Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: često mokrenje

dunda

Početno često mokrenje

Dobar dan svima koliko vas ima
    Trebam savjet vezan za učestalo mokrenje.Ja sam u trinaestom tjednu trudnoće, te se zna dogoditi da mokrim tri četiri puta zaredom, s time da prvi put se radi o normlanoj količini a ostalo po par kapi.To me izluđuje jer se moram po pet puta dizati u wc a svaki put imam osjećaj da sam sve izmokrila.Istina , pijem dosta tekućine oko dvije litre na dan ali ipak mi se čini čudnim.Je li netko imao takvih problema.Pitala sam dricu a ona kaže da su to hormoni trudnoće i da pijem puno tekućine a ako baš budem imala tegoba da se javim radi urinokulture.To me malo iznerviralo jer bi po meni, čim joj kažem za te probleme sama trebala uputiti na urinokulturu a ne da ja to sama ishodim kod svog općeg doca.Inače ništa me ne peče, ne boli osim što me koji put probode u abdomenu, a čitam da je too od razvoja poteljice i ploda i micanja kostiju.Pomagajte

Datum pristupanja
    Sep 2007
    Iza sedam mora,iza sedam gora,preko brda i planina...Na porodiljnom i doma...

Početno

hey,meni je tako od početka trudnoće,a sad sam 32+4!!!Ako me znalo baš jako mučiti,onda sam znala popiti čaj od brusnice.Samo nastavi puno piti i sve će bit ok!!! :D

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa ako sumnjaš na nekakvu infekciju (a od nje bi morala imati i nekih drugih problema, kao što je pečenje pri mokrenju itd), onda insistiraj sama kod dr da ti da uputnicu.
    Što se tiče čestog mokrenja, to je "križ" koji svi ovdje nosimo , i već ćeš se naviknuti na njega. I ja od samog početka trudnoće idem vrlo često mokriti, i pijem dosta tekućine (po noći se dižem između 3-5 puta). Jedini savjet koji ti mogu dati je da pripaziš sada malo na mogućnost da dobiješ neku gljivičnu infekciju, jer ti se kiselost vaginalne sluznice mora poremetiti čestim odlascima u WC. Savjetujem ti da preventivno piješ puno jogurta, puno tekućine, obavezno koristi sredstvo za intimnu higijenu intimnih dijelova tijela. Gljivične infekcije su u trudnoći vrlo česte (našla sam podatak da ih ima 1/10 trudnica).

dunda

Početno

Thanks cure što mi pomažete u mojim dvojbama i trojbama, baš mi je sad lakše, a urinokulturu ću ići napraviti svejedno, nije naodmet iako ću se onda samo iznervirati oko čekanja nalaza.

tinnkka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma tako ti je i meni i to od "prvog"dana,ali zbilja dok i jos nisam znala da sam trudna.Uglavnom kad sam isla kod doktora,na onom stapicu koji pomokris sestra je odmah vidjela povisene bjelancevine i komentirala( tada sam bila trudna 10 tjedana) :"Pa,vi ste sigurno stalno na wc."Ja sam tuzno slegnula ramenima i tada me dok poslao napraviti urinokulturu i sve je bilo u redu.Evo 7 tjedana poslije ja i dalje zaljepljena za wc i danju i nocu i tocno znam kako ti je.Smrc...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: često mokrenje

vidit ces dok ti trudnoca dode tamo u koji 26 tjedan pa na dalje onda ces tek stalno biti u wc-u,znam po sebi meni je sada 32+4 pa sam svakih pola sata do 45 min na wc-u hehehe,isto kak si i ti rekla sama,prvi put se posteno pomokrim a onda sve ostalo po par kapljica tek toliko da se moram ustat i ici na wc.............pozzzzzzzzzzz

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja piskim po sto puta dnevno... imam osjecaj da smo do sada potrosili bogatstvo na toalet papir samu sebe cudim... rekli su mi neki da je to samo tako potkraj, a meni je isto od prvog dana, a sad sam u 34 tjednu.... a da ne kazem da pijem po 3 - 4 litre vode dnevno jer sam zedna ko graba....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tvornica wc papira nije mogla proizvesti koliko sam ga trošila

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo i mene s "problemom"... do sada sam češće mokrila i dizala se 3-4 puta po noći, no noćas sam se dizala doslovno svakih sat vremena a i danas imam osjećaj da mi se stalno piški. Baš kao da osjetim neki pritisak na mjehur. Nadam se da se samo beba tako postavila i da se ne radi o ne daj Bože nekoj infekciji (nemam nikakvih bolova, peckanja i sl)., popila sam preventivno 2 kapsule brusnice pa ću sutra ipak ići tražiti da radim UK. Ima li nbetko sličnih tegoba?

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

evo kod mene nešto slično.
    često idem mokriti,što me ponekad izluđuje,sada sam u 22 tj. i čini mi se da se beba namjestila jako nisko tako da me udara po mjehuru što je jako neugodna bol. radila sam pregled mokraće i sve je ok.dobro je dok miruje ili se vrti na drugu stranu ali kada dira mjehur užas...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

i kod mene je isto tako bio slučaj-moj ti je savjet da uradiš nalaz urina+urea+kreatinin. meni je svaki put urinokultura bila ok ali sam imala upalu i bakterije u urinu. probaj da tekućinu manje piješ pred spavanje, manje ćeš ići u wc

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mislim da ako je nalaz urina uredan, nema razloga za brigu. Meni beba također povremeno baš jako pritisne, točnije udari mokraćni mjehur i iste sekunde moram na WC. To mi se nije događalo u prvoj trudnoći, ali sada da , valjda je maternica sada niže, što li...

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni je isto bilo neizdrzivo, a nisam imala upalu mjehura. Po danu sam isla svakih sat vremena na wc (ponekad i cesce), po noci minimum dva puta, a najgora od svega mi je bila faza kad se beba valjda bila tako namjestila da cim sam pocela hodat osjetila bih pritisak na mjehur.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo, ja danas išla dati urin i urinokulturu. Nalazi UK će bit gotovi u petak, a nalaz urina: 1-3 leukocita, 0-2 eritrocita u sedimentu, ostalo sve neg. Čula se s doktorom, on kaže da je to najuredniji nalaz i da će nalaz UK bit dobar jer da sa 1-3 leukocita u urinu nema šanse za urinoinfekt. Eto... sad znam da je sve ok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •