Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: posao i stvaranje banke mlijeka

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno posao i stvaranje banke mlijeka

cure molim savjete,

možda ću morati početi raditi prije nego sam planirala, a to je već s Noinih 5 - 6 mjeseci. Kako sam do sad samo dojila, želim nastaviti i dalje. Počela sam se izdajati, pa će ga baka dok me nema hraniti mojim mlijekom (ako budem mogla izdajati cijelo vrijeme). Moje pitanje je vezano za njegovo hranjenje tih 8 sati dok mene nema, u slučaju da mi izdajanje ne bude išlo dal ću mu onda morati davati adaptirano, ili kako mi je pedijatrica rekla da mu u tom periodu dok me nema dajemo kašice, rižine pahuljice i slično (za što mi se čini da je prerano s 5 mjeseci početi)??? Molim savjete, a posebno od mama koje su imale sličnu situaciju?
    i da meni je plan i velika želja nastaviti dojiti ujutro prije posla, čim dođem, navečer i po noći a dok me nema davati izdojeno (no u slučaju da nešto krene po "zlu" što onda dal adaptirano ili kašice dok me nema)???

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo ja sam ti počela raditi kad je K. imala 5 mjeseci. Još dojimo iako sad nije tražila već nekoliko dana. Adaptirano u životu nije probala. Potrebno je samo malo organizacije. Da je lako, nije. Ponekad se čini skoro nemoguće. Ako već sada izdajaš nema razloga da to ne uspiješ i na poslu. Šaljem ti virtualnu podršku
    Progooglaj malo, postoje savjeti za zaposlene mame npr. zamijeniti dan za noć odnosno dojiti što više po noći tako da dijete prespava većinu dana...
    Ja čak nisam imala banku mlijeka, izdajala sam danas obroke za sutra, u zamrzivaču sam imala samo možda 200 ml i uspjela. Dohranu rižinim pahuljicama smo započeli (relativno neuspješno) sa 6mj i 3 dana

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Plan ti je dobar.
    Kako ti ide izdajanje?

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Plan ti je dobar.
    Kako ti ide izdajanje?
    Pa rekla bih da mi ide relativno ok :/ - sa izdajanjem sam počela prije 2 dana i izdojila sam prvi put 100ml i sinoć isto 100ml, i to sam uskladištila tj stavila odmah u zamrzivač jel to ok? (nisam ih trebala možda prvo u firžider da se malo ohladi pa u zamrzivač?)
    Jel bi trebala izdajati veće količine?

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Draga Katajina hvala za podršku i bravo za tvoj uspijeh :D I Noa će imati 5 mjeseci i par dana kad startam s poslom.
    Ti si se onda izajala na poslu i to si onda davala K. sutra dan?
    Mi sad dojimo po noći svaka 3 sata, a idem potražiti savjete za zamjenu noć za dan :/

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Beba ce to sama zamijeniti kad osjeti potrebu, ne moras nista posebno poduzimati.

Izdajanje ti ide super, samo tako nastavi i nece biti potrebe za adaptiranim.

Ako zelis povecati kolicinu, moras povecati frekvenciju i/ili trajanje izdajanja. Povecanje frekvencije je ucinkovitije. Ako zelis odrzati postojecu kolicinu, moras odrzati postojecu frekvenciju izdajanja. Znaci, ako se izdajas 2 puta dnevno, moras tako nastaviti i ne preskakati.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala NatašaM za sad sam samo na tom večernjem izdajanju, jer za to sam sigurna da ću imati vremena kad počnem raditi. Dakle bebonja će se sam prešaltati na intenzivnije noćno dojenje, ne moram neke posebne mjere poduzimati osim da mu cica bude na dohvat usta

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koliko dugo moras biti odsutna od kuce?

Kad krenes raditi - moze ti se dogoditi da se kolicina izdojenog mlijeka po izdajanju drasticno smanji. Nema razlike za paniku - samo se javi za savjete. Po meni je najbitnija dnevna sema - duuugi podoji pred odlazak, 1-2 izdajanja (mozda i vise ako ostajes dugo van kuce) i duuugi podoji nakon povratka. Sto ti stedi jedno izdajanje tokom dana je da izdajas iz druge dojke za vrijeme prvog podoja nakon povratka. Ide brzo i kolicina je poprilicna.

Jos jedna bitna stvar - uzmi si par mjeseci 'slobodno' od svih kucanskih poslova. Ides raditi, dojis dijete ... tu se prica zavrsava. Moje je iskustvo da se nije lako navici dojiti cesto nocu, ici raditi i uz to obavljati kucanske poslove. Sa B sam isla raditi sa njegovih 7 mj. izdajanje je islo jako tesko. Sa O sam krenula raditi sa njegovih 14mj. i bila u stanju iskljucivo da idem na pos'o i dojim dijete. Za sve ostalo dam bila preumorna.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Minda prvotno napisa
    izdojila sam prvi put 100ml i to sam uskladištila tj stavila odmah u zamrzivač jel to ok? (nisam ih trebala možda prvo u firžider da se malo ohladi pa u zamrzivač?)
    Da, prvo u hladnjak.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jel bi trebala izdajati veće količine?
    U jednu se posudu sprema za jedan obrok, a najviše 120 ml.

A koliko ukupno izdojiti, to ovisi o broju obroka koje želiš zamijeniti. O tome imaš nešto ovdje:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...518&highlight=

Dijete od 5 mjeseci popije otprilike 800-1000 ml mlijeka dnevno, dakle za osam sati 250-330 ml. Možda pripremiti 3 porcije od 100 ml?

Pije li već maleni na čašu? Bilo bi bolje na čašu ili na žlicu (ne znam koliko je baka spretna ), da ne bi počeo favorizirati bočicu.

Dohrana se ne počinje prije 6 mjeseci, ako dijete dobro napreduje. Ako u obitelji ima alergičara, počinje se i kasnije.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj dutka_lutka prvotno napisa
    izdojila sam prvi put 100ml i to sam uskladištila tj stavila odmah u zamrzivač jel to ok? (nisam ih trebala možda prvo u firžider da se malo ohladi pa u zamrzivač?)
    Da, prvo u hladnjak.
    UHHH A ja stavila svoje prve tri izdojene posudice po 100 ml odmah u zamrzivač i šta sad? To ne valja pa trebam baciti ili? :? :? :?
    I ako trebam u hladanjak odmah po izajanju koliko treba biti u hladnjaku pa ga mogu prebaciti u zamrzivač???

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[quote="dutka_lutkaPije li već maleni na čašu? Bilo bi bolje na čašu ili na žlicu (ne znam koliko je baka spretna ), da ne bi počeo favorizirati bočicu.[/quote]

do sad mu nisam davala ništa osim sise tako da ne znam jel "nadaren" za pit iz čaše ili žlice no probat ćemo prvo čašu/žlicu - a baki je ovo prvo unuče pa tak da :/
    Iako se ja nadam da neće doći do favoriziranja bočice jer je on do sad veliki cico ljubac

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lejla prvotno napisa
    oko 8 sati dnevno

i hvala za ovaj savjet za kućanske posove to sam totalno smetnula s uma

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

UHHH A ja stavila svoje prve tri izdojene posudice po 100 ml odmah u zamrzivač i šta sad? To ne valja pa trebam baciti ili? :? :? :?
    A čuj, ja ne bih bacila. Napisala sam ti samo kako je pravilno, za inače.

I ako trebam u hladanjak odmah po izajanju koliko treba biti u hladnjaku pa ga mogu prebaciti u zamrzivač???
    U mojoj knjizi to ne piše. U svakom slučaju, dok se ne ohladi na 4 C. Dakle, isto koliko treba i da se neka druga tekućina (npr. kravlje mlijeko) ohladi na tu temperaturu. 2-3 sata? Vjerojatno i manje.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dutka_lutka baš ti hvala na brzim odgovorima

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

počela sam raditi kad je F imao 7mj, sa stvaranjem banke mlijeka sam počela nekih mjesec dana ranije, dnevno izdajala za friđ po ~200ml

kad sam krenula na posao (nije me bilo 9-10 sati) papao je 1-2 obroka izdojenog (svaki po 150-200ml), jedan obrok povrća i jedan obrok voća... kad bih došla doma je cicao n-puta do jutra
    s nekih 9mj je sam počeo odbijati izdojeno, pa smo mu davali žitarice u mlijeku i to je slatko jeo...

ja sam spremala mlijeko u (kršitelj koda)ove posudice u količini od ~150-200ml, a kad sam počela raditi izdajala sam se na poslu 1-2 puta - po 200-300ml
    kad je F napunio godinu pomalo sam prestajala s izdajanjem i izdajala se do 13.mj
    još uvijek doji popodne/noć/jutro, a vikendom kad poželi...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj lejla prvotno napisa
    oko 8 sati dnevno

i hvala za ovaj savjet za kućanske posove to sam totalno smetnula s uma
    To ti poprilicno vrijeme. Imaj u vidu da bi trebala izdajati minimalno 2x u toku tih 8h. a mozda i cesce ako ne bude islo dobro.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

A čuj, ja ne bih bacila. Napisala sam ti samo kako je pravilno, za inače.

U mojoj knjizi to ne piše. U svakom slučaju, dok se ne ohladi na 4 C. Dakle, isto koliko treba i da se neka druga tekućina (npr. kravlje mlijeko) ohladi na tu temperaturu. 2-3 sata? Vjerojatno i manje.
    ne trebaš bacati
    točno je da ga treba ohladiti postepeno, ali nije katastrofa ako si ga stavila odmah u zamrzivač...

rebeka

Početno

Ako zelis povecati kolicinu, moras povecati frekvenciju i/ili trajanje izdajanja. Povecanje frekvencije je ucinkovitije.Ako zelis odrzati postojecu kolicinu, moras odrzati postojecu frekvenciju izdajanja. Znaci, ako se izdajas 2 puta dnevno, moras tako nastaviti i ne preskakati.
    e mene ovo zanima! moja frendica je tako izdajala u svrhu povećanja, ali nikakvi rezultati. nakon podoja, ručno je izdojila dojku do kraja, međutim nije izdajala drugu kako bi imala jednu punu za sljedeći podoj, jer je tako i onako dva puta stavljala malog na istu dojku (u razmaku od 2 sata) i nikada ju ne bi ispraznio. tako je svaki drugi podoj izdajala drugu dojku. jel to krivo??

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Rebeka, ne kuzim te bas. :?

rebeka

Početno

ma znam, fakat nema smisla, sorry...
    ovako...podoji malog pa izdoji do kraja. nakon 2 sata ga nahrani na drugu dojku, pa opet nakon 2 sata na tu istu, tek onda tu izdoji do kraja. nakon 2 sata slijedi ona prva izdojena itd. jel sada malo jasnije? zbilja se ispričavam na nejasnoćama

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A kada da se preko dana izdajati ako beba jede svaka 3 sata? U svakom podoju pojede obe sike (lijevu baš ne voli pa nju dam prvu ali nikad ju ne isprazni do kraja nego brzo traži desnu). Da li da probam nakon podoja izdajati lijevu da na "presuši". Htjela bi napraviti rezerve da ima kad je kod bake.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Rebeka, ona radi OK (prema tvom opisu) ako beba stvarno trazi svaka 2 sasta i ako joj ne prekida podoj, tj. doji je na zahtjev. Medjutim, nije mi jasno, ako doji na zahjev zasto zeli povecati kolicinu mlijeka koju ima, odnosno zasto se izdaja? Osim toga, cinjenica je da gleda na sat kod dojenja, pitanje je zasto i to radi. Mozda bi najbolje bilo da ona, ako ima nekakvih dilema, nazove SOS telefon ili se javi na ovaj topic.

Tibica, bilo kad. Najbolje onda kad imas barem pola sata mira i privatnosti, a ti sama najbolje znas kad je to. Medjutim, moras prihvatiti cinjenicu da neces odmah navuci neku veliku kolicinu, trebat ce ti nesto vremena, a ostavi malo mlijeka i za bebu, ako joj bude malo taj prvi dan koji nesto poduzmes (ako uopce uspijes izdojiti neku vecu kolicinu).

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo počeli smo danas. Najprije joj dam lijevu (koju ne voli) pa onda desnu. Kad se ona najede izdojim lijevu (za sada cca 20 ml svaki put) i još 10-ak min pumpam "u prazno". Spremam mlijekeco u frižider i navečer ću ga staviti u zamrzivač kad se malo skupi. Još moram smisliti u čemu ću ga zamrznuti.
    Desnu ne izdajam jer je ona i tako 3 puta produktivnija pa se po noći prepuni i curi po okolici.
    Nataša hvala na savjetima (po milijunti put ). A šta ćeš kad imam puno pitanja.

rebeka

Početno

[quote="NatasaM..."]Rebeka, ona radi OK (prema tvom opisu) ako beba stvarno trazi svaka 2 sasta i ako joj ne prekida podoj, tj. doji je na zahtjev. Medjutim, nije mi jasno, ako doji na zahjev zasto zeli povecati kolicinu mlijeka koju ima, odnosno zasto se izdaja? Osim toga, cinjenica je da gleda na sat kod dojenja, pitanje je zasto i to radi. Mozda bi najbolje bilo da ona, ako ima nekakvih dilema, nazove SOS telefon ili se javi na ovaj topic.

vrlo vjerojatno će morati otputovati na 5 dana i boji se da ne ostane bez mlijeka, pa za svaki slučaj :?
    doji na zahtjev, a maleni klopa svaka 2-2,5 sata.
    hvala puno na odgovoru!

a sada da ja nešto pitam. naime, tokom dojenja, druga dojka počne kapati, ne curiti već kapati. da budem precizna, nakapa oko 40ml po svakom podoju. e sad, jel o.k sačuvati to mlijeko? hoće li ono biti dovoljno hranjivo, zbog toga što je vodeno na početku i to?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj rebeka prvotno napisa
    a sada da ja nešto pitam. naime, tokom dojenja, druga dojka počne kapati, ne curiti već kapati. da budem precizna, nakapa oko 40ml po svakom podoju. e sad, jel o.k sačuvati to mlijeko? hoće li ono biti dovoljno hranjivo, zbog toga što je vodeno na početku i to?

40ml nakapa? Probat ću ja staviti neku posudu ispod druge cike dok dojim. Meni je na početku jako curila druga cika ali sad se to nekako smanjilo. Počela sam puno manje trošiti na jastučiće .

rebeka

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Počela sam puno manje trošiti na jastučiće .
    uf, blago tebi! bankrotirat ću na tome

da, nakapa! kada se malena rodila, tih prvih tjedan-dva je kapalo po 20, 30 ml, a sada najčešće po 40. imam one prsne školjke i svaki puta počne curiti van iz njih, tako da sada stavljam šalicu ili flašicu...i? jel to o.k skupljati?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim da je. Javit će se Natasa. Ali možda bi bilo dobro da ga pomješaš s drugim izdojenim da ga malo "pojačaš". Ili ga kasnije možeš koristiti za kašice.

rebeka

Početno

pa tak sam si nešto i mislila. mlijeko je prvo skoro pa prozirno, ali svaki drugi podoj je "gušće". znam da se pisalo o tome x puta, ali koliko točno mlijeko može biti u zamrzivaču? i to onom kompletno odvojenom. jel 3 ili 6 mjeseci?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pohranjivanje mlijeka

pogledaj si ovdje sve o tome

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Evo počeli smo danas. Najprije joj dam lijevu (koju ne voli) pa onda desnu. Kad se ona najede izdojim lijevu (za sada cca 20 ml svaki put) i još 10-ak min pumpam "u prazno". Spremam mlijekeco u frižider i navečer ću ga staviti u zamrzivač kad se malo skupi. Još moram smisliti u čemu ću ga zamrznuti.
    Desnu ne izdajam jer je ona i tako 3 puta produktivnija pa se po noći prepuni i curi po okolici.
    Nataša hvala na savjetima (po milijunti put ). A šta ćeš kad imam puno pitanja.
    ja sam uzela u ljekarni posudice za urin sterilne s praktičnim poklopcem u njih stane max 120 ml i u njih spremam - cijena 2.50 kune

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To ću i napraviti. Odoh u ljekarnu čim MM dođe doma.
    Još da mi je nekako skupiti ovo mljekeso koje ona pobljuva imala bi za izvoz.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=49488

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    ja izdajam u bočice za urinokulturu. ružno zvuči, al je sterilno i jeftino.
    I ja sam 2 puta u njima zamrznula mlijeko, a onda sam ga bacila jer nisam sigurna iz kojeg su materijala napravljene i da nisu toksične :/ . Nakon toga sam kupila (kršitelj koda) via posudice - jesu skupe, ali bar znam da su o.k.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Za mikrobiološki pregled su ok jer su sterilne. No nitko ne garantira da plastika od koje su napravljene ne razvija toksične tvari u doticaju s mlijekom kroz dulje vrijeme. Nemoj zaboraviti da se na mikrobiološkom pregledu traže mikrobi, a ne toksini, a urin za pregled u njima stoji samo kraće vrijeme.
    ja sam to iskopala ode na rodi.
    Svašta se tu na forumu može naći, no nije sve točno što napišu korisnice(i) foruma. Jako puno neprovjerenih informacija dođe u opticaj, jer svatko izlaže svoje mišljenje. Ne tvrdim da sam 100% u pravu, no ako za nešto nisam sigurna je li dobro, radije to izbjegavam.
    nitko ne garantira da plastika od koje su napravljene ne razvija toksične tvari
    Tako je. Tj. nitko ne garantira da ne sadrži toksične tvari. U Europskoj uniji na plastičnom posuđu koje se koristi za jelo i piće mora biti znak žlice i vilice.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Za mikrobiološki pregled su ok jer su sterilne. No nitko ne garantira da plastika od koje su napravljene ne razvija toksične tvari u doticaju s mlijekom kroz dulje vrijeme. Nemoj zaboraviti da se na mikrobiološkom pregledu traže mikrobi, a ne toksini, a urin za pregled u njima stoji samo kraće vrijeme.
    ja sam to iskopala ode na rodi.
    Svašta se tu na forumu može naći, no nije sve točno što napišu korisnice(i) foruma. Jako puno neprovjerenih informacija dođe u opticaj, jer svatko izlaže svoje mišljenje. Ne tvrdim da sam 100% u pravu, no ako za nešto nisam sigurna je li dobro, radije to izbjegavam.
    nitko ne garantira da plastika od koje su napravljene ne razvija toksične tvari
    Tako je. Tj. nitko ne garantira da ne sadrži toksične tvari. U Europskoj uniji na plastičnom posuđu koje se koristi za jelo i piće mora biti znak žlice i vilice.

uh dutka_lutka sad sam opet na početku - dakle zeznula sam stvar s izborom bočica za pohranu mlijeka a do te ideje sam došla kopajući po forumu tu na Rodi i pomislih super ideja i ravno u ljekarnu :/

Pa tako tibica nadam se da čitaš pa razmisli šta i kako dalje, jer možda je to loša solucija za pohranu mlijeka...

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Odustajem od svega. I tako me strah navlačiti nepotrebno mlijeko.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Poslala sam mail proizviđaču da znam.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hajde, cure, nije sve tako crno.

Nakon toga sam kupila (kršitelj koda) via posudice - jesu skupe, ali bar znam da su o.k.
    Imaju ih vjerojatno i drugi proizvođači, ali treba biti istaknuta njihova namjena.

Kod mene je ono malo što sam zamrzavala bilo u bočicama za hranjenje.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Za pohranjivanje mm najbolje je staklo, zatim prozirna tvrda plastika, pa tek onda zamucena mekana plastika.

Medjutim, najvaznije je paziti da, ako cete posudicu zatvoriti, ne ulijete mlijeko do vrha, odnosno da napunite oko 2/3 posudice ili barem 2-3 cm od vrha, jer se zamrzavanjem ono siri. Cak je dobro nakon par sati zamrzavanja otvoriti posudicu i ponovo je zatvoriti, pogotovo ako je staklena, da staklo ne bi puklo.

Takodjer treba napisati na posudicu kad je mlijeko zamrznuto, da ne bi predugo ostalo.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Za pohranjivanje mm najbolje je staklo, zatim prozirna tvrda plastika, pa tek onda zamucena mekana plastika.
    :?

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2135

Za pohranjivanje je najbolje koristiti spremnike od tvrde plastike ili stakla, sa čvrstim poklopcem, ili u vrećice posebno namijenjene čuvanju majčinog mlijeka. Plastični spremnici bolji su od staklenih jer leukociti iz mlijeka prijanjaju na staklene stijenke i gube svoju djelotvornost.
    Što je onda točno? :?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hvala sto si ispravila, ocito sam pogrijesila.

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

možda ja sa svojim velikim klincima ne spadam baš u ovaj PF ali evo moje priče koja će nadam se ohrabriti mame dojilice... meni se dva mjeseca nakon drugog poroda pružila prilika za stalan posao ispred kuće... bilo je uzmi ili ostavi i ja sam uzela... mislila sam kako će on ipak i nakon godinu dana morati nešto jesti osim sise... a tko zna kada ću opet dobiti priliku za ikakav posao a kamo li ovako dobar...
    radila sam 7 dana u tjednu po 6 sati. ja bih ga nadojila u 13, pa bi mu baka dala bočicu oko 16,30 pa bi ga MM doveo k meni na 15 min pauze za podoj oko 19,30 i ja bih u 20,30 došla kući. znači jedan obrok ONOG mlijeka na dan. nisam s tim bila baš sretna ali izdajanje mi nikako nije išlo.
    Uglavnom kada je napunio 6 mjeseci i počeo jesti povrće i juhice taj obrok je dobivao dok me nije bilo a ostatak dana je sisao...
    Dojila sam 20 mjeseci i onda sam prestala zbog osobnih zdravstvenih problema..
    Moja poruka bi ti bila da iskoristiš pravo na podoj na radnom mjestu ako TM može dopeljati bebača na pauzu i budeš uporna. bit će sve ok

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala štrigica

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

dugi post i opet sam zaboravila nešto ... nakon 6.og mjeseca B nije više nikada stavio bočicu u usta. obroci su se podijelili na pravu hranu žličicom i moje mlijeko... B je rođen 3g. i 3 dana prije tvog anđela

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

opet greška 4.g i 3 dana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •