Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Molila bih pomoc u svezi kombinacije dojenja i dohrane

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Molila bih pomoc u svezi kombinacije dojenja i dohrane

Drage mame i tate,

moram najprije reci da sam uz pomoc foruma Roda uspjela s relaktacijom kad je beba imala 2,5mjeseca i vratiti se dojenju, nakon sto smo bili gotovo skroz na adaptiranom, a uz samo jedan obrok mojeg izdojenog.
    Sad ima 8,5mjeseci i jos uvijek dojimo...a poceli smo i s dohranom (nakon 6mjeseci). U pocetku je jako tesko islo, no sad vec gotovo izvrsno.
    Po noci nekoliko puta dojimo, ujutro kad imamo glavno budjenje takodjer, a onda oko 10 sati jede voce. Nakon toga jos dva puta doji i oko 15 sati ima rucak (obicno piletina+riza+mrkva) Nakon rucka jos jednom doji i oko 18:30 jede palentu s malo mojeg izdojenog mlijeka da bude socnije i pred spavanje opet dojimo oko 21sat.

Zanima me sljedece:
    -Buduci da bi bebi u dobi od 8 mjeseci trebalo nekih pola litre mlijeka dnevno, brine me da li ona dovoljno posise, jer podoji preko dana uglavnom kratko traju (po 5 minuta), iako cujem da u pocetku aktivno guta. Zanima me da li bih je trebala cesce forsirati da doji tokom dana (iako sam i to pokusavala vec, no ona odbija dojku i ne zeli jer ocito nije gladna)?? Zaboravila sam reci da nema dudu, a pije vodu + caj.
    -Kao sto se moze vidjeti sad smo na 3 obroka dnevno te me zanima vase misljenje da li je to mozda previse ili premalo?

Ne bih zeljela ni na koji nacin ugroziti dojenje, a nemam koga pitati za savjet, pa eto ovim putem gnjavim vas, dobre duse, da mi pomognete vasim iskustvom, savjetom, znanjem....!

Hvala svima puuuuno!

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Čestitam ti na uspješnoj relaktaciji. Nema nas puno kojima to uspije. Niti ja nisam mogla vjerovati da je to moguće, ali zato se sad lijepo osjećam i ponosna sam sama na sebe. :D

Dok ti naše savjetnice ne daju stručno mišljenje, ja te pozdravljam i želim još puno puno sretnog dojenja.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja vako čitah:
    poprilici 6-8mj 1kruti obrok
    8-10mj 2kruta
    10-12 3kruta

to što ti bebač doji 5min je normalno. nije više maaali i ne trebaju mu sati da se najede. 5min je sasvim dovoljno!! ukoliko si bebonjica tak oće. ti mu, naravno, uvik moš češće nudit, pa ak oće ak neće...njegov izbor

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i :D na relaktaciji
    divim se

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa
    i :D na relaktaciji
    divim se
    i ja isto

kako beba raste postaje jača i više joj ne treba toliko vremena za sisanje
    samo daj da siše kad hoće i koliko hoće, ako ti se čini da je broj podoja premali onda ubaci još koji (češće nudi), ili izbaci jedan obrok kašice, mi smo tek s 9mj krenuli s drugom kašicom
    ili smanji količinu kašice po obroku i obavezno neka podoji nakon obroka (fini desert)

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

prvo ti cestitam!!

pusti brojke. ako dojis na zahtjev nema te sta brinuti. a ako si opet zabrinuta, uvijek mozes raditi kruti obrok sa izdojenim mlijekom.

MGrubi je to fino rekla, postaju veci i imaju jaci cug, a s druge strane su vec savladali tehniku

ja mislim da vama bas lijepo ide

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Čestitke na relaktaciji!!!
    Što se dojenja tiče, daj na zahtjev i sve ok. Ako želiš biti sigurna da doji dovoljno-ponudi dojku prije kašice. Nemoj nuditi previše vode, dovoljno je oko 100ml dnevno.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim da se dijete od 8 mjeseci može sasvim fino napiti mlijeka u 5 minuta Još dovoljno često i doji (po noći nekoliko puta, zatim još 5 puta koliko sam nabrojala u tvom postu). Tako je i kod nas otprilike bilo u toj dobi.
    Danas sam gledala kako moj mali pije iz čaše, u 15-ak gutljaja ispio je skoro jedan deci nekakvog čaja kaj sam mu skuhala. Kad bi tako gutao 5 minuta, ode litra

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •