Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 71 od 71

Tema: Shopping centri krše pravilnik

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    ok, ne želim ulazit u daljnje rasprave... mislim, neću ja prići mami koja doji nasred ŠC i izraziti svoje zgražanje, al isto tako molim da se poštuje i moje mišljenje i ne pljuje po njemu...

Svatko na svoju stranu... vi se razbacujte dojkama po špici, a ja ću se pravit da vas ne primjećujem...
    al ćeš se zato rado okrenut za mnom kad bum imala ummmm deklte i neš nalik na minjak ahhhhh
    naravno ak ti nema žene u blizini

dojila sam vani i nemam problema s tim. nema šanse da ostanem u kući il trčim skrivečki dojit...to sam ja 8)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    al ćeš se zato rado okrenut za mnom kad bum imala ummmm deklte i neš nalik na minjak ahhhhh
    Neću ti na ovo odgovoriti jer ćete me proglasiti i šovinistom, uz sve ostale epitete koje imam...

Ali, ako imaš 200kg i nosiš neš nalik na minjak, onda ću se svakako okrenut za tobom... bez obzira jel žena u blizini il ne...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

slazem se s ms.ivy
    nemam problem s dojenjem u javnosti, ali preferiram mirnije okruzenje za mene i bebu. kad je lijepo vrijeme dojimo u parku na klupici, ali sad zimi? kod nas u sibeniku je lutrija naci normalan wc po restoranima a kamoli prostoriju za presvlacenje. u šc (imamo ih 3 8) ) je situacija malo bolja. ali ova prostorija za dojenje sta spominjete to nikad nisam vidjela. kod nas je to prostor za presvlacenje sa stolicom. a sve to u sklopu zenskog wc-a. a tamo mi ne pada na pamet voditi bebu, a kamoli da tamo jede.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    Citiraj zmaj prvotno napisa
    Neću ti na ovo odgovoriti jer ćete me proglasiti i šovinistom, uz sve ostale epitete koje imam...

Ali, ako imaš 200kg i nosiš neš nalik na minjak, onda ću se svakako okrenut za tobom... bez obzira jel žena u blizini il ne...
    nemam...na cca 174cm jedva (ni toliko) 60kg...tamno smeđa, plave okice....mmmmm

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa nelagodno mi je jer sam odgojena u takvom društvu gdje se to smatra neprimjerenim. To je ko da djetetu kažeš: nemoj se sramiti, i ono zna da se nema zašto sramiti, ali ipak se srami.
    Pa mislim da treba poznavati ono protiv čega se borimo.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ivana2 ja samo mogu reci da je Lea uzdrmala moj cijeli svijet!

(pojasnjenje- okrenula me u nekim stvarima za 180, navela me da preispitam svoje stavove, pregazim svoja "ja nikad...", odbacim vec nauceno, odgoj i roditelji su uvijek u pravu, roditelji najbolje znaju, postala sam tolerantnija, strpljivija, gledam svijet kroz skroz drukciju prizmu.
    potvrdila je da neki osjecaji, misli i uvjerenja zaista jesu realni, sveprisutni i da u njima nisam sama i da ne moram neke stvari raditi po defaultu i dopustati da drugi kroje nasu sudbinu. vjerujem da ce novi pomak uciniti i drugo dijete.
    i sisa mi vise nije vulgarna rijec!)

stoga ti saljem

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ponata i je u tome da treba preodgojiti drustvo.
    smatram osobnim uspjehom sto nikome u mojoj okolini nije cudno kada mama doji, dok su pocetne reakcije bile uzas.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    i sisa mi vise nije vulgarna rijec!
    Potpis!
    I nikad prije se ne bih mogla zamisliti da nosim majicu s nacrtanim sisama

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Citiraj leonisa prvotno napisa
    ja bi jako rado nastavila razgovor s Mooverom, ali smijem li onda splitat topik i nasloviti ga eucirajmo Moovera?
    Mislim da je ova rasprava s MMooverom već nekoliko puta odrađena, (znam jer sam sudjelovala). Osobno uživam u raspravama s njim.
    Ali mislim da smo otišli OT.
    Htjela sam komentirati da u Rijeci još nikad nisam primjetila u ŠC (a imamo ih dosta) prostoriju za dojenje. Neki imaju stol za presvlačenje (u WC-u), ali sobu za dojenje .
    Evo samo da nabrojim na koga mislim:
    1. Tower-na njih sam jako ljuta jer je centar ooogroman.
    2. Pevec
    3. Metro
    4. Getro
    5. Plodine
    6. Merkur
    7. Mercator
    8. Konzum

...i da ne nabrajam dalje.

Neka me netko ispravi ako griješim (i objasni mi gdje su te prostorije, svako malo mi zatrebaju).
    Čudi me za Tower. Za ove ostale me ne čudi. To i nisu shopping centri u smislu City One-a, Avenua, King Krossa i sl. Razlika je u tome da ovi gore centri su zapravo veeelike trgovine pojedinih trgovaca na malo (izuzev Metro-a, to je veleprodaja). A ovi pak Zg centri su mješavina svih mogućih maloprodajnih dućana.

Moover, ne moram se slagati s tobom (a zapravo se donekle i slažem), ali bih se čak odrekla članstva na ovom forumu kad ti ili netko drugi ne bi mogao napisati što želi.

Bottom line topica: može li Roda kao udruga reagirati i poslati okružnicu ljubazno-prijetećeg pisma shopping centrima? Ako ih mi stanemo bombardirati neće nas shvatiti ozbiljno, ali jedno pismo koje počinje s '... Roda je udruga koja se bavi time i time. Do sada smo napravili to i to... Ljubazno zahtijevamo da oznake prostorija za hranjenje djece uskladite s MP....' Nakon toga možemo mi u akciju. Naravno, ako se adresati ogluše.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tsumami, ne podcjenjuj moć pojedinca. pogotovo moć velikog broja pojedinaca.

zasipajte ih mailovima, škoditi sigurno neće!

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Samo bi postavila jedno pitanjce Mooveru..čemu ono dojke ženama služe

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivana b prvotno napisa
    Samo bi postavila jedno pitanjce Mooveru..čemu ono dojke ženama služe
    Bome ne mogu se sjetiti nijedne svrhe čemu bi dojke služile ženama... eh, da.... erogena zona... služe im (nekima) da bi im orgazam bio jači...

A nekim ženama služe i za odbijanje muškaraca ("joj, dragi, nemoj, danas su mi posebno osjetljive...")...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zenama bi sluzile mozda da ispune svoju funkciju koju im je priroda namijenila. ipak su one dojke-dojenje-dojence tj. sise a mi smo svi sisavci.
    ili vise nismo :?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Najgora situacija koja mi se s takvom "sobicom" dogodila bila je u Baby Centru u Mariboru. Dakle Baby centar nije ogroman trgovački centar sa stotinu butika; to je jedan dućan koji u svom sastavu ima i sobu za previjanje (btw također označenu sa bočicom, ali to ovdje nije bitno). Kroz sobu za previjanje beba se prolazi u WC za odrasle!!! Dok smo mi tako oblačili našu bebu, sredovječni muškarac "nije više mogao izdržati" i provukao se pokraj nas kroz uzanu prostorijicu, ušao u wc i "downloadao". Mi smo doslovno morali pobjeći iz "previjalnika". Dakle, i EU ima svoje bisere.
    I mene iritira sveprisutna bočica na vratima, ali ja dojim gdje stignem i kad god to moj sin zatraži. Ponekad uz osmjehe, ponekad uz upitne poglede, ponekad sa zgražanjem svekolikog pučanstva. I samo čekam da mi netko dođe prigovoriti pa da ga "počestitam" na licu mjesta.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Mogu staviti i medjunarodni dojeci simbol: http://www.mothering.com/images/home...onhomepage.jpg
    Ja mislim da, nažalost, pola ljudi ne bi shvatilo o čemu se radi

Meni je ovakav znak s bočicom upao u oči na aerodromu Pleso

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nek stave oba dva znaka!

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Mogu staviti i medjunarodni dojeci simbol: http://www.mothering.com/images/home...onhomepage.jpg
    Ja mislim da, nažalost, pola ljudi ne bi shvatilo o čemu se radi

Meni je ovakav znak s bočicom upao u oči na aerodromu Pleso

Pa nek se naviknu, ili da ipak znak bude jasniji, pa nece biti nesporazuma .
    Malo se salim, ali prije x godina flasica ljudima nista ne bi znacila, bilo bi super da se mozgove ljudi bar malo "vrati natrag".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moover - a sta kazes na dojenje u hodu?
    Ono, bilo gdje, SC, ulica, Korzo...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno x

Meni je postalo neugodno dojenje u javnosti kad je Dianica prešla dvije godine i tretirala cicu kao bočicu, tj igračku. Onda smo ukinuli cicanje u javnosti, autu, odnosno samo smo se doma cicale na miru. Sad je prestala cicati sa skoro pune tri i baš sam ponosna kak smo to odradile. Ali do dvije godine bome sam znala odbrusiti pametnim komentatoricama - obično su najgore mame koje imaju grižnju savijesti valjda kaj ne doje pa se imaju potrebu izjasniti. Omiljene su mi one: vidjet ćete nikad neće htjeti prestati. Ili kaj nije prevelika, a dijete godinu dana. Penziće koji se zabulje sam ignorirala, nek se deda čudi 8). Mi smo najčešće cicale po parkićima a dok se Dominik igra s frendovima.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ok, cure i Moover, thx na svim iskazanim mišljenjima i iskustvima. Molim vas nemojte da se ova tema premetne u izražavanje podrške/negodovanje o dojenju u javnosti. Tema je: shopping centri krše pravilnik. Hajdemo o dojenju u (ne)javnosti razgovarati na nekom drugom topicu, tj. idemo ovo ostaviti da se popuni iskustvima o kršenju pravilnika u hramovima potrošačkog društva - tamo gdje spada i bočica.

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Podižem topic, zanima me jel bila kakva akcija odkad se povela priča o ovoj temi? Baš smo nedavno bili u King Krossu, soba za pevijanje + dojenje na vratima naravno ima bočicu, digo mi se tlak na 800 .

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •