drago mi je da je sve proslo u redu![]()
Nisam htjela pisati prije, jer je vec bilo pre kasno, vec ste sigurno bili uspavani.
M je sa nekih 2 mjeseca isao na malu operaciju i isto su ga htjeli uspavati, ali s obzirom na zahvat ( i na to da mi doktori nisu mogli dati bolji odgovor osim; tako malim bebama se svi zahvati rade pod opcom anestezijom ) ja i MM nismo htjeli potpisati i odobriti, pa su zahvati napravili u lokalnoj anesteziji. Jednostavno nismo htjeli riskirati nista sa tako malom bebom.
Takodjer, radili smo i punkciju kostane srzi isto negdje sa 2, 3 mjeseca, takodjer lokalna anestezija.
Ponekada su i ti doktori u banani, odlucuju se za opcu anesteziju samo zato jer im je to lakse i jednostavnije, a ne zato jer ima potrebe za time.
Bila sam pod opcom anestezijom i sjecam je se jako dobro, to je nesto sto ne zelim priustiti svom djetetu ako nije apsolutno nuzno.
Jako dobro se sjećam tog osjećaja, i olakšanja kad vidiš da ti je dijete otvorilo oči nakon anestezijeU to vrijeme iskusila sam što znači baltazarov hod, što znači kad dišeš a nemaš zraka, što znači praznina u glavi, kolika je vjerojatnost 5 na milion anesteziranih, gledati na sat 30 puta u minuti, osluškivati svačiji plač, očekivati od vrata lifta... nemoć,jad,tugu,bol,strah sve 100 u jedan.![]()
Glavno da je prošlo i da ste sada zajedno![]()
![]()
Upute koje smo dobili za anesteziju
Da bi se smanjio anesteziološki rizik,kao i opasnost od povraćanja i udisanja povraćenog sadržaja:
-dijete ne smije imati akutno povišenu temperaturu,PREHLADU,upalu dišnih puteva,težu anemiju,proljev,različite osipe,povišene leukocite,preboljele dječje zarazne bolesti prije manje od mjesec dana, da nije cjepljeno zadnjih 5 dana,
-6 sati prije operacije ne konzumirati krutu hranu,kravlje mlijeko i zamjensku hranu za dojenčad
-4 sata prije ne dojiti dijete
-3 sata prije ne piti vodu i žvakati žvakaću gumu
-izvaditi kon.leće,skinuti lak s noktiju i sav nakit
Pola sata prije uvoda u anesteziju popit će sirup za smirenje i ugodan uvod u anesteziju. Najčešći oblik je inhalacijska (na masku) ali se koristi i intravenski uvod.Venski put postavi se na mjesto namazano EMLA kremom tako da je ubod bezbolan. Dalje se nastavlja maskom ili preko cjevčice u dušnik ili davanjem anestetika u venu.
Na kraju anestezije djete dobiva lijek protiv bolova tako da će se mirno buditi iz anestezije.
![]()
Poljubi misicu!