Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: SRAMOTNA RAZLIKA NAKNADE PO GRADOVIMA

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno SRAMOTNA RAZLIKA NAKNADE PO GRADOVIMA

Začuđena sam razlikom naknade za svako rođeno dijete od grada do grada. Po meni trebala bi biti ista u svakom gradu i selu Hrvatske.
    Ovako onaj "sposobni" se prijavi na falše i dobije veću naknadu.
    Da li itko ikad borio protiv toga? GOre nego rasizam.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naknada je tolika koliku je Grad propise
    isto kao i prirezi, cijena djecjih vrtica, produzenog boravka, hrpe tog

vecina gradova jos uvijek ne daje nikakvu naknadu za rodjenje djeteta, ili iz razloga sto imaju male proracune ili zato jer nisu ni razmisljali o tome

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tu naknadu daje grad, a ne država. Obično je viša u onim gradovima koji imaju veći prirez.
    I mislim da se ne možeš samo tako prijaviti, 1 roditelj mislim da mora biti prijavljen npr. u ZG mislim i nekoliko godina.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, zg ima izdasne naknade ali i stroge uvjete pa oba roditelja trebaju imati prebivaliste, a jedan od njih 5g

ali istina je i da neki drugi gradovi nisu tako strogi pa ima i muljanja, prebacivanja prebivalista i sl

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: SRAMOTNA RAZLIKA NAKNADE PO GRADOVIMA

Citiraj split prvotno napisa
    Začuđena sam razlikom naknade za svako rođeno dijete od grada do grada. Po meni trebala bi biti ista u svakom gradu i selu Hrvatske.
    Ovako onaj "sposobni" se prijavi na falše i dobije veću naknadu.
    Da li itko ikad borio protiv toga? GOre nego rasizam.
    ne bih ti preporučila da se prijaviš falše u Zagreb. Nema te naknade za rođeno dijete koja pokrije razliku u prirezu (zagreb ima najveći ako ne znaš)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zgb ima daleko najveći prirez pa mi je nekako i logično da je i naknada veća nego drugdje
    A i uz to, čini mi se da su tu i troškovi života dosta veći.

Datum pristupanja
    May 2005

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    Nema te naknade za rođeno dijete koja pokrije razliku u prirezu (zagreb ima najveći ako ne znaš)
    baš suprotno;( na mom primjeru plaće koja spada u HR- prosjek)

godišnje dobijem cca 600 kn povrata poreza zbog razlike prireza u ZG i Karlovcu, (i to samo zato jer mi poslodavac uplaćuje ZG prirez)
    ali...
    razlika u cijeni jaslica je 400 kn mjesečno,
    vrtića - 200 kn mjesečno
    a jednokratna naknada kad sam rodila je bila 0 kn u Karlovcu, dok je u ZG bila čini mi se 100 kn mjesečno do 5. godine

svi se vade na taj famozni prirez koji i nije toliko različit kad se izračuna njegov stvarni iznos, a osim toga većina nas prima neto plaću i razlika u prirezu ide samo u korist poslodavca koji uplaćuje manje prireza dok mi na ruke dobivamo istu plaću

tako da bi ja zaključila da je razlika u prirezu ( ako je uopće "osjetite") neznatna u odnosu na sve druge troškove i beneficije vezane za dijete

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to za vrtiće i jaslice-ak niste znali zagreb vam je grad prijatelj djece , pa kao takav veeeeeelikiiiiiiii prijatelj mora malo i sufinancirat dotične ustanove...

a davanja iz plaća nisu zanemariva...dobrih se para zagreb nabere od nas radišnih zagrepčana..pa nek i nama da malo...

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ot: ako netko živi u zg-u (i ima prebivalište), a npr. radi u drugom gradu, plaća li i on prirez?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    da, zg ima izdasne naknade ali i stroge uvjete pa oba roditelja trebaju imati prebivaliste, a jedan od njih 5g

ali istina je i da neki drugi gradovi nisu tako strogi pa ima i muljanja, prebacivanja prebivalista i sl
    u splitu moraš imati prebivalište najmanje 3 godine da bi dobio naknadu.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj bubamarka prvotno napisa
    Nema te naknade za rođeno dijete koja pokrije razliku u prirezu (zagreb ima najveći ako ne znaš)

godišnje dobijem cca 600 kn povrata poreza zbog razlike prireza u ZG i Karlovcu, (i to samo zato jer mi poslodavac uplaćuje ZG prirez)
    ali...
    vrtića - 200 kn mjesečno
    a jednokratna naknada kad sam rodila je bila 0 kn u Karlovcu, dok je u ZG bila čini mi se 100 kn mjesečno do 5. godine

svi se vade na taj famozni prirez koji i nije toliko različit kad se izračuna njegov stvarni iznos, a osim toga većina nas prima neto plaću i razlika u prirezu ide samo u korist poslodavca koji uplaćuje manje prireza dok mi na ruke dobivamo istu plaću

tako da bi ja zaključila da je razlika u prirezu ( ako je uopće "osjetite") neznatna u odnosu na sve druge troškove i beneficije vezane za dijete
    ja s poslodavcem dogovaram brutto plaću, dakle osjetim taj prirez

i ne plaćam ga samo sad dok imam malu djecu, plaćat ću ga 30-35 godina, kao i MM i mi definitivno nećemo biti u plusu zbog ovih beneficija za dijete

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Citiraj mirjana prvotno napisa

ali...
    vrtića - 200 kn mjesečno

ja s poslodavcem dogovaram brutto plaću, dakle osjetim taj prirez

i ne plaćam ga samo sad dok imam malu djecu, plaćat ću ga 30-35 godina, kao i MM i mi definitivno nećemo biti u plusu zbog ovih beneficija za dijete
    potpis pod ovo....

sve da i poslodavac uplačuje mjesečno kunu na ime prireza, dok odem u penziju ova naknada ispadne kao da mi je grad vratio siću za koštice i kikiriki.......

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

A koje smo mi tek sreće
    Suprug već 6 godina plaća prirez Zagrebu; to mu je naime do prije 2 godine bilo uobičajeno boravište a kad smo kupili stan, postade i prebivalište.
    Za naknadu nas otkantali po kratkom postupku.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Zgb ima daleko najveći prirez pa mi je nekako i logično da je i naknada veća nego drugdje
    A i uz to, čini mi se da su tu i troškovi života dosta veći.
    :? Naknada koju sam ja dobila od mog mjesta je 0 kuna.Što se troškova života tiče,reći ću ti samo da se svako ljeto zagrepčani žale kako im mi (Dalmacija) dižemo cijene da bi zaradili na ona dva ipo mjeseca turizma.A ustvari naše cijene (hrana,svakodnevne potrepštine...) su jednake zimi i ljeti i dosta su veće nego u Zagrebu.

Iskreno,da ja dobijem 9 000 kuna za mojih troje djece poljubila bih Bandića u guzicu

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

naravno da svima računica s prirezom i beneficijama ne odgovara;

ako imate veliku bruto plaću i nemate djece onda naravno da vam odgovara manji prirez... i obrnuto

ja sam samo dala svoj primjer po kojem bi se rado mijenjala za ZG prirez kad bi imala uvjete ZG- roditelja

međutim ne isplati se raspravljat, jer ima bezbroj argumenata koje bi sada mogli iznositi da se opravdamo, a ako ćemo se samo ograničiti na djecu onda je dovoljno spomenuti:
    -cijene vrtića
    -cijene mjesečnih karata za autobuse
    -trošak studiranja ako bi dijete studiralo ili izabralo neku drugu srednju školu osim one dvije koje ima u svom malom gradu

znači ne svodi se sve na onih par predškolskih godina već na skoro čitav život

mit o višim troškovima života je netočan (osim u cijeni parkinga ) jer sam živjela i u ZG i u KA pa mogu usporediti[img][/img]

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam, eto, živjela 2 godine u opatiji...ako oduzmemo trošak podstanarstva dosta toga je ipak bilo jeftinije...govorim o trgovinama s prehrambenim artiklima,pa do izlazaka...
    tak da ne znam baš....
    makarska mi se isto čini nešto jeftin ija u odnosu na zagreb,a o stubičkim toplicama neću ni pričati...tak da...rekla bih u pojedinim gradovima teorija pije vodu, u drugima pak ne...
    a što se tiče jgp-a, svaki grad za sebe određuje cijenu prijevoza...a ne zaboravimo ni zone...nije isto vozit se tramvajem od trga do črnomerca ili busom od splita do solina...
    pred nekoliko godina meni je osobno cijena tramvajske karte u osijeku bila presmješna u odnosu na onu u zagrebu...da, i osijek mi je bio jeftiniji nego zagreb...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

O tim novcima za djecu kao i ostale pomoći za djecu (subvencija jaslica, vrtića) koliko znam odlučuje lokalna uprava. I pitanje zašto neki gradovi ili mjesta ju dobivaju, a neki ne treba postaviti svojoj lokalnoj vlasti. Tako se meni na moru ove godine buni neka gospođa kako mi u Zagrebu dobivamo već duže vrijeme besplatne knjige, a oni tek ove godine i kasnije saznam da joj je muž neki načelnik općine ili tako nešto. Uglavno aktivno sudjeluje u gradskoj vlasti već godinama.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

u puli se za rodjenje djeteta dobiva bon od 500 kn koji je moguce potrositi jedino u ljekarnama.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u opcini medulin se od lani dobije jednokratna novcana pomoc. lani je bilo 1000kn, od ove godine 2000kn. na tekuci racun i to dosta brzo od prijave djeteta na opcini (cca dva-tri tjedna).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

ali...
    vrtića - 200 kn mjesečno

sada bih trebala otići do računovodstva špitati koliko mjesečno za prijevoz dobivaju ljudi koji rade izvan Zagreba. Svojedobno je to bio prilično veliki iznos pa su se ljudi prijavljivali u roditeljski dom

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ovo za prijevoz je istina - MD je još uvijek prijavljen u Zagorju (a imamo stan u ZG) pa dobiva 1800kn prijevoza

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

takva, ako ne i veća cifra mi svira negdje u glavi.

Ma, ne smeta meni kaj ljudi dobiju, neg to stalno - vi u Zagrebu plaćate vrtić 400 kn. i slično

A kaj sve drugo ne plaćamo

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

sada bih trebala otići do računovodstva špitati koliko mjesečno za prijevoz dobivaju ljudi koji rade izvan Zagreba. Svojedobno je to bio prilično veliki iznos pa su se ljudi prijavljivali u roditeljski dom
    ovo za prijevoz je istina - MD je još uvijek prijavljen u Zagorju (a imamo stan u ZG) pa dobiva 1800kn prijevoza
    Mene, kao zagrepcanku ovakvi primjeri jako ljute.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato sam i pisala - jer svako malo osvane topic kako mi u zagrebu živimo privilegirano

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U obranu mog dragog - takva im je politika firme. Svi su prijavljeni na minimalac, a ostatak do pune plaće dobiju ili kao putne trošk., topli obrok ili na "ruke". Uz to su sami inzistirali da ostane prijavljen u Zagorju jer onda imaju manje troškove za njega.
    Ono što mene nervira je što s 2700 prijavljene plaće neće nikada moći dići kredit

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas nisu na minimalcu.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni bi bilo smiješno da svi gradovi imaju istu naknadu.

nit imaju iste dadžbine, nit rashode nit prihode.
    ta su vremena prošla.

nama u ZG je najviši prirez, i oštro bih se bunila da netko iz Prkna Gornjeg dođe i pobere isto što i ja koja cijeli život živim tu.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tako je

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Znam dosta primjera (evo da nabrojim, cak 6 koji to upravo rade) koji su prijavljeni izvan ZGB-a radi prireza. Meni se od toga dize kosa na glavi. Jedna od njih mi neki dan kaze: joj, tako je dugo cekala tramvaj, pa zasto ZET ne uvede vise tramvaja ujutro..pa guzva..pa ovo pa ono..Ja njoj rekla: pa pocni placati prirez, mozda pomogne ZET-ovom budjetu. Tamo gdje si ti prijavljena (a ne zivi ni ne radi tamo) niti nema tramvaja.

Podrzavam i pravila od duzem prebivalistu u ZGB radi naknade.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da me se krivo ne shvati: jako me ljute muljaze kada netko izbjegava placanje prireza, ali uredno ocekuje i potrazuje od grada sva svoja "prava "...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Znam dosta primjera (evo da nabrojim, cak 6 koji to upravo rade) koji su prijavljeni izvan ZGB-a radi prireza. Meni se od toga dize kosa na glavi. Jedna od njih mi neki dan kaze: joj, tako je dugo cekala tramvaj, pa zasto ZET ne uvede vise tramvaja ujutro..pa guzva..pa ovo pa ono..Ja njoj rekla: pa pocni placati prirez, mozda pomogne ZET-ovom budjetu. Tamo gdje si ti prijavljena (a ne zivi ni ne radi tamo) niti nema tramvaja.

Podrzavam i pravila od duzem prebivalistu u ZGB radi naknade.
    potpisujem
    +
    http://ccenterclient.pu.mfin.hr/view.asp?file=Sp.XML

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naknada za novorođenče u Rijeci iznosi velikih 0 kuna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nastavno na verin link

samo bi htjela reci da svaki grad ne moze lupnuti prirez visok ko u zg, stovise, samo zg moze imati prirez 18%
    za manje gradove je najvisi prirez 15%

dubrovnik ima 15% , bas me zanima koliko roditelji dobiju od Grada za rodjenje djeteta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne vidim drugih petnaestica osim dubrovnika

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne vidim drugih petnaestica osim dubrovnika
    joj, ostah šokirana posjetu frendici u Dubrovniku - pa oni nemaju nit dječje ili lutkarsko kazalište. Nisam ispitivala dalje, ali onak na brzinu, koliko sam skužila, sadržaja za djecu je jako malo

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj pipo prvotno napisa
    Naknada za novorođenče u Rijeci iznosi velikih 0 kuna.
    ali zato na ulazu u grad piše: GRAD PRIJATELJ DJECE

a onda se probijaš kroz parkirane aute i hodaš po cesti i tako... inače, predizborno vrijeme je, a da napišemo barbama i tetama u Gradu Rijeci neko pisamce?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •