š'o bi rek'o dr. arslanagić: djaba ćekaš, veliki meštar sviju hulja podvio je rep.mujica prvotno napisa
![]()
š'o bi rek'o dr. arslanagić: djaba ćekaš, veliki meštar sviju hulja podvio je rep.mujica prvotno napisa
![]()
ne mislim ja uopće da je on zao, ja to njemu od milja tepam.![]()
tamo na drugom podforumu se uvrijedio, pa obećao da se neće javljati mjesec dana.
Baš mi je žao. Stvarno to nisam htio.
Samo sam htio da uoči u ćemu pretjeruje.
:? i nije mi jasno - zašto baš mjesec dana? :?
pokora ? :? .................................................. ............................mujica prvotno napisa
![]()
Šta, a ti si odlučila iz solidarnosti s Davorom za pokoru nositi ovaj avatar mjesc dana?
pretjeruješ.
toliko sigurno nisi zgriješila...![]()
mama courage prvotno napisa
:shock:![]()
![]()
ovo je za avatar, a što ako te doktor tuži, bez obzira što ga simpatiziraš
i on ti je idol
8)
ivana zg prvotno napisa
htjela sam reći da ti je idol, a ne ismijavati tebe ili doktora što ti je idol-da me se ne bi krivo shvatilo![]()
Zanimljivo...
http://www.newsweek.com/id/70847
NEWSWEEK: Should states, like Maryland, have mandatory vaccination laws?
Robert Sears: I don't think they should because I view the decision to vaccinate or not as a medical decision that every parent should have the right to make for their children. Now, an exception to that would be if there's an outbreak to a disease.
Ovakvo razmišljanje mi se sviđa.
ako dođe do outbreak-a, znači da je netko već zaražen, jel tako? U takvom se scenariju, dakle, možemo jedino nadati da mi nećemo biti među prvima koji su zaraženi, tj. da nećemo mi biti ti slučajevi na kojima je prepoznat outbreak. Zato mi se stav dotičnog dr. ne sviđa.an exception to that would be if there's an outbreak to a disease.
Anvi, ali ne možemo se protiv svega cijepiti zauvijek. Kad prođe neko razdoblje od pojavljivanja bolesti, cjepivo se obično ukida. Ne misliš li da su npr. pune 33 godine od pojave zadnjeg slučaja difterije u Hr dovoljno dug period da se ukine to cjepivo? Ili bi se pak prevencije radi trebalo cijepiti još sljedećih 50 godina?
Što se tiče epidemije, par zar ne može doći do epidemije neke bolesti protiv koje se ne cijepi, kao što je bio slučaj s variolom verom u sedamdesetima? Onda su počeli sve cijepiti i bolest je iskorijenjena. Radilo se o jako opasnom cjepivu tj. serumu (prijateljica mi je tada imala godinu dana, a preporuke su bile da se ne cijepe djeca mlađa od 5, no sila ne pita - njezina mama pričala mi je da je nakon cijepljenja prestala hodati i govoriti par mjeseci. Srećom, oporavila se, ali joj je trajno narušen imunitet), no u slučaju epidemije ipak je razumnije riskirati nuspojave. Ono gdje se mi razilazimo jest što ja smatram kako mi to nije razumnije u slučaju kad se bolest ne pojavljuje već desecima godina.
zabavlja vas moj avatar, umjesto da imate malo suosjećanja što patim k'o patka.
:/ .................................................. ................
![]()
da ti još uvijek nisi našla za shodno odgovoriti mi na pitanje, na osnovu čega si napisala ovu rečenicu...Zanimljivo...
naravno da ignoriraš moje pitanje, jer obje znamo da je tvoja izjava čista izmišljotina! pa zar ne misliš da bi bio red, da i druge forumašice to (sa)znaju?!Zašto su mnogi stručnjaci u zadnji tren otkazali sudjelovanje u Latinici
o tome jel to dovoljan dug period, o tome naravno ne trebaju odlučivati učeni i stručni ljudi, nego neuka minka iz celjugovica.Ne misliš li da su npr. pune 33 godine od pojave zadnjeg slučaja difterije u Hr dovoljno dug period da se ukine to cjepivo?![]()
I onda ćeš kad dobiješ ban govorit "eno kako adiomare nije dobila"![]()
meni nije jasna svrha ovog topica...
imamo one koji idu šumom, i imamo one koji idu drumommolim lijepo neka si svako sam stavi tko kamo spada
ovi iz šume opletu po ovima s druma,a bogme im ni oni ne ostaju dužni, ima svega od zasipanja linkovima do suptilnih uvreda ( to rade i šumljani i drumljani)
tako se i ovdje vrtimo u krug kao i na temi o vjeronauku
AdioMare prvotno napisa
vjerojatno nece dobiti ban ali je tren da netko primijeti da primjedbe ne granice sa hrabroscu nego sa nepristojnoscu umotanom u celofan humora
svha je bila smislena, davne 2005 ili 06 kada je krenuo. Podrska onima koji iz nekog razloga ne cijepe, selektivno ili potpuno.maria71 prvotno napisa
Onda se nekako prije godinu dana pretvorilo u nadmudrivanja, koja imaju manje veze sa cijepljenjem ili necijepljenjem, a vise sa tko ce kome bolje spustiti (i drumljeni i sumljani, no mention of names...) ili tko ce koga prije prosvijetliti.
Bilo bi najbolje ili zaklopiti ili ostaviti prodrucje na eksluzivu sljedbenicima.
A ako se hoce nadmudrivati/ prosvjetljivati/ diskutirati, moze se uvijek otvoriti neki novi topik za tu svrhu.
poredba s vjeronaukom je primjerena.
Procitala ovih dana biser nekog klinca: Nisam krsten, ali sam cijepljen!
Tako je. Sve sam izmislila. Nitko nije otkazivao gostovanje u Latinici u zadnji tren zbog prijetnji, vidim bijele miševe zbgo previše alkohola koji sam konzumirala u pubertetu. Kisi - kis, možemo sad na druge teme?mama courage prvotno napisa
![]()
Ne cijepimo se protiv svegaLuna Rocco prvotno napisa
, nego protiv 9 zaraznih bolesti i tetanusa. Protiv velikih boginja se ne cijepimo jer su eradicirane u cijelome svijetu. Difterija nije, a nisu niti polio, pertusis, morbili, i dr. boleštine. One povremeno buknu „tamo negdje daleko“, a ponekad sasvim blizu (morbili npr. nedavno u Srbiji). Problem je u tome što niti „tamo daleko“ uopće nije daleko. Prirodnih prepreka više nema, planinski lanci, rijeke, pustinje, mora i oceani odavno su premošćeni, pa 6000 km nije 6000 km daleko nego 10 sati leta blizu.
Polio je na dobrom putu da bude eradiciran Global Polio Eradication Initiative, a kada to doista bude, nećemo se više cijepiti protiv polija, kao što se više ne cijepimo protiv velikih boginja.
Kad si već spomenula epidemiju boginja kao primjer, ne znam da li ti je poznato da je ona bila odnijela 35 života. Kužiš, to su bili ti outbreak koji se nisu stigli cijepiti. Prije te epidemije 1972., zadnji zabilježeni slučaj boginja na ovim prostorima datiro je iz 1930. Pazi sad, 43 godine je prošlo, a pojavila se epidemija! Uvezena s Bliskog Istoka („tamo daleko“). Protok vremena nije jedini kriterij za ukidanje cijepljenja, a to što difterije u HR nema 33 godine je slab argument ako se prisjetiš epidemije u Rusiji otprije 10-ak godina u kojoj je zaraženo 140000 (sto četrdeset tisuća) ljudi. Smrtnih slučajeva 4000 (četiri tisuće). Ako treba link, potražit ću ga.. Epidemija je jenjala nakon što je pojačano procjepljivanje.
Ja sam se prestrašila kad sam ga vidjela!zabavlja vas moj avatar
BTW, nemam pojma tko je lik. Da li bi mi trebalo biti neugodno???
ne, nitko od stručnjaka nije otkazao gostovanje u latinici na temu cijepljenja. provjerila! pa ti slobodno prevrći jal očima jal činjenicama kako i koliko god hoćeš.Nitko nije otkazivao gostovanje u Latinici u zadnji tren zbog prijetnji
nepristojna ? jer pristojno ne prihvaćam sve izmišljotine koje se ovdje serviraju ? nema frke.nego sa nepristojnoscu umotanom u celofan humorapa to mi dođe k'o kompliment!
užas živi koliko si ti neinformirana!nemam pojma tko je lik. Da li bi mi trebalo biti neugodno???![]()
![]()
And the winner is.... Where is he? Not here? Bloody #$%& !!! Is he coming back? What, in a month? Verdamt! We can't wait a month!!!tko ce kome bolje spustiti
![]()
Kaj si to morala reći javno????? Fakat te treba zbanati, vređaš gdje stigneš!užas živi koliko si ti neinformirana!
![]()
![]()
![]()
Khm...Anvi prvotno napisa
Nije li baš polio sporan zato što nije isključivo humani virus + postoji divlji polio koji ne može biti eradiciran i u principu u bilo kojem trenutku može mutirati u prirodi i ponovo prijeći na čovjeka? Ili sam ja sjedila na ušima?(I to je mogućnost, vidiš da sam luđakinja koja je umislila da su Arsen Miletić i Goran Tešović trebali biti u Latinici)
Razumijem tvoju logiku... 35 života JEST puno... Ali ako su se velike boginje, kao što i sama kažeš, pojavile nakon 43 godine, nije li se isto tako mogla pojaviti i neka druga bolest? Možda već sutra stigne ptičja gripa... Mislim, sjeti se koja histerija je bila oko toga prije cca. dvije godine, ljudi bi pristali cijepiti se i sa živim otrovom koliko su digli panikuHoću reći, uvijek postoji rizik, zar ne? Na svijetu ima puuuuuuno zaraznih boleština, zašto bih cijepila dijete protiv difterije ili polija, a ne protiv neke druge bolesti koju neki putnik namjernik može donijeti u Hrvatsku?
Velim... Da postoji cjepivo protiv najsmrtnosnijih vrsta karcinoma npr., cijepila bih dijete ni ne trepnuvši na nuspojave. Ali ovako...33 godine, možda/ŠBB KBB... Ne znam.
Ovim putem se i službeno proglašavam zadnjim idiotom jer samoj sebi barem jednom tjedno obećam kako neću više raspravljati o ovoj temi.![]()
![]()
![]()
![]()
Ako je moguće da dobijem ban samo s ovog PDF-a, najljubaznije bih ga molila.
Ako odlučiš opet prekršiti obećanje, stavi molim te link na ovo što si napisala, živo me interesira.Nije li baš polio sporan zato što nije isključivo humani virus + postoji divlji polio koji ne može biti eradiciran i u principu u bilo kojem trenutku može mutirati u prirodi i ponovo prijeći na čovjeka?![]()
Ovo nisam pročitala na internetu, rekao mi infektolog.Anvi prvotno napisa
Može li tko od medicinara ovdje potvrditi, mujice?
Mislim da je bilo u Tešovićevom izvještaju, no sad sam tražila i
http://www.kbsplit.hr/hpps-2005/pdf/...ic_cjepiva.pdf
misteriozno je ispario s ove adrese, odmah se preusmjeri na KB Split, ali ne i na traženi PDF?
Ima li tko to sejvano na komp, ja nisam bila tako pametna?
Pogledat ću ima li negdje drugdje, a bilo bi super da se javi neko tko može potvrditi (ili demantirati, iako sumnjam, vjerujem infektologu koji mi je to rekao) ovo gore.
Sad malo čitam, ovo što pišeš odnosi se na eradikaciju baš tog divljeg soja! Pa to je fenomenalno! :D :D
Naravno, LC. Bit će mi čast.Luna Rocco prvotno napisa
Jedini i isključivi rezervoar poliovirusa u prirodi je čovjek.
Zato i postoji mogućnost eradikacije. To je jedan od uvjeta.
A "divlji" poliovirusti se tako zovu da bi se razlikovali od cjepnih.
To ne znači da žive u divljini, niti da se množe i mutiraju u okolišu.
OIni se množe samo u čovjeku (crijevima) i ako misle mutirati, to također rade u čovjeku.
Kad ga čovjek izluči (tj. pokaka) ti virusi mogu još neko vrijeme u prirodi ostati infektivni (mjesec-dva, ovisno o temperaturi i vlazi), ali se u prirodi ne množe niti ne mutiraju. I nakon tih mjesec-dva odumru.
Saradadevii prvotno napisa
topic podrške bi se trebao upravo tako i zvati IMHO
i na njemu se ne bi trebalo raspravljati za i protiv nego bi necjepiše mogli jedni drugima pružati podršku
ali ako netko iznosi činjenične tvrdnje ("nema smisla cijepiti protiv X iz razloga yyy", "neki stručnjaci su otkazali sudjelovanje u Latinici"), zašto se netko tko se s tim ne slaže ne bi uključio u diskusiju?
naslov topica ni po čemu ne sugerira da to nije primjereno
mujica je više vakcinacijski osviješten nego dobar dio ekipe ovdje
P.S. ja nisam vakcinacijski osviještena i nemam iluzija da ću to postati ako pročitam jedan, dva ili 10 članaka ... ali mi je ova diskusija zanimljiva i na momente vrlo poučna![]()
Potpis. A ako netko "zna" drugačije....uf....to je fakat opasna zabluda!!!Jedini i isključivi rezervoar poliovirusa u prirodi je čovjek.
Zato i postoji mogućnost eradikacije. To je jedan od uvjeta.
A "divlji" poliovirusti se tako zovu da bi se razlikovali od cjepnih.
To ne znači da žive u divljini, niti da se množe i mutiraju u okolišu.
OIni se množe samo u čovjeku (crijevima) i ako misle mutirati, to također rade u čovjeku.
Kad ga čovjek izluči (tj. pokaka) ti virusi mogu još neko vrijeme u prirodi ostati infektivni (mjesec-dva, ovisno o temperaturi i vlazi), ali se u prirodi ne množe niti ne mutiraju. I nakon tih mjesec-dva odumru.
Puno hvala na ispravci. Izgleda da sam ja krivo shvatila epidemiologa, odnosno da on nije precizirao vrijeme boravka virusa u prirodi. Naime, bilo je govora o nekoj frci (čini mi se) u Srbiji kad je divlji polio prešao na čovjeka. Izgleda da se radilo o nekon kraćem periodu nakon što je dospio u okoliš.Anvi prvotno napisa
Ako je ovako kao što pišete - a nemam razloga sumnjati da jest - onda je meni to još samo jači argument da ne cijepim protiv polija. Ono s divljim sojem me, priznajem, malo kolebalo, ali sada sam oslobođena svih sumnji - nema ga od 1989. i ne može mutirati u prirodi. Pa to su izvrsne vijesti! Hvala vam na ovim korisnim informacijama.![]()
Da se ne kaže da suprotstavljene strane ne uče puno jedne od drugih - eto, ja naučila novu, meni korisnu, stvar.
Potpisujem, no još bih nadodala da viši majmuni (čimpanze, orangutani,..) mogu biti rezervoari (nositelji) virusa, kao što mogu i oboljeti, no smatra se da je njihov broj (tj cjelokupna populacija) nedovoljno velika kako bi ozbiljnije zaprijetila ljudima u posteradikacijskoj eri.mujica prvotno napisa
Dokazani su slučajevi lučenja i divljeg virusa i više godina, no smatra se da su oni uz poštivanje osnovnih higijenskih standarda spidemiološki neznačajni.
Virus može preživjeti na hladnom (ispod nule) i više godina, no u područjima gdje još cirkulira divlji takvih uvjeta, srećom nema.
I cijepljeni (uglavnom s IPV) mogu u kontaktu s divljim virusom isti lučiti i prenositi drugima; zaraziti ih i tako se ciklus ponavlja.
S obzirom da je u većini slučajeva infekcija ili asimptomatska ili tipa grpe, enteroviroze tj neprepoznata kao polio može se širiti određeno vrijeme populacijom dok netko ne oboli od težeg oblika.
I, na žalost već su dokazane mutatnte, doduše cjepnog soja (mislim u zemljama bivšeg SSSR-a), ali nisam sigurna.
Sve u svemu, zbog svega navedenog, ostavlja se jedan kraći period (ali ipak malo dulji od 3 mjeseca) od zadnjeg dokumentiranog slučaja kako bi se neka regija proglasila polio free. (Evropa od 2002. god).
Mogućnosti ponovne pojave iz laboratorija valjda neće biti
![]()
Bit će da ipak ne lupetam totalne gluposti.![]()
1..... Samo u laboratorisjkim uvjetima se pokazalo da se majmune mož zaraziti poliovirusima. Nisu nikada nađeni zaraženi majmuni u prirodi.....bibai prvotno napisa
2.... Da, kod imunokompromitiranih osoba. Zato je vrlo važno da svi u okolini (široj) budu cijepljni.
3.... Srećom, polija ima još samo u Nigeriji, Afganistanu, Pakistanu i Indiji. A tako je kudikamo toplije,Ali ako ncijepljeni hrvat otputuje u Indiju, zarazi se i donese doma virus, mogao bi ga proširiti na druge necijepljene hrvate i ine, zato opet trebamo svi biti cijepljeni (ovo objašnjenje ide Luni rocco)
4..... Cijepljeni IPV-om ipak kraće i manje izlučuju virus od necijpljenih. To je pokazalo iskustvo brojnih zemalja koje cijepe isključivo IPV-om i uspjele su eradicirati polio.
5.... tak je.
6.... Bilo je već i epidemija uzrokovanih revertiranim cjepnim virusom u Egiptu, Dominikanskoj Republici i Haitiju. Obolijevali su necijepljeni i nepotpuno cijepljeni, a protuepidemijska mjera je opet bila cijepljenje.
7....Do tri godine.
8..... Kao i u slučaju variole. Ovisi o tome koliko će se pažnje osvetiti nadzoru nad laboratorijima koji čuvaju polioviruse.
(I to je mogućnost, vidiš da sam luđakinja koja je umislila da su Arsen Miletić i Goran Tešović trebali biti u Latinici)to su ti (citiram
"mnogi stručnjaci" koji su bili pozvani u emisiju ... pa su otkazali (citiram
"u zadnji tren zbog prijetnji" ?!?
nego, hoće li mi netko odgovoriti, zasto bi tesovic ili miletic bili bolji gosti od ovih koji su bili i sto bismo saznali da su bili tamo ? :?
Neće. Ne gnjavi.
sad ću se ja ovdje ubaciti i pitat po čemu je Arsen Miletić stručan? po trkeljanju okolo i pljuvanjem po svima i svemu što nije kod njega u vrtu uzgojen kupus?![]()
Nije riječ o tome. Nisam ni ja njegova obožavateljica. Poanta je u tome zašto su neki gosti (uključujući njih) odustali i kakav je pritisak vršen, a ne bi li oni bili bolji gosti ili ne. Činjenica jest da u toj Latinici nije bilo stručnjaka koji imaju kritički stav prema cijepljenju, a nije da ne postoje.magriz prvotno napisa
pa sigurno Miletić nije stručnjak, niti za prehranu niti farmaciju, a bogme ni za cijepljenje
godinama čitam njegova sr... u ritel.burzi i najgore je što masa ljudi slijepo vjeruje, jer se čovjek bombastično prezentira
zašto nije bio - ne zanima me, ali bolje da nije, jer jedino što se od njega može čuti su totalno kriva objašnjenja pročitanih stručnih naslova i bombastično pljuvanje prema industriji i medicini...
a istoj može zahvaliti što je živ
Ne vjerujem da bi on bio kao stručni gost. No očito to njegovo piskaranje nekome jako smeta.
No, nije niti bitno, fakat sam katastrofalno nedosljedna i nekarakterna osoba, velim da neću ništa objašnjavati i onda tu napišem 10 postova.![]()
Moooooolim vaaas, nemojte mi se obraćati.![]()
Nedavno se 69-ero djece zarazilo poliom u sjevernoj Nigeriji.Izvor zaraze- nekoliko oralno cijepljenih ljudi.Doslo do mutacije virusa.
miletic nije ni trebao doci u studio, bio je rezervna opcija, ukoliko nitko ne dodje iz rode.zašto nije bio - ne zanima me, ali bolje da nije, jer jedino što se od njega može čuti su totalno kriva objašnjenja pročitanih stručnih naslova i bombastično pljuvanje prema industriji i medicini...niti je bio pozvan kao "stručnjak", jer on to nije. da je dosao jedino bi govorio o posrednim iskustvima roditelja koji su imali problema s cijepljenjem. on prakticki nema nikakvu vjerodostvojnost da o toj temi razgovara! tako da se njega nije ni ozbiljno zvalo, tek ga se drzalo kao back up opciju.
vidi gore: miletić nije "stručnjak - koji je zbog prijetnji - u posljednji tren - otkazao gostovanje u latinici".Luna Rocco prvotno napisa
a kao tešović je protiv cijepljenja ?činjenica jest da u toj Latinici nije bilo stručnjaka koji imaju kritički stav prema cijepljenju, a nije da ne postoje.![]()
vidi link - skrolaj do kraja i pored "virusna cijepiva..." goran tešović - klikni na riječ "hrvatski pdf" . i što tešović (između ostalog) veli u tom članku:
[quote]Sagledavaju
Tko je ikad rekao da je Tešović PROTIV cijepljenja? :? :?
Spominjala sam KRITIČKI pristup, nisam li?
I, da, točan je razlog zbog kojeg se nije pojavio...
Po nedodirljivim zakonom propisanim cjepivima ne smije se pljuvati, čak ni ako si stručnjak.Tešović bi imao za reći koju i o MoPaRu-u i o OPV-u, a bogme i o ostalim cjepivima.
A da su ljudi imali prilike vidjeti stvarne argumente za i protiv i stranih i domaćih cjepiva, onda bi vidjeli da odluka nije laka niti crno-bijela i onda bi bilo sapienti sat, koji tako voliš povlačiti. Ovako kritičkog pristupa nije bilo.
Ja stvarno ne znam otkud si ti zaključila da sam ja apsolutni protivnik svih cjepiva i zašto si tako nabrijana? Više sam puta istaknula da bi samo voljela da netko konačno, osim o pozitivnim stranama, počne malo ozbiljnije govoriti i o nuspojavama, zatim da se te nuspojave malo ozbiljnije počnu prijavljivati i, na kraju, da se revidira kalendar cijepljenja. Ni više ni manje.
To što ti imaš predrasudu prema "plemenašima" to je tvoj problem, nikako moj.
nisi. prenosim ti post od kojeg je sve počelo:Tko je ikad rekao da je Tešović PROTIV cijepljenja?
Spominjala sam KRITIČKI pristup, nisam li?
Luna Rocco prvotno napisa
I, da, točan je razlog zbog kojeg se nije pojavio...da i tko mu to prijeti ako nije protiv cijepljenja ?!
tešović o svemu tome već govori, pa nije prostrijeljen snajperskim hicem! na kraju krajeva, il ima muda il nema. ako nema, to nije moj problem.Tešović bi imao za reći koju i o MoPaRu-u
šta me briga tvoj stav o cijepljenju. ispravljam samo netočne navode koje - da bi opravdala svoj (kakav god) stav - objavljuješ! na osnovu tvog prvog posta ispada da živimo u zemlji gdje protivnike cijepljenja guta mrak ako zucnu bilo koju, a istina je ipak i prilično drugačija (kao što vidimo u nastavku rasprave)!otkud si ti zaključila da sam ja apsolutni protivnik svih cjepiva i zašto si tako nabrijana
"Ali ajmo se praviti blesavi!" što bi ti rekla...
jel predrasuda ili nije, nek prosude drugi forumaši! rasprava je otvorena, sve stoji napisano! pa bujrum! svatko ima pravo kvota, pa ako ja baljezgam glupost, ne ustručavajte se, podućiti me! nisam mimoza na forumu, samo ne volim kad me se pravi budalom. priznajem, zahvaljujući ovim topicima sam se počela zanimati za temu cijepljena, sam se počela informirati! no, u tome leži paradoks: moja (novostečena) informiranost mi je pokazala koliko su ovi topici neozbiljni i krajnje tendenciozni! moja predrasuda (il kako god to nazval) je bila da je pleme hrpa "entuzijasta" (frikovaTo što ti imaš predrasudu prema "plemenašima" to je tvoj problem, nikako moj.) koji misle da su pokupili svu pamet svijeta na osnovu napabirčenog znanja, "zanesenjaci" koji u biti samo žele sve najbolje za svoju djecu, a ne mogu jednostavno shvatiti da neke zaključke krivo donose (maxima: ne znaju koliko ne znaju). to sam zaključila na osnovu rasprava vas i nekih stručnih ljudi koji bi se svako malo ovdje pojavili. iskreno rečeno, mislila sam da će me moja vlastita informiranost na tu temu više zbližiti vama, da ću konačno shvatiti vaš djir. no na moje zgražanje, moram priznati, da mi je moja informiranost pokazala da nije sve tako bezazleno i naivno, nego da se neke činjenice namjerno krivo izvrću i prezentiraju! kao nedavno ono što je rekla ira gm, il kao tvoj gore kvotiranih post. sve što je napisano na forumu može biti podložno kvotu - to je bit foruma i rasprave. ne brijem, nego kvotiram. priznajem, forumaški sam pit bull. al to opet nije moj problem, nego vaš!
edit (kojeg nema): ovo me ne morate podućiti da se piše podučiti![]()
![]()
Ok.
Cistacica koja je radila u pacijent-hotelu(odjel za zene i bebe nakon porodaja) u Sveucilisnoj bolnici u Lundu u Svedskoj je oboljela od tuberkuloze.Testirat ce se 500 beba i 500 mama za pocetak.Tko bi zelio primiti pismo koje ga obavjestava da se eto potrefilo da je nakon porodaja bio u kontaktu s osobom bolesnom od tuberkuloze?
kontakt s osobom oboljelom od tuberkuloze ne znaci oboljeti od tuberkuloze.
Mene ne bi smetalo primiti takovo pismo.
problem ovog i ovih topika je da se zaru suceljavanja izgubila bit, a to je da nesto novo saznamo. pa i sumasi i drumasi se uhvatili u kostac, iskre frcaju.
rado bi nesto novo saznala, ali je zaista totalno demotivirajuce doci ovdje po neke pametne informacije, a naci 80 % postova "ja tebi, a ti meni".
zaista bi bilo lijepo, kad bi se svi skulirali.