-
vodene stolice
Bok cure!
Moja malecka (18 dana stara) vec 3 dana ima vodene stolice. Patronazna sestra mi je rekla da tako mala beba, iskljucivo dojena, ne moze inati proljev. Meni je totalno bad, vidim da se malecka navecer muci, crijeva su joj puna plinova, prducka i buba ju...
Imate li vi kakvih iskustava? Cime joj mogu pomoci?
Citala sam na rodinim stranicama da uzrok moze biti prevelika kolicina prvog nemasnog mlijeka. Pazim da joj dam istu cicu ako je ne pocica do kraja, ali istina je da jako cesto trazi cicu, kao da se ne zasiti. Probala sam se izdajati prije podoja da izbacim malo ovog nemasnog mlijeka, no uopce mi se ne cini da se meni gustoca mlijeka mijenja kako izdajam...
Help!
-
Mozda guta puno zraka?
Pijes li ti puno mlijeka (vise nego npr. prije trudnoce)?
Ima li beba barem 6 mokrih pelena u 24 sata, a od toga 3 pokakane?
-
Pa, guta na pocetku dojenja kada je jako gladna, a sto se mlijeka tice, da, to sam skuzila da ga pijem vise nego sto sam ga pila i sada cu ga probati potpuno izbaciti iz prehrane pa da vidim kako ce biti.
Isto tako, u zadnje vrijeme zna biti nemirna pri dojenju i izvijati se prema nazad, sto bi to znacilo, da ima grcice?
Sto se pelena tice, ima 6 popisanih i sigurno 3 do 4 pokakane. Sad sam ju bas prematala i imala je samo malo tragova zelene stolice :?
-
boli li te tijekom ili izmedju podoja?
-
Mislis bradavice?
Pa lijeva me zna jako boljeti dok doji, iako na njoj nisu vidljive nikakve ranice niti ostecenja.
-
Ima li beba znakove soora, odnosno bijele tragove po jeziku i unutrasnjosti obraza i/ili pelenski osip?
Kako ti izgleda lijeva bradavica nakon podoja? Isto kao desna ili drugacije? Boli li te izmedju podoja?
-
Beba nema nikakve znakove soora zasad.
Lijeva bradavica me ne boli izmedju podoja, samo mi se lijeva dojka puno vise puni od desne. Nakon podoja bradavice izgledaju gotovo isto, samo na lijevoj mi se cini da vidim jednu svijetlo bijelu tockicu u bradavici i taj dio bradavice je bolan na dodir. Da li to moze biti znak soora?
-
prije bih rekla da je blister, da se koza prevukla preko zavrsetka kanalica ili se stvorio ugrusak koji je zacepio kanalic
- namoci bradavicu u toploj vodi da koza omeksa
- probaj istrljati kozu na mjestu blistera mokrim rucnikom da napravis piling koze na tom mjestu
- daj bebi da podoji ili probaj izdojiti, ali tako da ti mlijeko izlazi bas iz tog kanalica
ako ne ide isprve, ponovi prije svakog podoja ili izdajanja
javi kako ide
-
Puno hvala, probati cu!
A sto se tice vodenih stolica, imas li tu kakvu ideju... jos uvijek joj traju. Da li da ipak odem do pedijatra ili...???
-
Moj Mihael ima 7 mj., 10kg, zdravo je i zadovoljno dijete, a stolice su mu od rođenja vodene, zelenkaste, grozne. Ja to pripisujem probavi i svojoj prehrani, čak vjerujem da je od kravljeg mlijeka. No, to su moje teorije, a kako nikad nije bilo nekih drugih problema, nisam se nikad na to previše obazirala. Slično mi je bilo i sa prvom bebom.
Uvijek se povodim za onim da, ako nešto nije u redu, to se kuži po općem stanju bebe. Pedijatrica bi te vjerojatno poslala da daš urin i stolicu na analizu pa, ako se jako brineš, to će ti riješiti dilemu...
-
Dok god beba dobro napreduje i zdrava je - ocito joj ne smeta. Ja razmisljam ovako kao dinna.
Ali ako si zabrinuta (ipak si ti najodgovornija za svoje dijete i sigurno imas najbolji osjecaj je li sve u redu ili ne) mozes provjeriti kod ped. i dati stolicu na analizu.
-
Puno hvala, cure!
I meni se cini da je sve ok, jer fino papa i vidim da napreduje, izgleda zdravo i zadovoljno, pa cu pratiti stanje... Puno mi znaci kad netko podijeli svoje slicno iskustvo, jer ipak mi je prvi bebac pa, znate kak je ...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma