Zanima me je li ih neka od vas koristila i jesu li joj pomogle?
Znam da su tablete zadnje rješenje (prije kirurgije,naravno), samo me zanimaju konkretna iskustva,ako ih neka ima.
Zanima me je li ih neka od vas koristila i jesu li joj pomogle?
Znam da su tablete zadnje rješenje (prije kirurgije,naravno), samo me zanimaju konkretna iskustva,ako ih neka ima.
Ne znam koliko možeš očekivati manje kila, ali vrlo vjerojatno možeš očekivati masne obilne stolice zbog masnoća koje Xenical veže iz crijeva.
Nemam osobnog iskustva (još - jer su mi trenutno preskupe), ali mi ih je prepisao endokrinolog, uz preporuku da se moraju uzimati BAREM dvije godine kontinuirano, uz promijenjenu prehranu. Isto tak, ak nemaš barem 15-20 kila previše, bolje nemoj.
pa kolko imaš kila da bi svoj organizam trovala kemijom???? :?
ima puno drugih metoda koje možeš probati prije ovog... ja bih to trošila kad bi mi ŽIVOT ovisio o tome (dakle - kad bih bez toga umrla!). u svim ostalim slučajevima - tablete za mršavljenje - NE.
mala sirena - što znači uzimati DVIJE GODINE :shock: ... pa za to vrijeme ti svaka promjena prehrane (bez tableta) može donijeti rezultate...
Originally Posted by sorciere
To znači da ti uzimanje kroz par mjeseci bude pokazalo brze rezultate, ali ukoliko prekineš prije nego što se organizam skroz prilagodi postoji mogućnost vraćanja tih istih kila nazad.
Gle, to je jedini baš medicinski lijek za pomoć pri mršavljenju i ne preporuča se ak se treba skinuti par kila. Debljina je bolest (pitaj me :/ ), ali da je tak jednostavno promijeniti život, prehranu i sl. - nije!
Htjela bih skinuti 5-6 kg kojih vučem već godinu dana.Prije toga sam skinula sve kile nakupljene u trudnoći,ali ovih kritičnih 5-6 nikako. Jedino da sam samo na vodi i soku danima, a to ne mogu. U više navrata sam pokušala na sve načine, ali tijelo kao da mi se zamrznulo. :/
rosa - jako mi je poznat pojam "zamrznute" težine...ali vrlo često se to događa jer si pod stresom...
ja bih ti prije preporučila energetsko čišćenje organizma (kod bioenergetičara), nego te tablete.
biti na vodi i soku danima - nije zdravo. tvoj organizam reagira tako da ČUVA zalihe masti - jer danima ne dobiva ništa. tako nećeš smršaviti.
u svakom slučaju - prije bilo kakve kemije - posjeti npr. ovu stranicu:
http://www.uppt.hr/
nazovi, i pitaj za savjet i pomoć. vrijedi pokušati.![]()
ZNAM da nije jednostavno... iz svog iskustva...Originally Posted by MalaSirena
ali upravo (dok ovo pišem) sam poželjela sendvič
... pa sam umjesto toga uzela flašu vode, i otpila dobar gutljaj....
kad god mogu - umjesto čokolade ili slatkiša - prožvačem MALU ŠNJITICU PRŠUTA :? , bez kruha, bez ičega... nastojim žvakati što duže... rezultat? uopće mi se više ne jede slatko... :?
nemam pojma zašto, ali važno je da djeluje...
Hvala,cure. Sve to znam.Al s obzirom da sam danas kupila to čudo i jednu već šljoknula-potrošit ću tu kutiju pa vam javim rezultate!![]()
Originally Posted by rosa
Da sam na tvom mjestu, vjerojatno mi ne bi te tablete bile ni na kraj pameti.
![]()
Xenical je LEK za redukciju holesterola u krvi koji kao nuspojavu (pozitivnu) ima i gubljenje kila. Prepisuje se samo zaista teškim slučajevima. Od moje frendice muž je doktor i rekao nam je ne uzimati bez saveta lekara a on nam ne bi savetovao (a da nas vidiš, stvarno smo "teški" slučajevi).
Xenical je vani jako popularan i u mnogim zapadnim zemljama OTC što znači da ga možeš kupiti u ljekarni bez recepta na svoju ruku. Taj lijek bi trebao propisati specijalist (dijabetolog i slični). I ja ga ne bih uzimala bez dogovora sa liječnikom.
S obzirom na mehanizam djelovanja, prilikom uzimanja Xenicala bi trebalo uzimati i neki multivitaminski pripravak jer može doći do deficita vitamina topljivih u mastima (A,D,E,K).
podižem temu interesuju me rezultati
Pila sam Xenical prije 6-7 godina, oko šest mjeseci, možda malo više, prema preporuci endokrinologa. Uz dijetu s reduciranim kalorijama (1100 na dan) skinula sam oko 22-25 kilograma. Sve se vratilo kroz nekoliko godina, a počelo je čim sam prestala uzimati tablete (užasno su skupe, nabavljala sam ih u Sloveniji jer su tamo bile jeftinije). Ne krivim prestanak uzimanja Xenicala, već samo svoj način života koji sam promijenila u - katastrofalno.
Sve u svemu, ova vrsta tableta uopće nije potrebna ako se ne jede isključivo masna hrana. U slučaju da se jede masno.. treba jednostavno prestati, ionako nije zdravo.
Xenical sam probala prije 7 god, u to doba kad sam mislila da sam ruzna-debela... a izgledala sam bolje nego ikad sad kad pogledam neke slikeKoliko su nase percepcije ponekad iskrivljene...
![]()
Da nastavim, uzela sam ga eto tako da skinem jos koji dodatni kilogram i to je nesto odvratno. Kad odes na wc obaviti veliku, mislis da si se obrisala pa sam se cak i prala odmah, međutim uvijek mi je poslije nekako izlazila ta narančasta mast po gaćicama. I to nikako nisam mogla kontrolirati. Nakon 20ak dana sam prestala konzumirati dotični proizvod upravo zbog te nus pojave. Skinula nisam nista, jer nisam imala ni skinuti sta jer sam stalno isla na aerobik i duge brze setnje svakodnevno, samo sam unistila jedno cca 10-15 kom gaćica![]()
![]()
herbafast je povučen iz prodaje?Originally Posted by Ibili
da, pratim "paniku" po drugim forumima mada ga i ja znam tu i tamo u nadi čudesnog mršavljenja kupiti.![]()
jučer sam u gradskoj ljekarni kupila zadnju kutiju i magistra mi je rekla da su ga povukli sbog ispitivanja onog e koji daje boju a znam da sam već prije negdje pročitala da je taj dodatak koji daje crvenu boju kapsule, štetan.
mada, da budem iskrena i ja sam od prve kutije herbafasta skinula nekoliko kila a poslije više ništa.
da se vratim na temu, xenical sa isto koristila i moram priznati ništa, a znala sam ga kupovati kad je kutija koštala više od 400 kn![]()
još samo da pobam reductil...![]()
a da počnem vježbati?![]()
Ima li netko slično iskustvo?
Xenical mi je prepisan zbog mog visokog BMI (162 cm i 102kg). Sa pravilnom prehranom, manjim obrocima i Xenicalom kroz 2 tjedna izgubila sam 5 kg. Svjesna sam da to ima više veze sa prehranom nego Xenicalom. Uzimam i Tertensif SR za izlučivanje vode iz organizma jer jako otičem. Odmah u početku pojavila mi se ona najneugodnija nuspojava toga lijeka, masna i česta stolica. Ne želim biti neugodna, ali to zapravo niti nije stolica, nego samo ulje, intenzivno žute boje. Trajalo je čitava 2 tjedna.
Inače bolujem od PCOS-a i zbog neplodnosti i amenoreje u redovitoj sam ginekološkoj obradi. Kako sam trebala imati gin.pregled, 3 dana prije sam prestala uzimati lijek kako ne bih imala neugodnosti pri samom pregledu.
Tada mi je prepisan i Glucopgahge 850 mg x 2 iza obroka kako bi mi se možda kroz par mjeseci pojavila spontana menstruacija. Tada sam počela uzimati obje tablete u isto vrijeme, iza doručka i večere. Xenical uzimam još i iza ručka.
Sada ih već uzimam 2 tjedna ali više uopće nema te masne stolice. Niti jednom se nije pojavila. Da li taj metformin može poništiti učinak Xenicala? Nije mi jasno što se događa. Da li mogu nastaviti uzimati lijekove na isti način ili bih trebala korigirati nešto? Uopće više ne primjećujem izbacivanje masti, ono što je navodno jedini efekt Xenicala.
Unaprijed se zahvaljujem.