Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: nedonošće,dohrana?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno nedonošće,dohrana?

Imam cure blizanke. Rođene su 2mj ranije i sad imaju 5,5mj i teške su 5,800g. Hranimo se 5 obroka dojenje i 2 adaptirano. Zanima me dali da počnem s dohranom kad napune 6mj ili da još malo pričekam pošto su rođene ranije?
    Inače pedijatrica mi je rekla da im mogu počet davati razrijeđeni sok od jabuke i dala mi je neki list sa tablicom dohrane.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea je bila samo na adaptiranom, a dohranu smo počeli kad je imala 6 mjeseci, odnosno 4 mjeseca korigirano - isto je rođena dva mjeseca ranije. Ali ako one doje i ako si zadovoljna kako jedu ja mislim da ih treba početi dohranjivati po korigiranoj dobi, odnosno kad budu 8 mjeseci stare. Lea nije više uopće htjela jesti na bočicu, mi smo zato počeli sa dohranom.[/b]

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Također mislim da možeš pričekati.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala na odgovorima.
    Mislim da ću pričekati, nikud mi se ne žuri.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja imam blizance rodjene dva mj. ranije. sa dohranom smo poceli sa njihovih 6 mjeseci, znaci 4 korigovana. ali to su bili vise pokusaji (jednom dnevno po kasikica ili dvije). dojenje im je i dalje bilo najvaznije. i tako do deset mjeseci.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja D. je rođena mjesec pol ranije, sada ima pet i pol mjeseci,znači korigirana dob 4 mjeseca i još nam ne pada na pamet dohrana.
    Doduše, pedica nam je preporučila kašice i sokiće

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa
    Kada se kreće sa dohranom kod nedonoščadi???

Sa 6 mjeseci bez obzira na korigiranu dob ili je bolje malo pričekati?

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

N. je rođena 2 mjeseca ranije i dohranu smo počeli s 8 mjeseci (korigirano 6) - za početak žličicu - dvije rižolina (zbog poznatog okusa a nove teksture), i poslije nekih tjedan dana smo dodali sokiće (prvo na žličicu)
    i N. je kombinirala dojenje i adaptirano do 11 mjeseci

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znači ipak se gleda korigirana dob.

Muči me to jer je D. počela sa izmotavanjem dok jede pa se bojim da joj je malo

U ponedjeljak idemo kod dr. neonatologa, baš me zanima njeni mišljenje

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

pa, mislim da nije bas da se gleda korigirana dob, nego s dohranom sigurno ne treba zuriti dok dijete ne pokaze interes - znaci, kao i uvijek, promatras dijete

imas na nasem portalu tekst o tome (ima ih puno, ali ovaj govori bas o spremnosti djeteta)
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2478
    i citiram

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ode bez citata, evo
    Znakovi koji pokazuju da je dijete razvojno spremno za krutu hranu uključuju sljedeće:

- Dijete može samo sjediti bez potpore.
    - Izgubilo je refleks izbacivanja jezika i ne izbacuje hranu automatski jezikom iz usta.
    - Dijete je spremno i voljno žvakati.
    - Razvija „hvat pincete“, kad prima hranu ili druge stvari između palca i kažiprsta. Korištenje prstiju i zahvaćanje hrane dlanom nisu zamjena za razvoj hvata pincete.
    - Dijete želi sudjelovati u obrocima i može pokušati uhvatiti hranu i staviti ju u usta.

Često su znak spremnosti za krutu hranu dugoročno povećani zahtjevi za dojenjem (ponekad oko šestog mjeseca ili kasnije), a nisu povezani s bolešću, izlaženjem zuba, promjenom rutine ili skokom u razvoju. Međutim, teško je prosuditi kad je povećana želja za dojenjem povezana sa spremnošću za krutu hranu. Mnoge (iako ne i većina) šestomjesečne bebe imaju skok u razvoju, izbijaju im zubi i prolaze kroz mnoge razvojne promjene koje uzrokuju češće dojenje – ponekad sve odjednom! Pripazite na sve znakove spremnosti kao cjeline, jer bebina povećana želja za dojenjem sama po sebi nije pokazatelj spremnosti za krutu hranu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •