-
Molim vas mišljenje, savjet
naime o čemu se radi, bebi je 10 i po mjeseci, doji plus dohrana.
Krenulo je ovako, dobio iznenada temperaturu 40 stepeni, imao konvulziju, bili u hitnoj dobio čepić i poslali nas na dječiju kliniku, tu smo bili 5 dana, vadili mi nalaze sve ok, leukociti niski 3, dva dana posle temperature dobio osip po prsima, rukama, ledima, i to prošlo samo od sebe za dan-dva, nije bilo temp. i oni nas puste kući, treci dan dobije proliv i temp i tako danima, da bi sad već treci dan nema temp ima stolicu 3-4 puta na dan, nekad je formirana, žuta, zelena,nekad sluzava sad ima svježe krvi. Od terapije pije Linex 3 puta po pola kapsule i **** Ors 200.
Bili smo opet na klinici u gastro savjetovalištu, i kao ništa da ne bi opet ležali uslovi su katastrofa, da uradimo ambulantno analizu kake (gljivice, parazite, bakterije, korpokulturu) i kao možda ima neki polip na crijevima i trebali bi ako se to ne smiri uraditi koloskopiju (ako sam dobro napisala) ali u Sarajevu nema tog aparata i ne znaju kako bi to uradili trebalo bi ga uspavati a on je još mali... ja sam na ivici ne znam sta da radim, nešto kontam da ga odvedem u Ljubljanu ili gdje već....
e da moram napomenutu da je imao krvave stolice i prije, bili u bolnici nisu ništa skontali, primio plazmu, linex, nistetin radi gljivice...6 mjeseci ništa i sad opet.
jel neko radio koloskopiju na bebi, ne znamo sta da radimo
-
Rado bi ti pomogla da mogu :/ ali se nadam da će se ubrzo netko javiti da ti olakša, do tada ti držim fige da sve bude ok i pusa malom mišiću
-
-
ne znam ni da li ima taj aparat za bebe u Ljubljani, cekam još nalaze stolice, mada koliko sam ja upoznata nijedna gljivica, bakterija ne bi trebala izazvati krv u stolici... u totalnoj sam frci, još se trebam raspitati kod dr ovdje da oni možda nemaju neki kontakt ali ovdje im ne bi dala da mu to urade, pojma nemaju, za 9 mjeseci samo nas vrte u krug i nista, vrhunac je ovo sad zadnje kao eto pa mogli bi probati da mu urade to al pod totalnom anestezijom al ne garantuju, i trebali bi biti na klinici gdje je katastrofa, ne znam kako je u ZG il Ljub. ovdje je soba sa 4 kreveta za djecu a za majke nema kreveta nego sjediš, spavaš na stolici, na jednom spratu je jedan wc u koji ide citav sprat tj tri odjeljenja, uzas...
ako znate brojeve, adrese u ljubljani il zagrebu gdje se inace radi koloskopija mozete li mi poslati kontakt informacije, pliz
-
Ne znam koliko ima krvi u stolici, ali ako je nema puno nego onako u tragovima i ako je svježa, možda je djetetu od naprezanja i čestog kakanja pukla koja kapilarica prema kraju debelog crijeva, znači nije ništa tako jako opasno.
Ne znam da li u Klaićevoj imaju aparat za kolonoskopiju, ako želiš mogu nazvati i pitati, mi smo radili irigografiju. Samo da te upozorim, na gastro odjelu u Klaićevoj ne možeš preko noći ostati s djetetom, možda ti je Ljubljana ipak bolja opcija.
-
meni ti gljivice izazivaju krv u stolici, ali samo kad je tvrđa (imam ti dosta učestale gljivične infekcije pošto sam nakon poroda ostala ostvorena 3 cm). Ja bi išla svakako do kraja na pretrage da vidim što je sa bebicom. Javi se.
-
Kod nas (BL) se radi rektoskopija.
Mame ostaju sa bebama u bolnici i dobiju svoj krevet.
Za kolonoskopiju se djeca upućuju za Beograd.
-
Može i BG meni je svejedno samo da je provjeren dr. i da mogu napraviti taj pregled. Krv je crvena svježa, nekad sluzava, a nekad tecna vidim kad skinem pelenu da je upila crveno, nekad samo ko končići...moramo se još raspitati za regiju gdje je najbolje,koji grad i koliko to otprilike košta...
-
-
Ako ti nije problem molim te, HVALA
-
U BL se radi gastroskopija i rektoskopija za djecu iznad 5 godina starosti (valjda je takav aparat). Potrebna je ovjerena komisijska uputnica za dijete i mamu. Ako mama nema uputnicu plaća 45KM po danu boravka.
Djeca mlađa od 5 godina, kao i ona koja trebaju kolonoskopiju šalju se za Beograd sa ovjerenom komisijskom uputnicom. Obično se upućuju na ambulantno obavljanje pretrage, pa je to jedan dan. Jedino ne znam kako funkcioniše kad te šalju iz SA za Bgd. Gdje uopšte šalju iz SA kad ne rade određenu pretragu? :?
-
Vještice hvala
Iz Sarajeva šalju za Zagreb, dr pripremi potrebnu dokumentaciju roditelji snose troškove.
Gotovi su mu nalazi stolice, dvije su u redu a u jednoj navodno ciste amebe, bili smo kod infektolaga kaže da nema sanse da ima amebu, nema drugim siptoma koji bi ukazali na to da ima amebu,izvadili su mu krv nešto Elisa na amebu, biće gotova za 10 dana, ima stafilo koku u nosu koja navodno može izazvati temperaturu, moj homeopata isto misli da nije ameba, krv je stala samo od sebe kao i prvi put. Trebala bih sad otici do homeopate da mu da nesto za imunitet, željezo uopšte da mu popravimo krvnu sliku.
Kolonoskopiju ne možemo još radilti pošto je on u infektu kako dr kazu, mislili smo sacekati pa za mjesec-dva to uraditi ako bude trebalo.
-
Slažem se sa Audrey, krv u stolici, naročito ako je svježa, i nema je puno bude od čestih stolica, a nama se je javljala i nakon čepića protiv temperature. Teško da ti je negdje ovdje beba pokupila amebu, s obzirom da, predpostavljam, ne jede baš svježe, slabo oprano povrće, ili pije vodu iz kojekakvih barica. Za kolonoskopiju ti zaista ne znam. Jeste li bili na infektivnoj, da nije kakav stomačni virus?
-
Ako sam dobro skužila, kad je imao visoku temperaturu, to je u stvari bila rozeola? Ako je, ona ti jako sruši imunitet i moguće da je pokupio nešto (gljivice, bakterije i sl.). Meni je pedijatrica nakon rozeole rekla neka baš zbog pada imuniteta ne idemo previše u neka velika društva i ostavila me na bolovanju još tjedan dana nakon izbijanja osipa.
-
-
molim vas misljenje,savjet
ne znam sta da ti kazem,ali raspitaj se da li na institutu za majku i dete u bg rade kolonoskopiju.imaju dobru opremu i dobre strucnjake i svi imaju dobro iskustvo,koliko je moguce kad je bolnica u pitanju. Izuzetno su prijatni i znam da su uspevali da otkriju sta je deci kad niko drugi nije.Poljubi dete i zelim vam brz oporavak
-
molim vas misljenje, savjet
pitaj lekare da li je moguce daje u pitanju kronova bolest ili ulcerozni kolitis.mm ima ulcerozni i slicni su simptomi.ne znam da li deca mogu to da imaju. u svakom slucaju treba proveriti. to su bolesti vezane za ebelo crevo i najbolje se otkrivaju kolonoskopijom. kad se otkriju drze se pod kontrolom uz pravilnu ishranu.mada kad bolje razmislim nikad nisam cula da neko dete to ima.sto se tice krvi i ja sam cula da hoce od cestog kakanja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma