Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Još malo o prosjeku zadnjih 6 plaća

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Još malo o prosjeku zadnjih 6 plaća

Evo kako stoje stvari: planiram otići na porodiljni dopust 02.11. Radila budem do kraja 10. mj. za koji bude mi isplaćena plaća u 11. mj. Prije toga sam dobila plaću za kolovoz i rujan koje su mi isplaćene u rujnu i listopadu. Da li će na R-1 obrascu biti upisane 1 ili 2 plaće (znači one za kolovoz i rujan), tj. da li budu te obje plaće ušle u prosjek zadnjih 6 plaća ili samo ona za rujan? Znam da sam iskomplicirala ali već sam luda, luda, luda :shock: od izračunavanja. Please, help :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam radila do kraja ožujka, a zadnja plaća koja mi je ušla u prosjek je siječanj, pa će i tebi najvjerojatnije zadnja plaća biti ona u rujnu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

plaća ZA rujan ili plaća isplaćena U rujnu?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

plaća za rujan

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ako ti se plaća za 10. mjesec isplaćuje u 11. mjesecu onda će ti na prosjeku biti plaća za 9. mjesec isplaćena u 10. mjesecu. Možeš se eventualno dogovoriti u firmi da ti uvrste i plaću za 10. mjesec ali je problem što je 01.11. blagdan, a ti već startaš s porodiljnim 02.11.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj tesa prvotno napisa
    plaća za rujan

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj twin prvotno napisa
    Ako ti se plaća za 10. mjesec isplaćuje u 11. mjesecu onda će ti na prosjeku biti plaća za 9. mjesec isplaćena u 10. mjesecu.
    To mi je bitno jer ova druga opciju nažalost nije moguća.
    Hvala, uljepšala si mi dan kao i Tesa

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo i mog pitanja.
    planiram otići u 12mj na komplikacije.
    e sad došlo je do malog povećanja moje plaće što znači da ću za rujan, listopad i studeni imati veću plaću koja bi mi trebala ući u prosijek.
    Jel to znači da bih ja trebala odraditi još par dana u 12.mj. pa da mi kad "prođu" plaće uđe i plaća za 11.mj. koja je isplaćena u 12.mj.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e da jel se to zakomlikacije mora odmah isti dan kad startam s komplikacija riješiti u HZZO-u, tj. kako ih obaviještavam da sam na komplikacijama (osim obrascem Izvješće o bolovanju pred kraj mj)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj niccoleta prvotno napisa
    evo i mog pitanja.
    e sad došlo je do malog povećanja moje plaće što znači da ću za rujan, listopad i studeni imati veću plaću koja bi mi trebala ući u prosijek.
    Jel to znači da bih ja trebala odraditi još par dana u 12.mj. pa da mi kad "prođu" plaće uđe i plaća za 11.mj. koja je isplaćena u 12.mj.
    Ne , računa ti se plaća isplaćena u mjesecu prije nego li su nastupile komplikacije.
    Znači , da bi se računala plaća isplaćena u 12. mj. moraš raditi cijeli 12. mj i na komplikacije otići najranije 1.1 . 2008. godine.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja ću na porodiljni baš negdje početkom siječnja 2008. Zanima me da li se dva mjeseca (srpanj i kolovoz) koja sam provela na bolovanju zbog mučnina (vodi se kao komplikacije) jednostavno preskoče, pa mi računaju prosjek plaća recimo od travnja do studenog (tako da preskoče srpanj i kolovoz), ili postoji neki drugi mehanizam? Nadam se da naknada za bolovanje ne ulazi u prosjek, jer je puno niža od moje plaće!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Ja ću na porodiljni baš negdje početkom siječnja 2008. Zanima me da li se dva mjeseca (srpanj i kolovoz) koja sam provela na bolovanju zbog mučnina (vodi se kao komplikacije) jednostavno preskoče, pa mi računaju prosjek plaća recimo od travnja do studenog (tako da preskoče srpanj i kolovoz), ili postoji neki drugi mehanizam? Nadam se da naknada za bolovanje ne ulazi u prosjek, jer je puno niža od moje plaće!
    Nitko ne zna?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne, ne preskaču ništa nego ti za te mjesece napišu da nije bilo isplata od poslodavca (ako ih nije bilo). To znači da će ti rodiljna naknada biti niža od plaće, jer se računa kao da ta dva mjeseca nisi radila.
    Tako je meni bilo i poludjela sam kad sam vidjela (nisam radila dio srpnja i kolovoz prošle godine zbog mučnina, a otišla sam na rodiljni u veljači).

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

:shock:
    Ajme poludit ću!!! Jel to moguće?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A zašto ne nazoveš HZZO i pitaš ih??
    Ja ti govorim kako je meni bilo.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo jesam, rekli su mi da to ne ulazi u prosjek, i da ću imati max. naknadu - 4.257 kn :shock: . Pitala sam zar neće naknade biti delimitirane, a gospođa mi kaže da još ništa ne znaju jer nisu dobili nikakav službeni dopis.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Gemelli prvotno napisa
    plaća ZA rujan ili plaća isplaćena U rujnu?
    Plaća isplaćena u rujnu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Evo jesam, rekli su mi da to ne ulazi u prosjek, i da ću imati max. naknadu - 4.257 kn :shock: . Pitala sam zar neće naknade biti delimitirane, a gospođa mi kaže da još ništa ne znaju jer nisu dobili nikakav službeni dopis.
    Gospođa ti je dobro rekla. Naime, izmjene i promjene Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju prihvaćene su na zadnjem sazivu Sabora, ali iste JOŠ UVIJEK NISU objavljene u Narodnim novinama.

U ovim izmjenema i dopunama stoji da će se ova odredba stupiti na snagu 1.1.2008. godine, što znači da će prve delimitirane rodiljne naknade biti ISPLAĆENE tek u veljači 2008, a odnositi će se na obračun rodiljne naknade za siječanj 2008.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    evo i mog pitanja.
    Ne , računa ti se plaća isplaćena u mjesecu prije nego li su nastupile komplikacije.
    Znači , da bi se računala plaća isplaćena u 12. mj. moraš raditi cijeli 12. mj i na komplikacije otići najranije 1.1 . 2008. godine.
    pa ja ne mogu vjerovati... strašno, sad sam jel to ima gdje objavljeno da se ne računa i ta plaća ako budem radila do 10.12. nema šanse da mi uđe onda plaća za 11.mj. zašto?

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a da, tako je. baš sam ljuta sad hebiga, ta naša država....

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo jedno pitanjce da ne otvaram novu temu:

Prijateljica treba roditi 15.03.08.
    Radila je u jednoj firmi, međutim od 05.05.07.-18.06.07. trebala je biti na neplaćenom dopustu, međutim, njoj su u radnoj knjižici napravili prekid u radnom odnosu. Da li je to dobro, ili su joj nešto smuvali?
    Da li će joj se za prosjek gledati taj dio 6.mj. koji je odradila ili tek 7.mj. za koji je dobila punu plaću?
    Inače prije toga ima oko 8godina neprekidnog staža i sad joj nastanu komplikacije.

Ona ima potpis da je potpisala sporazum o neplaćenom dopustu, ne ne nikakav otkaz.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Radila je u jednoj firmi, međutim od 05.05.07.-18.06.07. trebala je biti na neplaćenom dopustu, međutim, njoj su u radnoj knjižici napravili prekid u radnom odnosu. Da li je to dobro, ili su joj nešto smuvali?
    Da li će joj se za prosjek gledati taj dio 6.mj. koji je odradila ili tek 7.mj. za koji je dobila punu plaću?
    Inače prije toga ima oko 8godina neprekidnog staža i sad joj nastanu komplikacije.

Ona ima potpis da je potpisala sporazum o neplaćenom dopustu, ne ne nikakav otkaz.
    Ono što znam to je da se za vrijeme neplaćenog dopusta radi takav prekid u radnoj knjižici kakav su napravili i tovjoj prijateljici.

Za obračun naknade gleda se kao i kod svakog drugog. Vidi gornje odgovore.

I na kraju, tvoj slijedeći post sam obrisala jer je u potpusnosti u suprotnosti sa pravilima ovog pdf-a. Molim te da pročitaš pravila.

Ana78

Početno

Bok,

Mene zanima, trudna sam i neznam šta da radim , ističe mi ugovor za 6 mj. znači ja ću ako odem na komplikacije dobivati punu plaću a poslije kad mi istekne ugovor ako mi ga ne produže minimalac, 1600 kn.
    A ako se zaposlim negdje drugdje i dobijem ugovor na duže i za stalno onda recimo nakon koliko ja mogu otići na bolovanje u novoj firmi i meni se gleda prosjek zadnjih 6 mj. znači iz ove firme gdje sam sad. I to vrijedi znači i za porodiljni taj prosjek. Nije mi jasno htijela bi najviše dobiti što je moguće... :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dobro ti je odgovorila mamma san. Neplaćeni dopust znači da se ne prima nikakva plaća (niti se plaćaju porezi i doprinosi) - to znači da poslodavac mora radnika odjaviti sa zdravstvenog i mirovisnkog za taj period. Nema druge opcije, nego odjava.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

jel to ima gdje objavljeno da se ne računa i ta plaća ako budem radila do 10.12. nema šanse da mi uđe onda plaća za 11.mj. zašto?
    Ima. Radi se o propisima iz obveznog zdravstvenog osiguranja, imaš na webu HZZO-a:

http://www.hzzo-net.hr/obvezno/nakna..._bolovanja.htm

Koji je prosječni iznos plaće mjerodavan

Prosječni iznos plaće koja je osiguraniku isplaćena u posljednjih šest mjeseci prije mjeseca u kojem je nastupio slučaj na osnovi kojeg se stječe pravo na naknadu.
    Nekad davno je ulazila ta zadnja plaća, i bilo je nevjerojatnih zloupotreba. Da bi se to onemogućilo, ne promatra se plaća koja se prima u mjesecu u kojem se ide na trudničko bolovanje/rodiljni dopust.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Ana78 prvotno napisa
    Bok,

Mene zanima, trudna sam i neznam šta da radim , ističe mi ugovor za 6 mj. znači ja ću ako odem na komplikacije dobivati punu plaću a poslije kad mi istekne ugovor ako mi ga ne produže minimalac, 1600 kn.
    Na komplikacijama ćeš dobivati punu plaću (uvažavajući gornji limit od 4.250 i nešto) samo ako imaš dovoljno starog staža (godinu dana staža neprekidno prije otvaranja bolovanja ili 18 mjeseci staža u zadnje dvije godine, može i s prekidima). Nakon zaključenja bolovanja ideš na biro i stječeš pravo na rodiljnu naknadu za nezaposlene mame od 1.663,00 kn.

A ako se zaposlim negdje drugdje i dobijem ugovor na duže i za stalno onda recimo nakon koliko ja mogu otići na bolovanje u novoj firmi i meni se gleda prosjek zadnjih 6 mj. znači iz ove firme gdje sam sad. I to vrijedi znači i za porodiljni taj prosjek. Nije mi jasno htijela bi najviše dobiti što je moguće... :shock
    Promijenila ili ne poslodavca, na bolovanje se ide kad se za to ukaže potreba (preporuka liječnika o mirovanju), to se ne planira.

Ako promijeniš poslodavca, u promatrani šestomjesečni period ulaze sva primanja iz tog perioda, bila ona od jednog ili više poslodavaca.

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

još nešto, ok to za prekid, a znači to da onda ona mora prije toga imati 18.mj. radnog staza da bi mogla normalno na komplikacije, ovaj prekid joj neće igrati veliku ulogu, jel tako. s obzirom da prije toga ima neprekidan radni staž nekoliko godina.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I ja imam pitanje vezano za komplikacije i obračun plaća. Meni su naime isplaćene dvije plaće, za kolovoz u rujnu, a za rujan u desetom mjesecu. Iako sam mislila da ću raditi sve tamo do obveznog porodiljnog jer imam super posao i nije zahtjevan, na žalost, moram na komplikacije ovaj mjesec. Sad me zanima, znam da ću na bolovanju primati minimalac jer nemam 18 mjeseci neprekidnog radnog staža, ali me zanima da li će mi u obračun, koji ću sama zatražiti, za porodiljni ući ove dvije isplaćene plaće ili ne?

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i još nešto ako nije problem, ako je nekom istekao ugovor na određeno u trenutku obveznog porodiljnog i sad je taj radnik u fondu djelatnika, za prvih 6.mj. prima normalnu naknadu, a kako ide za drugih 6.mj. jel prima 1600 kao nezaposlen ili ima pravo na 2500?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •