Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Moratorij kredita nakon PŠS (Zaba)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Moratorij kredita nakon PŠS (Zaba)

Evo da podijelim s vama informacije do kojih sam sama relativno teško došla, pa možda kome i pomognem.
    Zagrebačka banka se hvalila s moratorijem stambenog kredita u trajanju od 1g tijekom porodiljnog. To je do nedavno vrijedilo samo za obične stambene kredite, ali ne i za kredite koji su nastupili nakon stambene štednje u Prvoj stambenoj štedionici, iako su i to bili stambeni krediti Zagrebačke banke.
    Od 7. mj. ove godine (mislim da točno 18.7.2007) promijenili su pravilnik i omogućili moratorij tijekom porodiljnog, odnosno u trajanju od maksimalno 1g .. i to jedamput (znači ako ste na porodiljnom više puta zbog više djece.. ko vam kriv) i za ove kredite.
    Od dokumenata su mene prvo tražili doznaku (koja je u HZZO-u i može se dobiti jedino kopija), a naknadno i potvrdu od HZZO-a da sam na porodiljnom (jer iz doznake to nisu uspjeli pročitati). Očito još nisu usavršili proceduru.
    Mi smo za sada tek predali sve dokumente i još čekamo odobrenje moratorija.....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Moratorij kredita nakon PŠS (Zaba)

Citiraj Jasna prvotno napisa
    To je do nedavno vrijedilo samo za obične stambene kredite, ali ne i za kredite koji su nastupili nakon stambene štednje u Prvoj stambenoj štedionici, iako su i to bili stambeni krediti Zagrebačke banke.
    Griješiš, stambeni krediti Prve stambene nemaju veze sa stambenim kreditima ZABA... to su dvije različite stvari...

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Joj Moover, nije drek nego se pas...
    Pa ja sve vezano za PSŠ rješavam sa svojom ZABA bankaricom.

Jasna, hvala za koristan info.
    Upravo premišljamo doma što po isteku štednje; dizati kredit ili pak zdrpi i briši opcija.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa
    Ok, ok, nema vrijeđanja pa ću prešutit... 8)

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

MM je dobio moratorij u zabi bez problema. Odnio je potvrdu da sam na porodiljnom i vjenčani list i bankarica je sve sredila.
    Meni se čini da sve to oko moratorija uvelike ovisi o osobnom bankaru. I ova naša se izmotavala malo (mislim da nije imala pojma) i onda smo se raspitali kod frendove mame koja isto radi u zabi. Kada nam je rekla sve uvijete i da je to moguće prenjeli smo svoje znanje bankarici (koja je inače super) i sve je bilo riješeno za manje od tjedan dana i to bez ikakvih troškova.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Moratorij kredita nakon PŠS (Zaba)

Citiraj Moover prvotno napisa
    Citiraj Jasna prvotno napisa
    To je do nedavno vrijedilo samo za obične stambene kredite, ali ne i za kredite koji su nastupili nakon stambene štednje u Prvoj stambenoj štedionici, iako su i to bili stambeni krediti Zagrebačke banke.
    Griješiš, stambeni krediti Prve stambene nemaju veze sa stambenim kreditima ZABA... to su dvije različite stvari...
    Potpisujem.

Prva stambena štedionica d.d. zasebna je pravna osoba, u ovom slučaju financijska institucija čije osnove poslovanja uređene su po Zakonu o stambenoj štednji i državnom poticanju stambene štednje.
    Većinski vlasnik je Zagrebačka banka. To što ZABA i Prva stambena štedionica imaju (očigledno) neki sporazum oko procesa odobravanja kredita te eventualnog "dijeljenja" kadrova, to ne znači da je kreditna politika jedne financijske ustavnove (u ovom slučaju ZABE) istovjetna drugoj "tvrtki kćeri" (u ovom slučaju Prvoj stambenoj štedionici).

Dakle, ukoliko imate neki zahtjev/molbu u svezi kreditne politike Prve stambene štedionice, pošaljite ga direktno na odgovorne osobe u Prvoj stambenoj štedionici.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa

Jasna, hvala za koristan info.
    Upravo premišljamo doma što po isteku štednje; dizati kredit ili pak zdrpi i briši opcija.
    Dalm@, molit ću te lijepo da pripaziš malo na svoj riječnik!
    Više o načinu komuniciranja možeš pročitati na Pravilima ponašanja na ovom forumu!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma, nije ona mene uvrijedila nego sam se ja suzdržao u svom postu da ne napišem neku uvredu...

Ljudi bubnu i ostanu živi.

ZABA i PSŠ su dvije firme za različitim uvjetima dodjele stambenih kredita, svaka ima svoj proizvod. Ali ZABA, kao vlasnik PSŠ može obavljati neke poslove vezane uz PSŠ (otvaranje štednji, zahtjevi za promjenom podataka, neke izmjene ugovora, možeš uplatiti ratu kredita/štednje...), no to ne znači da kad dođeš kod svog osobnog ZABA bankara, da ti on može napravit SVE što se tiče poslova štedionice...

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Isprike Mooveru; ni nakraj pameti mi nije bilo vrijeđati ga ili kršiti pravila ponašanja.
    Ranije napisano za mene je obična uzrečica (u nije-šija-nego-vrat značenju).

Nego, kao što rekoh:
    Iz PSŠ su me telefonski, uputili na moju ZABA bankaricu. Dapače, zvali su nas i iz bivše matične poslovnice (ZABA-ine) i ponudili nam svu pomoć u realizaciji naših planova po isteku štednje.
    Mislim da klijent vrlo spremno percipira PSŠ i ZABA kao sinonime, ne ulazeći puno u priču o različitim pravnim osobama.
    PSŠ poslovnicu u ovih pet godina ni vidjela nisam; priča je započela i završit će u lokalnoj ZABA-i.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ok, meni je razumljivo da ljudi to greškom poistovjećuju...

ali nije u redu da onda pljuju po onima koji ih dobronamjerno žele ispraviti...

duhek

Početno

zna li netko jel se moratorij može dobiti ako stanbeni kredit otplačuje muž ?

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj duhek prvotno napisa
    Citiraj di_zg prvotno napisa
    MM je dobio moratorij u zabi bez problema. Odnio je potvrdu da sam na porodiljnom i vjenčani list i bankarica je sve sredila.

Iz ovog što piše di_zg očito može.
    I mene bi zanimala ova info, pa di-zg ak možeš daj nam više detalja.
    Jel imaš zabin kredit il od prve stambene štenje?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Može.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

to i mene zanima (muz je nositelj stamb. kredita, ja suduznik)
    konkretno za erste banku.
    pa ako netko ima kakvu info, molit cu...
    hvala

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da li se i jamci u Zabi moraju pojaviti, tj, nešto potpisati za moratorij na stambeni kredit?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pitah jučer u Erste - nemaju takav program. Zna li netko ima li u Hypo banci?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

možda glupo pitanje, ali ako netko zna - hoće li biti moguće upisati moratorij sada kada delimitiraju naknade?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •