Za koji dan će 4 tjedna od poroda, a mene još nešto zateže! šav je skroz mali ali sam jučer vidjela da jedan konas uopće nije ispao, a pkraj se kvržica napravila. mogu ja to sama vadit ili da se uputim gin.?
Za koji dan će 4 tjedna od poroda, a mene još nešto zateže! šav je skroz mali ali sam jučer vidjela da jedan konas uopće nije ispao, a pkraj se kvržica napravila. mogu ja to sama vadit ili da se uputim gin.?
Da sam na tvom mjestu ja bih probala sama, takva sam, a ako ne bi islo onda bi posla ginicu. Prvo to malo namoci.
Ako dobro vidiš, onda sama ili neka ti MM pomogne. Pinceta za obrve i škarice za nokte prije toga namoćene u alkohol ili ako nema onda rakiju i molim lijepo. Ako ne izvadiš, komplikacije ti je "divlje meso na šavu" nastalo iritacijom od stranog tijela tj. konca.
meni ti je zadnji šav otpao 6 tjedana nakon poroda...
Meni je prijateljica pricala kako je njoj savove vadila patronažna sestra.
Tu kvrgetinu, to divlje meso na šavu vukla sam tjednima nakon završenih babinja, ali ti ja savjetujem da ne diraš ništa sama. Meni je pomoglo natapanje šava čajom od hrastove kore. Ovo moje je prošlo samo od sebe.
I meni je konce izvadila babica nekih deset dana iza poroda. Slobodno ih sama izvadi ništa se strašno neće dogoditi ako i zarežeš.
Zašto bi trpila zatezanje konaca?
ma pecka me kad povučem, uopće ne znam kak bi to izvela
ja ti savjetujem da ništa ne radiš sama, odi ginekologu reci mu šta je i neka on to pogleda.
Pogotovo ako ti nije pregledna situacija doli i ako nisi sigurna što je i gdje je konac. A giniću je to čas posla.
hvala cure. mislim da je bolje i da su se konci raspali napokon. više me ne zateže, a smanjuju se i one glupe kvržice pokraj. izgleda da ću ipak preživjet![]()
:D
Savjet. Za tretiranje reza koristite hipermangan prah. Malo praha na vrh noža se rastopi u vodi i tim se premazuje rez (i hemeroidi ako ih ima). To dezinficira i pospješuje zarastanje. To mi je predložila moja patronažna i stvarno je pomoglo. :D:D
Ja sam evo vec 3 tjedna od poroda i vise me nista ne zateze, koliko znam rez je bio mali i odlicno su me sasili, no ipak mi do sada koliko znam ni jedan sav jos nije otpao.
Bar mi je MM rekao da su jos tu. Trebam li se brinuti posto nemam nikakvih tegoba oko toga?
Ni meni nisu nikad otpali. Točnije, nikad ih nisam vidjela po gaćicama.
Podižem ovaj topic da vas pitam za savjet...
Sutra će biti mjesec dana od poroda, vanjski šavovi su mi ispali (barem ih ja više ne vidim), ali mi se rez počeo malo otvarati :/ Onako sa strane... Opet sam nasprejala sa Bivacinom, ne znamšto drugo da radim. Jel netko imao slična iskustva i kako je to završilo?
Hvala![]()
Ajoj, ne sjećam se više. Ipak je prošlo skoro 3 godine. Ali najbolje da pitaš ginekologicu ili patronažnu.
Sretno!
za zatvaranje rane dobar je čaj od hrastove kore (proizvodi biofarm - ima u njihovim apotekama ili u dm-u)
Off topic, ali samo pozdrav Korini i Jani, dugo vas nije bilo.Korina prvotno napisa
Uf, da! Baš sam izvukla topic iz prahistorijeAli bar slušam administratorice i ne ponavljam topice 8)
Anyway, Ajvi hvala na savjetu za čaj od hrastove kore. Pogledat ću.
Jel ima neki poseban način kak se priprema? Koliko žlica u koliko vode?
Jel se taj čaj može i piti :?
Mislim da su neki konci razgradivi pa ni n etrebaju otpasti već se razgrade u tkivu s vremenom.
Ja sam imala nekakve kvržice na ranici, mislim da se zove granulacija, poput nekih divljih stanica i to je ginić očistio na redovnoj kontroli (nakon 6 tjedana). Nije me posebno bolilo (nisam ni znala da su tu).
Ranu sam osjetila u određenim situacijamadosta dugo. Ali ne bih baš to nazvala bol, više kao neugoda i lagano zatezanje!
Ma mene niš ne boli i dobro se osjećam, ali kad sam išla gledati, skužila sam da se malo počelo otvarati, pa me sad strah da se to ne proširi... i onak je malo crveno.![]()
Meni poslije poroda dosta dugo ostala trbusina - niš nisam vidjela dolje!!!![]()
![]()
![]()
Imala sam sličnu situaciju.Skoro svi konci su ispali ali sam imala dvije pomalo upaljene kvržice iz kojih su virili konci koje mi je na pregledu dr.odrezala skroz na kratko.Ali je onda bio problem što se onaj dio konca koji je ostao unutra u kvržici nikako raspast.Kad je prestalo biti bolno ja sam to dezinficirala,kao i svoje prste i malo stisnula.Pa bi izašlo malo sukrvice,pa bi se napravila kao ljuskica koju bi sljedeći dan opet skinula,pa opet malo stisnula i tako dok nije izašao taj zaostao konac a bome i jedna zaraštena dlačica.
Sad je sve ok,nema kvržice.
Znam da možda nije bilo pametno tako čačkat po tome,al upalilo je.
Namazi Povidone jodom, to ti je super za dezinfekcijuMala01 prvotno napisa
.
Meni je vanjske šavove ginekololog vadio 4 tjedna nakon poroda. Iz nepoznatog se razloga nisu resorbirali. Budući da mi se oko jednog šava malo rana otvorila (a mene uhvatila panika) preporučio mi je špricanje Octeniseptom i mazanje Garamycin masti. Nakon toga je sve bilo OK.
Nadam se da će i tebi. Pozdrav.
Ovaj sam topik skroz zaboravila. Mislim da su kod tih šavova najproblematičniji konci koji ne pucaju na vrijeme pa rade frku.
Nekada se rane nisu ni šivale nego ostavljale da same zarastu. Sigurno nisu bile od "dva metra" kao što su ove epizotomične..., a žene su navodno trebale držati noge skupljene na početku. Čitala u knjigi za babice....To ne znači da i mi moramo tako, ali je zgodno za znati...pa ako si samo malo puknuo ne treba ni šivati..., a ne sve po redu šivati....
Kasnije kad se vulva skupi sve zateže jer se šiva kad vulva zjapi...
Rodila sam prije 3 i pol mjeseca. Svi bolovi su prošli i rana je dobro zacijelila. Prije tjedan dana počelo me opet malo boljeti, zatezati, naročito dok hodam. Kaj bi to moglo biti?
i mene isto opet počelo 'zatezat' oko šava i ispod pipam 'nešto' jako dosta tvrdo ... šta je sad to ? da idem gin. ?
meni je danas četiri dana od poroda. Prijmjetila sam pri tuširanju kako mi visi oko 3 cm konca. Nije li malo prerano da otpadne. Inače ranu špricam Bivacyn sprejom.
Ja bi ti preporučila ispiranje čistom vodom, eventualno hrastovom korom, i šavovi obavezno moraju biti suhi. Byvacin zna uzrokovat upalu.
Svi imaju nešto protiv Bivacyna.Meni ginekolog preporučio Octenisept. Špricala sam i Bivacynom, ali je Octenisept puno ugodniji.sandrolina prvotno napisa
Ma nemam ništa protiv, ali mi je na više mjesta rečeno da je bolje da rana zaraste prirodnim putem. Ja sam imala hrpu šavova (porod vakuumom) i samo sam se čistom vodom tuširala i sušila šavove. nakon 20tak dana su ispali.
S obzirom da imam problema s razgradnjom konaca u rani za koliko dana najranije smijem sama skinuti konce? (već me zatežu a obično mi se rana zagnoji)
ja sam imala dosta savova nekih 5-6 kojima je dosta trebalo da zarastu i bilo je jako bolno jedva sam sjedala prvih 20 dana.
proslo je vise od 6 mjeseci i jos je bolno prilikom sexa tako da tu "obavezu" izbjegavam koliko god mogu. imam osjecaj da je jako usko i kao da ce mi sve puci. zna li tko dali je moguce da se to dogodi ili je to samo takav osjecaj?
ma to ti je samo osjećaj, sjeti se koliki je bebać izašao iz tebe, sve ti je to elastika![]()
ja koristim čaj od hrastove kore i viruj mi da jako pomaže,odličan je.od kad ga koristim brže mi zarasta rana i manje boli.Imaš ga kupiti u ljekarni i nije skup oko 20kunaMala01 prvotno napisa
neznam koliko treba da šavovi zarastu i otpadnu i trebaju li uopće otpasti ili samo zarastu???
Mene više ništa ne boli,imala sam samo dva šava ali me strah imati odnose da mi nebi popucalo...??? :? :? :? :? :? :? :? :?
Mene evo "šavovi" gotovo tri godine nakon poroda još uvijek (uslijed promijene vremena) zabole!!! :/ Inače, nisam imala nikakvih problema sa šavovima...![]()
meni su šavovi popucali 2 tj nakon poroda. a baš sam bila sretna jer sam mogla i sjediti i normalno hodati već 2 dana nakon poroda. i pitala sam u bolnici jel smijem sve raditi, a odgovor je bio da smijem sve što mogu... :? tako da sam završila s rupom veličine kovanice od 5kn i samo se nadam da mi se sad, u drugom porodu neće ništa zakomplicirati.
Ja sam imala 5 vanjskih šavova. 2 sam našla kada su otpali ostale ne. 6 tjedana nakon poroda na kontroli gin mi je rekao da je zadovoljan kako je rana zarasla. Prvi odnos sam imala nakon 2 mjeseca.
Meni je prošlo već 2 mjeseca i tjedan dana od poroda, a ožiljak od epi me jaaako zateže. Nemam pojma koliko sam šavova imala, nisu mi rekli kad sam pitala, rekli su da je to sve jedan šav. Moš mislit![]()
Bila sam kod gin. na pregledu nakon 7 tjedana, rekla je sve ok. Mene to i dalje boli i zateže... Imam osjećaj kao da je sve krivo zaraslo, a na sex ne mogu ni pomisliti od boli i straha! U zadnje vrijeme me počelo još više zatezati. Da li da odem na pregled ponovo ili će to sve doći na svoje? :?
ja sam rodila prije 14 mjeseci, pa još uvijek osjetim rez od epi..... kao da me malo zateže, ne uvijek, ali sojetim... imala sam 8 šavova, i poslje poroda me strahovito bolilo (zaradila i hematom) al ajd... prošlo je i to... valjda će i ovo zatezanje proći...
Eto da i ja malo podignem temu,
zadnjih tjedan dana i mene boli ožiljak. Kada pipam , na sam dodir ništa ne osjetim tj nikako da napipam izvor boli, ali izmasiram si cijelu lijevu stranu do prepone i to mi malo pomogne.
Najgore mi je pred jutro, tada najviše osjetim bol. Kasnije tokom dana više ne, vjerojatno se zagrije pa više ne osjećam.
Da li da se zabrinem, s obzirom da me boli već tjedan dana ili je to ok? (vjerojatno se i to meso steže, a možda mu smeta ovo vrijeme)
Posljednje uređivanje od coflek : 11.03.2010. at 13:35
Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.03.2010. at 18:29
grrrr..... znači trajni podsjetnik?! pa zar mi nije dovoljan pogled na moje malo zlato ?![]()
eto sada ništa ne osjećam, a ujutro će me opet probuditi ta bol.... a ništa, bolje da se priviknem.
I ja sam bila jako rezana, 2 tjedna nisam mogla sjediti nakon poroda, no kada je sve zaraslao ništa me više ne boli i ništa ne osjećam, malac sada ima 17 mjeseci.