Ima li netko slično iskustvo?
Xenical mi je prepisan zbog mog visokog BMI (162 cm i 102kg). Sa pravilnom prehranom, manjim obrocima i Xenicalom kroz 2 tjedna izgubila sam 5 kg. Svjesna sam da to ima više veze sa prehranom nego Xenicalom. Uzimam i Tertensif SR za izlučivanje vode iz organizma jer jako otičem. Odmah u početku pojavila mi se ona najneugodnija nuspojava toga lijeka, masna i česta stolica. Ne želim biti neugodna, ali to zapravo niti nije stolica, nego samo ulje, intenzivno žute boje. Trajalo je čitava 2 tjedna.
Inače bolujem od PCOS-a i zbog neplodnosti i amenoreje u redovitoj sam ginekološkoj obradi. Kako sam trebala imati gin.pregled, 3 dana prije sam prestala uzimati lijek kako ne bih imala neugodnosti pri samom pregledu.
Tada mi je prepisan i Glucopgahge 850 mg x 2 iza obroka kako bi mi se možda kroz par mjeseci pojavila spontana menstruacija. Tada sam počela uzimati obje tablete u isto vrijeme, iza doručka i večere. Xenical uzimam još i iza ručka.
Sada ih već uzimam 2 tjedna ali više uopće nema te masne stolice. Niti jednom se nije pojavila. Da li taj metformin može poništiti učinak Xenicala? Nije mi jasno što se događa. Da li mogu nastaviti uzimati lijekove na isti način ili bih trebala korigirati nešto? Uopće više ne primjećujem izbacivanje masti, ono što je navodno jedini efekt Xenicala.
Unaprijed se zahvaljujem.