakupi slina možeš ispljuniti ne moraš gutati, ako te je baš strah rojazola kupi nistatin kapi.
to su one iste kapi koje se daju novorođenčadi kad dobiju soor ili mliječac( isto infekcija kandidom), pa ako mogu novorođenčad mogu i trudnice.
ne želim te strašiti ali u izuzetnim slučajevima kandida se može proširiti preko ždrijela u probavni sustav, bolje ju je izliječiti dok je lokalna.
-
Osoblje foruma
na nekom drugom topiku su cure spominjale citrofit koji je navodno odlican za soor, i djelovao je kad rojazol i ono drugo nisu. mozda da probas s tim.
-
Puno hvala na informacijama!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma