Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: NAKNADA ZA KOMPLIKACIJE

duhek

Početno NAKNADA ZA KOMPLIKACIJE

Nisam baš totalno proučila pitanja na forumu u svezi naknade za vrijeme komplikacija, pa se ispričavam ako je na ovo već odgovoreno.

Danas sam se iznenadila dobivši prvu punu naknadu u komplikacijama jer je ona limitirana na 4250 kuna. Čini mi se da prije 4 godine kada sam bila trudna s prvim djetetom to nije bilo tako.

Interesira me:
    1) Kad se to promijenilo, kojim zakonom i koja vlada je donijela ovu pronatalitetnu odredbu?
    2) Kada stupa na snagu novi zakon i dali je njime predviđeno delimitiranje naknade u komplikacijama ili samo one na porodiljnom?
    3) U trenutku stupanja na snagu novog zakona, dali će doći do novih izračuna, tj. kako će se meni npr. u 4 mjesecu obračunati porodiljski, ako sam na komplikacije otišla u 9 mjesecu ove godine?

Pomagajte! :?

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja ti znam odgovor na drugo pitanje - komplikacije nisu delimitirane kao rodiljne, max ostaje 4250

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Da ne otvaram novi topic pitati ću ovdje.

Kada u hzzo nakon što doktor otvori bolovanje za komplikacije treba odnjeti prosjek plaće i doznaku za ostvarivanje prava na naknadu?

Radi se o tome da sam od 3.6. do 3.7. na godišnjem i nakon toga bi išla na čuvanje trudnoće, a u to vrijeme sam planirala biti na moru.
    Ovaj dio do dobivanja doznake mi nije upitan (to sam već sve dogovorila), ali ne znam koliko najviše vremena smije proći da to sve odnesem na hzzo.
    Ne bi baš htijela tatu gnjaviti da ide u moju firmu po prosijek plaće i nosi sve te papire na hzzo, a ja sam planirala doći s mora tek 21.7. Jel to malo predugo, kaj mislite?
    Na kraju, prvu isplatu naknade bi ionako trebala dobiti tek u kolovozu za sedmi mjesec.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da to moraš što prije odnijeti, vjerojatno postoji neki rok, ali ako i nema roka, pazi da ti se ne dogodi ako doneseš 21.07. da prvu isplatu dobiješ tek u rujnu.
    Zeznuti su ovi u HZZO-u.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

doznaku za 7 mj., (i prosjek pl., i...) predaješ na HZZO do 05.08., i prva isplata ti je u 08 mj.
    Dakle, možeš sve obaviti sama

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: NAKNADA ZA KOMPLIKACIJE

Citiraj duhek prvotno napisa
    Nisam baš totalno proučila pitanja na forumu u svezi naknade za vrijeme komplikacija, pa se ispričavam ako je na ovo već odgovoreno.

Danas sam se iznenadila dobivši prvu punu naknadu u komplikacijama jer je ona limitirana na 4250 kuna. Čini mi se da prije 4 godine kada sam bila trudna s prvim djetetom to nije bilo tako.

Interesira me:
    1) Kad se to promijenilo, kojim zakonom i koja vlada je donijela ovu pronatalitetnu odredbu?
    2) Kada stupa na snagu novi zakon i dali je njime predviđeno delimitiranje naknade u komplikacijama ili samo one na porodiljnom?
    3) U trenutku stupanja na snagu novog zakona, dali će doći do novih izračuna, tj. kako će se meni npr. u 4 mjesecu obračunati porodiljski, ako sam na komplikacije otišla u 9 mjesecu ove godine?

Pomagajte! :?
    1.) Zakon se promijenio u devedesetima i od tad je limit na 4250 kuna

2) naknade za bolovovanje (bez obzria za što) ostaju i dalje limitirane na 4250 kuna i još uvijek nema promjene zakona u tom dijelu (vezane su uz proračunsku osnovicu). Delimitirana je rodiljna naknada od 1.1.2008 (pogledaj po ovom pdf-u imaš cijelu hrpu topica na tu temu)

3) Ako se na bolovanje uslijed komplikacija nastavlja rodiljni dopust, rodiljna naknada se obračunava prema prosjeku isplaćenih plaća prije bolovanja.

I još nešto, molim te imaj u vidu da su je na ovom forum zabranjeno davanje savjeta koji su protivni propisima. Ovo se odnosi na "kalkulacije" sa bolovanjem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •