Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Glumim tapetara

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Glumim tapetara

Sve je krenulo postupno... htjela sam promjeniti samo jastuke... pa dodati neke spužve obučene... pa sam skužila da je nakon što je naš teški frend prespavao na garnituri par noći... nešto udubljeno iii malo sam htjela pogledati kaj je to sve unutra... pa sam se zanijela... malo rasparala, pa malo više... pa vidjela da su unutra opruge, spužve... materijal sam uništila u tom zanosu i eto sad.... moram sve mjenjati. Mislim, ionako bi to radili uskoro... ali ne baš danas, sutra.... Kupili bi novu garnituru da nam nije tako drag taj rattan koji garnituru okružuje.

Gosti iz druge države mi dolaze krajem tjedna.... , a sredinom slijedećeg mi kćerkica slavi rođkas... a garnitura izgleda kao da su provalnici tražili neko blago u njoj... 3 tapetara iz vg koja sam zvala ne mogu uopće uzeti posao u slijedećih 10 dana i eto, okušat ću se u tapetarstvu.

Naručila sam nove spužve (deblje, čvršće i kvalitetnije od ovih) po mjeri da mi izrežu.... materijal ću kupiti i sama sašiti, ne izgleda komplicirano. Tapetarski alat za klamanje materijala imam. I eto... krećem za koji dan kad stignu te spužve. Sa šivanjem krećem danas ili sutra. Od materijala mi se sviđa samo jedan tapetarski debeli lan.... tamno smeđe boje (inače volim boje, ali bit će kontrasta sa drugim elementima).. što će sa nekim ostatkom bež djela (jastuci, pozadina...) biti ok.

Ima li tko kakve ideje, bitne napomene, iskustva prije nego započnemo?

:D

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja nemam ni ideje ni iskustva ali samo da ti pozelim srecu
    moja mama je sama tapicirala stolice (sto je daleko jednostavnije od ovoga sto ti radis) ali ispale su savrsene.

Buffy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja cu vam samo pozeljeti srecu i u ovoj avanturi

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Smijem li samo pridodati da sam danas ofarbala vrata dnevne sobe... i da imam poslovni rok koji je takav da čim pomislim otkucaji srca poskoče na 167 bpm.....?

Ali inače, sasvim sam ok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Želim ti sreću, da ti sve uspije kako želiš. Možeš ti to! I, obavezno uslikaj i stavi nam da vidimo kad bude gotovo, da se možemo diviti. Možeš ti to!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorry, dvaput otišlo : možeš ti to. Htjela sam premjestiti u sredinu i onda mi je ostalo i na kraju.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bila bi zgodna i trenutna fotka - da znamo usporedit

sretno - bitan je zanos, kad te on nosi - sve mozes, stignes, znas

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala na ohrabljenju, odmah se osjećam manje udarena u glavu! :D

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    i da imam poslovni rok koji je takav da čim pomislim otkucaji srca poskoče na 167 bpm.....?

Ali inače, sasvim sam ok.
    ne brini se, jedan kreativan rad inspirira drugi, mm najbolje radi kad ide jedan red farbanj, red komponiranja, pa malome napravi novi krevet pa trk u studio zavrsit posao i sve tako

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bez brige, Anita! Bitno je da imaš volju (hah, drugo ti i ne preostaje ) i osnovna znanja o šivanju. Nisi ni prva ni zadnja koja će si sama pretapecirati namještaj. Doduše, rokovi su ti malo ufff, blago rečeno, napeti, ali... bit će dobro, samo polako i hladne glave!
    Usput nam pokaži slikice "prije", a kasnije i slikice "poslije". Kad vidimo o čemu se radi, možda budemo mogli kreativnije pomoći.
    U svakom slučaju, držimo ti fige i mislimo na tebe !

PS
    Jel moguće da u cijelom Zagrebu i okolici nema još neki tapetarski obrt? :/

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hej cure, zaboravila sam vam se pohvaliti! Super smo odradili posao!! :D

Zaključili da je izraditi namještaj (prosječne kvalitete) piece of cake... lagano smo razočarani kad smo vidjeli na čemu sjedimo.. i kako je to ustvari ništa... građevne letve sa šperpločom na koju idu opruge i pretanka spužva i to je to iznutra! :shock:

Uglavnom, naručili smo u Pan-Promu da nam izrežu spužve po točnim dimenzijama. Materijal smo kupili, izračunali sve kako treba izrezaati i sašiti, ja sašila, došle spužve, stavili sve to, sa dobrom tapetarskom klamaricom (135kn) zaklamali (glasno je uuužasno!) i gotovo!!
    Spužvu smo uzeli 3 cm deblju od defaultne i gušću, pa nam je sad puno udobnije.

Eto, još će poslužiti par mjeseci ili godinu ova garnitura prije nego kupimo neku jaaako dobru na kojoj bi se moglo i spavati jer će nam uskoro faliti soba za drugo dijete (jer je jedna umjesto dječje radna... pa eto..)pa ćemo se mi premjestiti u dnevnu. Ili kupiti kuću... Prije nego odlučimo za taj slijedeći korak, neka ova još odrađuje svoje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a slike? 8)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

STavit ću ih poslije!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo fotki... loše su, ali stvarno se ne sjetim nikad po danu pofotkat, pa bolje sad ovo, nego da to nikad ne napravim.

Kako to sve iznutra izgleda kad se otvori...
    Lijepim spužve - fotka

I druga..

I gotova garnitura (znam da je loša fotka..)

Znači, ovaj tamnosmeđi dio je nova stvar, a ostalo je kako je bilo. Ovi jastuci mi se stvarno ne sviđaju. Htjela bih kockaste.... ovi se izobliče kod korištenja i nisu lijepi kao tek kupljeni. Zamijenit ću i njih. Naručit ću spužve odgovarajućih dimenzija i šivati po istom principu....

Ovako nekako... malo sam nespretno, ali vjerujem dovoljno jasno, nacrtala... Ovo je zdravorazumski način, nema tu neke mudrosti. Znači, sve rastaviti i dio po dio pratiti linije namještaja. Naš je kockast pa je bilo lako. Ali da su i obli oblici... opet se svodi da je gornji dio ravan, a obline su stranične....

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Super si ti to napravila

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fakat odlicno!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bravo tapetarice :D
    Za ovo si sama kriva
    Pitanje za majstoricu tapetaricu;
    Ja se isto mislim da presvučem sjedala na stolicama jer su bijele, zapravo bile su...
    Imam to čudo od klamerice, jel da možda, ne skidam staro platno nego samo priheftam novo :? Jel treba novo platno biti malo elastično, da bolje sjedne, sjedala su kvadratna?
    Fala

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Draga Pikulice,
    hvala vam za javljanje u našu kolumnu "Pitajte tapetaricu Anitu".

Tapetarica Anita odgovara:
    "Moj prijedlog, kao iskusne tapetarke, jest da budete hrabriji! Nemojte se bojati očerupati stolicu do njene srži i promjeniti sve što u njoj ne valja. Ako su stolice dosta stare, biti ćete presretni kada promjenite spužvu na kojoj sjedite i stavite deblju i čvršću. Stražnjica će vam biti zahvalna.
    Znači, nemojte samo staviti novi materijal preko drugog, skinite sve, promjenite sve, prefarbajte drvo stolica u drugu boju ili osvježite istom.... Napravite si nove stolice! Uživajte pri tome i pošaljite svoje radove na našu adresu. Možda i vas jednog dana dočeka svjetla budućnost tapetarke/kolumnistice.
    Srdačno, vaša tapetarka Anita"

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Elastičan materijal nije potreban. Kad ga jaako nategneš preko spužve, bit će u redu! Ne smije biti labavo, već stvarno žestoko navučeno.

Obavezno imaj još par ruku za taj posao!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala na vašem superbrzom odgovoru!
    Stolice su stare samo 3 godine i sviđa mi se oblik i boja, ali je platno :shock: Kad sam birala bijelo, ko mi je kriv
    Sutra izgleda po platno pa heftu u ruke, a stražnjici je s obzirom na sadašnje gabarite bolje da što manje sjedi na stolicama u blagovaoni

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super je! svidja mi se taj materijal smedji, kazes da je to lan? gdje si ga kupila i koliko platila?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    Hvala na vašem superbrzom odgovoru!
    Stolice su stare samo 3 godine i sviđa mi se oblik i boja, ali je platno :shock: Kad sam birala bijelo, ko mi je kriv
    Sutra izgleda po platno pa heftu u ruke, a stražnjici je s obzirom na sadašnje gabarite bolje da što manje sjedi na stolicama u blagovaoni
    Ukoliko su vam stražnjice dovoljno mekane, nije potrebno stavljati novu i deblju spužvu.

Sretno! Javi kako je ispalo!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    super je! svidja mi se taj materijal smedji, kazes da je to lan? gdje si ga kupila i koliko platila?
    Lan/pamuk, pola pola.... i nije skup! 50 kn metar! U pan prom-u zovu ga x-valana. Tamnosmeđeg više nema ... inače bih ja kupila za vreću/fotelju što radim da mi paše. Ima žuti, plavi, ljubičasti i neki sivkasti... ni jedan mi baš nije sjeo previše.

Jesam li vam rekla da sam od ostatka sašila sebi sakoastu jaknicu? :D Još sam i crtala po njoj s bojama za staklo... koje se super primaju na tkaninu... za slova sam se poslužila sa starim Ominom ravnalom koje ima i rupe sa slovima. Sve je šivano izvana, tako da je rascufano... nisam hjela napraviti uredno, već baš otkriti da je "ručno"...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tamnosmeđeg više nema

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sakoić je mrak, mogla bi se prijaviti fashion ikubator
    Gdje je ta x- velana? Ne znam jel još postoji onaj dućan sa dekorima u Ilici, ne znam gdje da počnem tražiti dekor, u Nami :?

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Wow, sakoić je zakon!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

x-valana je taj materijal, ne dućan!

A dućan je Pan-Prom... ima ih posvuda, jedan od je na velesajmu, u paviljonu 12. U V.Gorici je najveći izbor, cijeeeli podrum materijala, a još te i puste na miru, pa u miru biraš. Ja inače biram da sve moram i popipati, pa to potraje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •