Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: maca kao kućni ljubimac

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno maca kao kućni ljubimac

evo baš jučer udomili smo macu staru 1godinu - perzijsku, a imam curicu staru 14mj.
    nikad do sad nisam imala mačku pa me zanimaju iskustva zajedničkog života mace i ovako malog djeteta......
    npr ne znam gdje da stavim pijesak jer curica odmah krene na njega
    :/
    i na što posebno moram paziti, bilo kakav prijedlog u vezi bilo čega je dobrodošao

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Asha, predlažem da zaviriš na forum za ljubitelje kućnih ljubimaca Šapice, tamo možeš dobiti razne savjete .
    Jedna tema se baš bavi time, zove se Obitelj ili klinci i ljubimci. http://p078.ezboard.com/ffoursoftpaw...tart=1&stop=25
    Ali vidjet ćeš i tamo da imaju link na tekst o djeci i ljubimcima na Rodinom portalu

Ako ti malena prčka po pijesku, razmisli je li moguće da kutiju s pijeskom držiš u kupaoni ili zahodu iza zatvorenih vrata (da dijete ne može proći) a da na vrata od kupaone namontiraš mačja vratašca. Tako je kod mene, i to je jako zgodno iako nemam malo dijete. Naime, kad se neko kupa ili ronda mašina vrata držimo zatvorena i ne moramo se brinuti može li mačka proći.
    Druga je varijanta da kupiš onu zatvorenu kutiju za mačji zahod, ali neke mačke ne vole ulaziti u to, zauzima više mjesta, a možda takva kutija ne bi spriječila tvoje dijete da dira pijesak.
    A od drugih stvari na koje moraš paziti: ne daj malenoj da nateže mačku kad se ovoj neće, da je naganja, namjerno plaši i tuče. Pripazi da u početku ne ostaju same.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemoj ih prvo vrijeme ni slucajno ostavljati same.Upoznaj macku da vidis kakva je ona.Ima macaka koje vole biti na miru,a djeca pokusavaju milovati,cupati rep,vriste od uzitka kad vide macku(moj mladi sin).Dozvoli macki da ponjuska dijete i djecje stvari.Sigurno imas igracaka koje su i macki zanimljive.Pazi kad se dijete bude igralo s tom igrackom.Mozda ce se i macka zeljeti poigrati i nehotice ogrebati dijete.Ogrebotinu obavezno dezinficiraj.Pijesak skloni negdje gdje ga dijete ne moze dohvatiti.Pazi i na macju hranu.Moj stariji sin je prestao ,ali sad mladi puze prema hrani i WC-u.Pod moras usisavat svaki dan,dlaka se uvijek nade.Moje je misljenje da su djeca veca opasnost za macku nego obrnuto(dok su mali).Najbitnije je da uspostavite kontakt s mackom i vidite sta ona voli i kako se ponasa.Moja macka je 13 godina i dobro sam je poznavala prije nego su djeca dosla.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala na savjetima, za sada sve funkcionira ok.maca je mirne naravi, prava maza i poslušna je. pijesak držim na balkonu kada sam doma, a kad nas nema stavim ga unutra. ne ostavljam ih nikako same u sobi. probat ću je češljat svaki dan pa će valjda biti manje dlaka. maca si je našla mjesto za spavanje iza kauča, tako da ju malena ne dira, i hrana je kraj nje.
    za sada je sve ok...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •