Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: prolaktin referentne vrijednosti

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno prolaktin referentne vrijednosti

može li neko napisati TOČNO referentne vrijednosti hormona a posebno prolaktina kada se on mjeri u ng/ml ili mlU/L te na koju se metodu izračunavanja odnosi?

evo jedan link:
    http://www.poliklinika-analiza.hr/in...id=8&Itemid=37

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja ne znam za metode, ali znam da većina koristi ovo kako je u labu analiza, znači oko 500 je gornji limit, iako doktori tolelriraju i do 600-700 i ne daju za to lijekove, pogotovo ako žena ima samo jedan urađen nalaz prolaktina. Nadam se da će ti netko znati stručnije odgovoriti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Rebro kaze: Z 4-23 µg/L opaska - IU/L = 21,3 x µg/L

Koliko su me naucili uvijek je bitno pogledati koje su referentne vrijednosti za lab koji je radio pretragu jer to ne mora biti za sve isto. Na tu temu sam u nekom on-line clanku sada pronasla slijedece:

"conversion factors from IU/L to µg/L were used as stated by the manufacturers (see below).
    Prolactin was measured using four different sets of reagents on four discrete analyzers that were available in the hospital. All final determinations were carried out in one series; reagents and analyzers were used in accordance with the instructions of the manufacturers. All four sets of prolactin reagents were calibrated against the 3rd International Standard for prolactin, WHO 84/500. Conversion factors from IU/L to µg/L were 24 for the Abbott assay, 21.5 for the Bayer assay, and 21.2 for both the Diagnostic Products Corporation (DPC) and Roche assays. "

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam ga provjeravala na SD-u uvijek i tamo su ref. slične kao i u Analizi, znači oko 500. Najbolje ti je uvijek vadi prolaktin u istom labu, tako najbolje možeš uspoređivat, plus držat se njihovih referentnih vrijednosti.

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

referentne u Rijeci KBC
    Ž 40-530
    M 53-360

jedinica mIJ/l

ivana0906 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

MM-u je prolaktin 100% veći nego bi trebao biti...
    Ima li to veze sa dijagnozom azoospermija?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •