Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: zelena, sluzava,proljevasta stolica od rođenja

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno zelena, sluzava,proljevasta stolica od rođenja

moj sin karlo star je mjesec dana,zelenu, sluzavu, proljevastu stolicu ima od rođenja.prije 7 dana supruga i ja primjetili smo i malo sukrvice u toj stolici, odveli smo ga na pregled dežurnom pedijatru te su nas uputili u Klaićevu bolnicu na hitni prijem.doktori u bolnici napravili su slijedeče pretrage:VADILI MU KRV,UZORAK URINA ISTOLICE.
    Testovi nisu pokazali ništa spektakularno,urin je bio 100% uredu,stolica jebila ok, bez bilo kakvih virusai bakterija.Zbog starosti dijeteta upućeni smo u zaraznu bolnicu,gdje su supruga idijete hospitalizirani.Unatoć tome što je dijete dobilo na kilaži 600g od izlaska iz bolnice,nije imalo emperaturu(37,1)nije povraćalo te je normalno jelo.Nakon svih mogućih testova na viruse i bakterije koji su bili negativnii, krvnih nalaza koji nisu pokazivali ništa što bi po doktorima bilo zabrinjavajuće, moj mali KARLO i mija supruga proveli su 7 dana u bolnici.doktori su iz predostrožnosti ili možda nemoći dali mome sinu infuziju i neke antibiotike, ineki sirup za gljivice.Poslije sve ove kalvarije koju su njih dvoje prošli proljev se smanjio ,stolica je ostala zelena, sukrvica se ionako pojavila samo jednom,doktori su savjetovali da ako se proljevasta stolica ponovo pojavi da se javimo gastroenterologu.Danas smo odmah nakon otpusta iz bolnice otišli našoj pedijatrici koja nam je savjetovala da pričekamo tjedan dana i pratimo dijete.Moram još jednom napomenuti da dijete normalno napreduje ,dobiva na težini,nema tempereturu,samo malo se napreže prije stolice i to je sve. MOLIM VAS , što ako se proljev vrati šta da radimo. ZABRINUTI TATA TOMISLAV

lidac2004

Početno

Tata Tomislav, nemam ti sta pametno reci osim da se nadam da ce biti dalje sve u redu i probaj ovdje postaviti to pitanje

http://www.cybermed.hr/forum/list.php?f=17

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel mama konzumira kravlje mlijeko i mlijecne proizvode?
    Osim mogucnosti da je zapravo sve u najboljem redu, pada mi napamet da mozda slucajno beba ima reakciju na maminu prehranu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

to smo i mi pomislili, međutim supruga ne konzumira mlijeko i mlijećne proizvode i strašno oazimo na prehranu općenito.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možeš li napisati da li beba isklučivo doji?
    koliko često sisa dnevno i po noći?
    da li mamam uzima neke vitamine, možda (ne znam pitam)?

jeste li probali nazvati sos rodin telefon? 01 61 77 520 i 091 22 77 220.

radnim danom od 15 do 21 , a vikendom od 9 do 21 sat.

općenito, kako ti se beba čini? veselo, živahno ili klonulo i umorno?

idem po aprikot...

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moja Anita je prvih mjesec dana imala u prosjeku 5 stolica dnevno. Naravno, bile su jako rijetke s tragovima sluzi, tu i tamo pjenusave, i ponekad zelenkaste i zelene. No, sisala je u prosjeku svakih sat i pol do dva, danju i nocu. Opce stanje zdravlja dobro. Dobila 1300 g. Stolica je i danas zelenkasta, no ja jedem puno zelene salate, i pijem caj od mente pa pretpostavljam zato, jer kad smanjim jedno ili drugo ili oboje stolica je zuckasta. Nisam lijecnik, pa uzmite moj post sa blagom rezervom, no dosad nijednom nije bila bolesna. Znaci, mozda je sve ok. Javi kako napredujete!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Tomislave,

iz vrlo sličnog iskustva vam mogu reći slijedeće:

Kod isključivo dojene djece stolica može biti i zelena i sluzava i učestala (mi smo imali i po 7-9 dnevno), a sve dotle dok beba dobiva na težini, te ne povraća, nema temperaturi i opće stanje djeteta je dobro - nema razloga za brigu.
    Ukoliko bi stolica postala bjelkasta i vodena (dakle vodeno-bijela) - tada odmah liječniku.

Sukrvicu u stolici treba uzeti ozbiljno i ako se ponovi, odmah na "Zaraznu". (Da li je kontrolom krvne slike bebaču kontrolirana i razina trombocita?)

Preporučila bih vam da, naravno, pratite stanje i konzultirate se sa pedijatrom, te razmislite da svakako odete i gastroeneterologu, kako biste bili mirni. (Specijalisti na Šalati su odlični.)

Ljubi mamu i bebača! (Reci mami da će sve biti ok )

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

a evo i mame
    hvala svima na odgovorima, jako nas zanimaju slicna iskustva
    vratili smo se iz bolnice i odmah mi je sve bolje
    radili su nam sve testove duplo i nista
    Karlo je iskljucivo na mom mlijeku, ja jako pazim sta jedem, ne pijem vitamine (popila 2 prenatala)
    zadnja 4 dana stolice vise nisu proljevaste ni sluzave ali su i dalje zelene, dobio je 100g u tom periodu
    Karlo normalno jede i spava, po danu svakih 1,5 do 2; po noci odspava prvu rundu 3-4 sata u komadu a onda svakih 1,5-2 sata hranjenje do jutra
    Nase zlato ne place-guguce i smije se; stolice mu ne smrde...

Zakljucili smo da ga necemo voditi bezveze po bolnicama i raznim pregledima (i nasa pedijatrica se zasada slozila), zapisujemo ucestalost stolica i pratimo kilazu pa cemo vidjeti dalje

mislimo da imamo zdravo dijete!!!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I mi smo imali, odnosno još uvijek imamo isti problem.
    Naša je beba samo prvih mjesec dana imala onu zlatno žutu stolicu koja se opisuje u knjigama. Nakon toga stalno zeleno, rijetko, sluzavo, smrdljivo i u nekoliko navrata čak i krv.
    Ja sam prvo mislila da je to proljev pa sam trčala kod doktora on je rekao da to nije ništa strašno i neka probam davati Humanu 9 i smanjiti podoje. Situacija se nije poboljšavala.
    Onda me uhvatila paranoja da mi je dijete gladno pa sam joj dodavala umjetne hrane ((kršitelj koda)). I dalje isto.
    Onda sam se ufurala da joj ne paše ta hrana pa sam ju ponovno vratila samo na prsa. I dalje isto.
    Dali smo stolicu na analizu i sve super,ništa nisu našli. No stolica i dalje ista.
    Zatim sam pomislila da je to od mlječnih proizvoda koje sam ja konzumirala (jedno vrijeme sam jela dosta jogurta, sira i vrhnja) pa sam ih izbacila i činilo mi se da se situacija malo popravila, no ne mogu živjeti baš bez kapi mlijeka i svih mlječnih proizvoda, a i nisam sigurna jel to bila slučajnost ili je stvarno do toga.
    Dijete sasvim normalno dobiva na težini, vesela je, nema temperaturu, normalno spava itd.
    Mene jako zabrinjava ta krv u peleni. Čak smo kad mi je pukao film jednu večer otišli i na hitnu, ali mi je doktor rekao da to nije ništa zabrinjavajuće jer to nije krv u stolici to više izgleda kao krv iz debelog crijeva i da je to vjerojatno od iziritiranosti proljevom.
    Čitala sam u onoj knjižici "sretna beba"da to može nastati od kisele stolice. To mi zvuči kao najlogičnije objašnjenje. E sad se ja pitam zašto joj je stolica kisela, što joj to smeta iz mog mlijeka, što ja to jedem što ne bih trebala :? i još uvijek sam u fazi ispitivanja.
    Te krvi nema jako puno, ali bude onako u sluzi, kao kad recimo pukne kapilarica u nosu. Dakle, onako svježa krv u bijeloj sluzi. Čak sam i nosila pelenu doktoru kad se to desilo, ali on je rekao da to nije ništa dramatično, a kako je najvažniji pokazatelj kod malih beba dobivanje na težini, a moja je dobivala onda nije bilo nekog razloga za brigu. Mislim njima, mene to još uvijek grize. :/

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo i nas..
    Dakle, N od dobi od nekih mesec i po dana stalno ima duge periode zelene stolice, recimo od 30 dana u mesecu 10-15 su dani zelenih "proljevastih" kakica, a ostalo, tu i tamo, zuto, tamno - zuto, maslinasto - zeleno, pa sa manje i vise sluzi, sa sadrzajem ili retke, stvarno ceo spektar kakica. Sad, ponaekad se znalo desiti i da su kake "plave", kako sam ih ja u ocaju nazivala, mislim toliko su bile zelene, toliko daleko od bilo kakve zute boje.
    U jednom od najgorih perioda nosili smo kakicu na analizu i sve je naravno bilo ok.
    Postoji problem i sa bojem kakica. Svuda citam kako bebe sto su starije imaju manji broj kakica, a N ima punih 5 meseci i jos uvek kaki po min. 4 puta dnevno. Nisu sve stolice obilne, ali su stolice definitivno. U periodima najzelenije kakice i najveceg broja bilo je i najvise mucenja za malog N-a, pa je bilo i po malo krvi u peleni..
    dobijao je prvi mesec ~700g, drugi ~1300, treci ~1000, cetvrti ~1000, peti ~500g..
    Sa puna 4 meseca nas je posetio i zub, tako da verujem da bi brojka iz petog meseca bila malo veca da se to nije desilo.. Inace dok mu je izbijali zubi sve je bilo strasnije, ali mislim da je to samo intenziviralo, jer ovo sa kakicama nam je od mesec i po, tako nesto, starosti..
    Eto, cisto onako, moje iskustvo..
    Ljubite bebicu..

E da, N je iskljucivo dojen i nije do hrane koju ja jedem. Nije imao ni temperaturu, opste stanje ok.

lidac2004

Početno

Evo, dobili ste i tu odgovor, ako niste citali

http://www.cybermed.hr/forum/read.ph...&i=5318&t=5318

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Autor: prof. dr. sc. Ana Votava Raić ()
    Datum: 22.11.05 20:30

Cijenjeni gospodine, mislim da bi trebali pričekati. Važno je da dijete napreduje i da nema kliničkih znakova bolesti. Pretrage koje su izvršene govore tome u prilog. Boja stolice ovisna je brojnim čimbenicima, među kojima je i dotok žučnih boja u crijevni sustav, a što je (kao uostalom i sve drugo) vrlo promjenljivo. Broj stolica također je individualan; ima mnogo dojenčadi s tri do pet stolica/24 sata, kao i onih s jednom stolicom u 3 do 4 dana, a da su jedni i drugi zdravi. Nemojte, molim, zaboraviti da je Vaše dijete još vrlo mlado dojenče, praktički "na odlasku" iz novorođenačke dobi i da je mnogo toga još "u uhodavanju".

Iskopirala sam ovaj odgovor jer mislim da je važan i za buduća pitanja koja će se pojavljivati.
    Ne znam brišu li oni pitanja i odgovore nakon nekog vremena, pa bih ga i ja voljela uvijek imati ovdje.
    apricot

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

hvala svima na odgovorima i podršci
    mama i tata

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo dosta kasno,ali za ubuduće, mi smo bili zelembaći dok smo imali problema sa kolikama,koje nisu bile baš jako grozne osim možda par epizoda.također sam naišla na podatak da takve stolice mogu biti ako mama kozumira puno tekućine,osobito "gotovih" sokova i juha.pa sad ne znam,ali mi smo imali žuću samo prvih mjesec dana,pa zelembače,pa sad opet žućo od 4 mjeseca od kad su kolike ošle.sad kad smo na dohrani spektar boja je o-ho-ho. postoji pretraga na "pravu" krv u mokraći tzv. pretraga na benzidin,tako nešto.

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo jucer bili kod pedijatra takodjer zbog zelenih sluzaih stolice, koje traju vec deset dana. Moj maleni je mjesec i po star, prvi mjesec je dobio 850 gr a sada u deset dana od pregleda samo 100 gr. Pedijatar nam je rekao da ga dojim svaka tri sata i dodjem ponovo za tri dana da ga izvazemo, ako ne bude bolje dobivao na tezini da cemo morati dodati adaptirano.

E sad, kad sam dosla kuci sinulo mi je nesto na sta inace ne bi pomislila. Prije 15 dana uveli smo dudu varalicu, i nakon povratka od peda prvo sam izbacila dudu, dojila dijete na zahtjev, ispostavilo se da je duda zavarala mene, a ne bebaca (doduse i njega, kad nije plakao a ocito je bio "na dijeti"), jer je jucer moje dijete jelo svaki sat i po a ne tri (mozda bi rezultati bili nepromijenjeni da sam poslusala pedijatra i hranila svaka tri sata, na kraju bi zavrsili na adaptiranom). Bio je zadovoljan i bez dude, sa izuzetkom grceva navecer koji su trajali 15 min (tako i inace traju). Stolica je vec jutros malo promijenila boju, pojavile su se i male mrvice, nije toliko sluzava.

Malo sam oduzila, ali eto neka pripaze sve mame koje misle uvesti dudu varalicu i ne ponavljaju moju gresku, ja bi sad tukla glavom od zid da mogu vratiti vrijeme i ispraviti je. Napomena, dudu nismo bacili, koristimo ju kad maleni zaspe na cici pa se probudi pri premjestanju dok ponovo zaspe, ili dok ceka na podoj ako mama mora hitno na wc, ali vise ne za zavaravanje i igranje, pogotovo ako je od podoja proslo vise od sat vremena.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

SpOOklice, nema potrebe da udaraš glavom o zid

Ti postupaš prema svojim instinktima, a to je i za bebu i za tebe najbolje.
    A ta mala epizoda sa dudom... ah, što su sve neke od nas pokušavale kako bi imale barem desetak minuta mira.

Samo polako i drži se!

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sad sam se cula sa prijateljicom, ona je mjesec i po nakon poroda dobila menstruaciju, a dojila ukupno tri mjeseca, malena joj nije napredovala kako treba i pedijatar joj je zakljucio da je zbog menstruacije mlijeko izgubilo na kvaliteti. Nakon tog pregleda je presla na adaptirano. Danas sam i ja dobila M, mjesec i po nakon poroda, bas zato sam je i pitala u vezi toga, ali meni ta teorija zvuci malo pretjerano. A opet bojim se da se i meni isto ne desi. Ima li menstruacija i kvaliteta mlijeka veze jedno s drugim? I koliko vas je dojecih mama ovako rano dobilo M?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Svaka žena ima svoju vlstitu hormonalnu i metaboličku sliku: zato su nam različita vremena dobivanja prve menstruacije, trajanja ciklusa, trajanja krvarenja...
    Neke žene imaju menstruaciju tijekom cijele trudnoće, neke dobiju 6 tjedana (ili ranije) nakon poroda, neke dvije godine kasnije...
    stvarno nema pravila i nema potrebe da se time opterećuješ.
    Mlijeko, sasvim sigurno, ne gubi na kvaliteti; može na nekoliko dana promijeniti okus, ali beba se brzo navikve na njega i dalje nastavi po svome.

Samo ti i dalje nsatavi dojiti i neka te "vanjski faktori" ne uznemiravaju.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj SpOOklica prvotno napisa
    Sad sam se cula sa prijateljicom, ona je mjesec i po nakon poroda dobila menstruaciju, a dojila ukupno tri mjeseca, malena joj nije napredovala kako treba i pedijatar joj je zakljucio da je zbog menstruacije mlijeko izgubilo na kvaliteti.
    da pitaš pedijatre koji je uzrok 2. svj. ratu rekli bi da je krivo dojenje takve me izjave stvarno
    prvo se rješe dojenja i onda nastave tražiti uzroke ...
    ... no postoje i oni razumni koji znaju da mogu nastati i problemi u dojenju i da kadkad nije to samo: prištekaš na sisu .. i to je to

uzrok slabog dobivanja na težini može biti miljon
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=2357

što se tiče menzisa: on ne utječe na kvalitetu mlijeka nego eventualno na okus
    večina mama primječuje da bebe traže više sisati pred mengu (PMS) , razlog tome može biti što je mama nervoznija (PMS) i bebač to osjeti na km, i nastoji instiktivno surađivati a to je da nastoji mamu češće dojiti - dokazano je da tokom dojenja mamin mozak ispušta neki hormon koji ju smiruje i opušta , (ali ako mama digne paniku da nema mlijeka , onda u krvi poraste adrealin i blokira taj hormon)
    u vrijeme PMS-a ja primjenjujem jednostavan recept: kad mala doji ne mislim na ništa, nikakvo razmišljanje nije poželjno, taj tren, tih 10-15 min "zaustavim" vrijeme, postojimo samo ja i ona, gledam ju kak je lijepa, slatka i predivna ....
    i smirim se
    dobila sam mengu ima preko godinu dana i još dojimo

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dobila sam menstruaciju 6 tjedana nakon poroda i od tada je dobivam otprilike svaka dva mjeseca. jan je isključivo dojen prvih 7 mjeseci, a otkad smo krenuli s dohranom i dalje mu je cika br.1. nikad se nije bunio u vrijeme moje mjesečnice, a i prilično je otežao u ovih 9 mjeseci tako da mi se teorija o "tankom" mlijeku zbog menstruacije ne čini točnom.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pedijatar joj je zakljucio da je zbog menstruacije mlijeko izgubilo na kvaliteti.
    :shock:

Nakon tog pregleda je presla na adaptirano.

ali meni ta teorija zvuci malo pretjerano.

I koliko vas je dojecih mama ovako rano dobilo M?
    Ima ih dosta, pogledaj na temi "menstruacija i dojenje":

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...t=menstruacija

Bravo za rješenje problema (duda)!

Inače, menstruacija se može pojaviti kad organizam primi signal da se potrošnja mlijeka smanjila. Kao npr. kod vas prije 2 tjedna zbog uvođenja dude. Nemoj se ništa zabrinjavati, nego samo doji na zahtjev, i radi kako si i napisala.

Jedino, ja i ako se dijete probudi zbog premještanja ponovno dajem dojku. Premještam je po danu u krevetić da mogu otići u drugu prostoriju, a noću spava s nama, pa i papa kad hoće.

Ima li maleni dudu noću? Traži li i noću podoje?

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala na podrsci, i dalje sam uvjerena da je duda kriva za sve, ali osim one prve jutarnje stolice jucer, ostale su bile opet zelene i sluzave, jutros prva stolica je konacno imala mrvice (kao kad ona prva skroz tekuca stolica pocne postajati mrvicasta). Inace ima 4-5 pokakanih pelena dnevno i to poprilicno, dosta prducka i onda onako junacki napuni pelenu, uz to jos 2-3- mokre.
    Dojim na zahtjev, to je skroz neredovito, pola sata, sat, 45 min, nocas 5 puta (prije sa dudom 1 put :shock: ), cice su mlohave i jadne, ali s obzirom na frekvenciju podoja ne brinem se, mislim da se poklopilo puno toga odjednom, mozda je i skok u razvoju (danas je tocno 6 tjedana star). Cice mijenjam tako da jedan podoj dam lijevu, drugi lijeva desna, treci desna, cetvrti desna lijeva. Ponekad svaki podoj saltam liva desna, ako se on pobuni.
    Danas popodne cu otici kod nase socijalne pedijatrice uzeti uputnicu za analizu stolice, nista me ne kosta, a vagati ga jos necu, bojim se da vaga nakon samo dva dana ne pokaze porazavajuce rezultate (ako sam zbog dude smanjila kolicinu mlijeka cisto sumnjam da se tako brzo kolicina moze bitno popraviti a i njegova tezina) a nije mi se svidilo kod ovog privatnog sta je odmah spomenuo adaptirano, a nije ni spomenuo mogucnost bakterija, gljivica, mozda reakcije na lijekove (zbog jakih bolova u kukovima pila sam ibuprofen do prije 5 dana).

Inace, koliko otprilike traje povecanje kolicine mlijeka, mislim koliko dana treba da se dovedemo u normalu?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma sve radiš super

Inace ima 4-5 pokakanih pelena dnevno i to poprilicno, dosta prducka i onda onako junacki napuni pelenu
    zrak u crijevima oksidira stolicu u zelenu, također neke jednokratne brže pozelene stolicu nego druge
    ne kaže se zaništa: "sprema se ko gladan srat"
    hoću reći, da gladna beba nema šta kakati toliko puta

brzina bildanja proizvodnje ovisiti će o tvom tijelu, unikatna reakcija
    kod nas su skokovi trajali 5-6 dana , s tim da smo svaki taj dan dojili od 17-22h skoro bez pauze, a inače je imala neki razmak 1,5-2 sata

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

čuj,kak sam i rekla,moj malac ti je imao takve stolice za vrijeme kolika,a dobivao je 1400 gr mjesečno ,tak da....ja sam 45 dana nakon carskog dobila mengu mlijeko mi se niš nije promijenilo niti smanjilo i beba je unatoč mojim hiperobilatim mengama i dalje ful dobivala na težini i uredno imala takve stolice i dalje dok nisu prošle kolike.brijem da je doktor mislio da se mlijeko "pokvari" zbog menge u smislu (navodno,tak sam pročitala negdje ali ne znam pouzdano) da ako žena jako krvari-menga,jake lohije itd. može privremeno,ali samo privremeno,povezano sa lošijim općim stanjem majke, mlijeko "oslabiti".ali opet to nije da nije hranjivo,nego navodno je mrvicu manje kalorično pa bebi treba više podoja.tako nešto,ne sjećam se više dobro. :? :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mlijeko "oslabi" uslijed majčine pothranjenosti, - one prave anoreksija pothranjenosti

uslijed prevelike menge jedino će mami faliti željeza jer ga gubi u mengi i daje ga u mlijeku bebaču

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bila jucer kod soc. pedijatrice, mislim da se necu vracati kod privatnog, ona je mlada zena i sve sta sam naucila na stranicama rode ponovila je kao papagaj, a njegove metode i saznanja su iz nekih drugih desetljeca.
    Jutros sam odnila stolicu na analizu, moram nositi jos dva dana zaredom (zna li tko zasto se nosi tri dana zaredom, na uputnici pise koprokultura x 3?)

Uglavnom sutra idemo izvagati mog misa da vidimo je li nacicavanje dalo kakve rezultate, valjda nece pokazati isto stanje. Ali doc je rekla da to moze biti najnormalnije i da zelena stolica nije tako rijetka pojava, koliko su gladna djeca rijetka pojava. Javimo se

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

drago mi je da si našla pedijatricu koja te podržava.
    javi nam svakako kako je bilo...

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja stara ima labos i veli da bi se u principu sve pretrage trebale raditi tri puta,da bi to bilo idealno kad bi uvijek funkcioniralo.

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bili smo na vaganju, na novoj vagi, pokazala je 8 deka u 4 dana, ali nije mi papao sat i po prije vaganja, ne znam koliko bi to promijenilo rezultat. Ali i ovako je duplo od onog zadnjeg vaganja, onda je bilo 1 dag dnevno, pa se puno ne brinem. jutros sam se izdojila da vidim kakva je situacija, za 20 min bez problema sam izdojila 80 ml. Doktorica mi je rekla poslati sutra patronaznu da mi ostavi vagu pa da vidimo koliko pojede u obroku, i da ga izvazem poslije vikenda. Nalaz stolice jos nemam, trebali smo danas odniti drugi uzorak, ali maleni se prvi put u zivotu odlucio ne pokakati sve do popodne. To onda sutra.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moje cure imaju 5,5 mj i još uvijek imaju poneku zelenu stolicu, jedino nije sluzava. Hranimo se 5 obroka dojenje+ 2x adaptirano.
    Kad smo primjetili prvi put zel stolicu pedica nam je dala uputstva da dajemo prolife za regulaciju crijevne flore 1 mj. nakon toga stolice su bile opet zlatno žute ali ponovo se tu i tamo pojavi koja zelena.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

SpOOklice, kakva je situacija?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

evo da se javim samo kao jedna od onih 2% mama koje dobiju menstruaciju mj ipo dana nakon poroda unatoc iskljucivom dojenju na zahtjev. evo uspjesno dojimo vec 5 mj, maleni super napreduje (1600, 1300, 1000 i 500) pravi je bucko i ja sva ponosna sto je to samo od mog mlijeka.
    drzim fige za stolicu!!

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u redu je, stolia zuta, mrvicasta, u obroku pojede 70 - 80 gr kako kada, sinoc ga vagala, 4250, dakle 300 gr u 15 dana (od toga u 9 dana 100 gr, pa u 6 dana 200, otkad smo poceli dojiti na zahtjev). Duda je skroz izbacena, patronazna je prezadovoljna sta nismo uzeli adaptirano nego smo sve rijesili ovako (ona je bila na godisnjem, tek smo se u petak culi s njom) i rekla da ne odustajemo ako se opet pojavi kakav problem nego da ju zovemo u pomoc. mama mi je u bolnici, ozbiljno je pa se vjerovatno necu javljati ovih dana. Pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •