Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: kompot

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kompot

ok, krenuli hladniji dani... ja trudna i na mirovanju
    pa eto MM mi povremeno skuha kompot
    ne davim ga previse ali bas mu i ne ispada najbolje! stavi u hladnu vodu narezane jabuke, dunje i suhe sljive i kruske; nis od voca ne guli nego samo nareze i stavi kuhati... sljive se ne skuhaju do kraja, a kruske se raspadnu, jabuke budu ok... ne stavljamo secera niti meda!

Kako vi kuhate kompot i koje voce koristite?
    nije mi se dalo MM-a gnjaviti sa idejama o tome da neka stavi sljive najprije pa jabuke, pa kruske,. ... i ovako je sav umoran i nervozan,
    pa ako imate neki isprobani nacin za spravljanje kompota, samo izvolite

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

coj ja najvise volim kompot praviti od jednog vrsta voca, najvise od jabuka ili breskvi. procedura je jednostavna: u hladnu vodu stavim oguljene jabuke (breskve naravno ne gulim) i kuham dok ne omeksaju. na kraju stavim malo secera, ali to je stvar ukusa. iskreno, nisam nikad probala sljive na kompotni nacin

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Re: kompot

Kako se radi kompot od dunje? Isto? Ima li neka caka...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mislim da je princip isti, jedino mislim da tu definitivno treba secera ili meda

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Stavim suhog voća (uglavnom suhe šljive i marelice), oguljenih jabuka, kruški, par kriški naranče (ako je domaća) zajedno s korom. Stavim puno voća i ne tako puno vode (da pokrije voće, malo iznad). Dodam dva klinčića, malo cimeta, šećera po želji i pustim da lagano kuha cca. 1 sat. Ponekad na kraju dodam krišku limuna (opet s korom ako je domaći), Poklopim i pustim da se malo ohladi.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja u hladnu vodu stavim oguljene jabuke vanelin secer i kasiku obicnog secera i kuham dok ne omeksa,ponekad stavim malo cimta ali ne uvijek.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su dunje u kompotu jako fine!
    lijepo se skuhaju i ukusne su!
    netreba nista dodavati secera, osim ako ne volite sladje!

ma ja volim kompote... samo m mi ide na zivce ta jabuka koja se raskuha! .. mozda da izbacim jabuke?!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a, kakve sz suhe marelice kad se skuhaju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf u prvom postu sam krivo napisala: kruske su mi ok, ali jabuke se raspadnu!
    mozda da MM oguli jabuke?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kruske su mi ok, ali jabuke se raspadnu!
    mozda da MM oguli jabuke?
    A čekaj, ti radiš kompot zbog kompota ili da jedeš voće iz njega? Jer normalno je da voće jako omekša pa i da se raspadne kuhanjem... Ako želiš neraspadnute jabuke, jedi sirove ( a i puno je više vitamina u njima) ili ih malo zapeci, omekšat će ali se neće raspasti.

a, kakve sz suhe marelice kad se skuhaju?
    Izvrsne.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja volim kad mi se voće u kompotu ne raspada pa ubacim u kipuću, blago zašećerenu vodu voće narezano na krupnije komade, dodam cimeta u korici, polovicu limuna i kuham dotle dok ponovno ne zakipi, pokrijem i ostavim tak da se popari - bude taman tvrdo, odn. meko.

Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ako ne voliš da ti se jabuke raspadnu, jednostavno ih stavi kasnije u vodu tj. kraće ih kuhaj!

Osim jabuka i krušaka u kompot stavljam i šljive (imam uvijek par smrznutih vrećica), malo klinčića, obavezno cimet i šećer .
    Kad imam stavim i breskve.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •