Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: kompot

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    640

    Početno kompot

    ok, krenuli hladniji dani... ja trudna i na mirovanju
    pa eto MM mi povremeno skuha kompot
    ne davim ga previse ali bas mu i ne ispada najbolje! stavi u hladnu vodu narezane jabuke, dunje i suhe sljive i kruske; nis od voca ne guli nego samo nareze i stavi kuhati... sljive se ne skuhaju do kraja, a kruske se raspadnu, jabuke budu ok... ne stavljamo secera niti meda!

    Kako vi kuhate kompot i koje voce koristite?
    nije mi se dalo MM-a gnjaviti sa idejama o tome da neka stavi sljive najprije pa jabuke, pa kruske,. ... i ovako je sav umoran i nervozan,
    pa ako imate neki isprobani nacin za spravljanje kompota, samo izvolite

  2. #2

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    kvarner
    Postovi
    207

    Početno

    coj ja najvise volim kompot praviti od jednog vrsta voca, najvise od jabuka ili breskvi. procedura je jednostavna: u hladnu vodu stavim oguljene jabuke (breskve naravno ne gulim) i kuham dok ne omeksaju. na kraju stavim malo secera, ali to je stvar ukusa. iskreno, nisam nikad probala sljive na kompotni nacin

  3. #3
    momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    1,077

    Početno Re: kompot

    Kako se radi kompot od dunje? Isto? Ima li neka caka...

  4. #4

    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    kvarner
    Postovi
    207

    Početno

    mislim da je princip isti, jedino mislim da tu definitivno treba secera ili meda

  5. #5

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Stavim suhog voća (uglavnom suhe šljive i marelice), oguljenih jabuka, kruški, par kriški naranče (ako je domaća) zajedno s korom. Stavim puno voća i ne tako puno vode (da pokrije voće, malo iznad). Dodam dva klinčića, malo cimeta, šećera po želji i pustim da lagano kuha cca. 1 sat. Ponekad na kraju dodam krišku limuna (opet s korom ako je domaći), Poklopim i pustim da se malo ohladi.

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    austrija
    Postovi
    489

    Početno

    ja u hladnu vodu stavim oguljene jabuke vanelin secer i kasiku obicnog secera i kuham dok ne omeksa,ponekad stavim malo cimta ali ne uvijek.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    640

    Početno

    meni su dunje u kompotu jako fine!
    lijepo se skuhaju i ukusne su!
    netreba nista dodavati secera, osim ako ne volite sladje!

    ma ja volim kompote... samo m mi ide na zivce ta jabuka koja se raskuha! .. mozda da izbacim jabuke?!

  8. #8

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    640

    Početno

    a, kakve sz suhe marelice kad se skuhaju?

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    640

    Početno

    uf u prvom postu sam krivo napisala: kruske su mi ok, ali jabuke se raspadnu!
    mozda da MM oguli jabuke?

  10. #10

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    kruske su mi ok, ali jabuke se raspadnu!
    mozda da MM oguli jabuke?
    A čekaj, ti radiš kompot zbog kompota ili da jedeš voće iz njega? Jer normalno je da voće jako omekša pa i da se raspadne kuhanjem... Ako želiš neraspadnute jabuke, jedi sirove ( a i puno je više vitamina u njima) ili ih malo zapeci, omekšat će ali se neće raspasti.

    a, kakve sz suhe marelice kad se skuhaju?
    Izvrsne.

  11. #11
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Ja volim kad mi se voće u kompotu ne raspada pa ubacim u kipuću, blago zašećerenu vodu voće narezano na krupnije komade, dodam cimeta u korici, polovicu limuna i kuham dotle dok ponovno ne zakipi, pokrijem i ostavim tak da se popari - bude taman tvrdo, odn. meko.

  12. #12
    Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    130

    Početno

    Ako ne voliš da ti se jabuke raspadnu, jednostavno ih stavi kasnije u vodu tj. kraće ih kuhaj!

    Osim jabuka i krušaka u kompot stavljam i šljive (imam uvijek par smrznutih vrećica), malo klinčića, obavezno cimet i šećer .
    Kad imam stavim i breskve.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •