Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Predoziranje suprefactom!

latinodancer

Početno Predoziranje suprefactom!

Bog cure!

Moram priznati da ste mi puno pomogle u mom zadnjem postu. Zahvaljujući vama otišao sam u Mađarsku i kupio ljekove. Uzeo sam četiri kutije Merionala i šest kutije suprefacta (trebalo je biti osam, ali sam se zeznuo u računici za lovu pa sam uzeo šest).

Na postupku smo u Mariboru i cura je prvu uzimala antibebi pilule, a onda nakon toga je počela kad je došao red uzimati i Suprefact. Međutim zeznula se je sa računicom, nije pogledala ni pravo upustva, uzimala ih je poput Dekapeptila (bar mislim da se tako zove). Uglavnom on se uzima kao inekcija i to cijela doza i ona je tako uzimala Suprefact, a i to tri dana za redom. Uglavnom uzela je deset puta veću dozu dnevno više nego što treba odjedanput (umjesto 0.5 uzela je dozu od 5.5)

Postavlja se veliko pitanje kakve će to ostavlja posljedice na nju i njeno zdravlje? Da li treba prekinuti postupak? Nažalost Maribor možemo obavjestiti tek u ponedjeljak. Užasnoje kao peće koža i osula se je. Kako joj mogu pomoći da joj olakšam posljedice???

Hvala svima unaprijed na pomoći.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hitno se javite doktoru. Doza od 5.5 je "depot" i daje se u sasvim druge svrhe, kao "single dose" jednom mjesečno. Čim je koža peče i ima osip mora se odmah javiti na hitnu kako bi dobila adekvatnu terapiju.

Reasons to call healthcare provider immediately
    • If you suspect an overdose, call your local poison control center or emergency department immediately.

• Signs of a life-threatening reaction. These include wheezing; chest tightness; fever; itching; bad cough; blue skin color; fits; or swelling of face, lips, tongue, or throat.

• Signs or symptoms of depression, suicidal thoughts, nervousness, emotional ups and downs, abnormal thinking, anxiety, or lack of interest in life.

• Significant change in thinking clearly and logically.

• Severe headache.

• Swelling or pain of leg or arm.

• Increased bone pain after 2-4 weeks of treatment.

• Unable to pass urine.

• Sudden change in vision, eye pain or irritation.

• Feeling extremely tired or weak.

• Any rash.

• No improvement in condition or feeling worse.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ste u ZG, javite se u Petrovu, Sv Duh ili Merkur, to su kliničke bolnice koje imaju MPO odjele (Vuk Vrhovac je dnevna bolnica pa ne znam da li dolazi u obzir).

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uuuf,
    OBAVEZNO poslušajte Danielin savjet.

leda avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja sam jedna od onih fenomena koja je zaboravila kako odnosno koliko se koristi spreja. Par dana prije m i postupka umjesto jednom u svaku nosnicu ja sam to radila 2 puta tri puta na dan. Tek mi je 5. dan od početka korištenja počelo biti zlo. Imala sam osjećaj da će mi ispasti svi zubi, i užasno mi je bilo zlo. Nazvala sam dr. i rekao mi je da nastavim ali s smanjenom (normalnom) dozom. Na kraju je sve bilo ok. Dogodilo mi se to pred 4. postupak kad bih kao trebala već sve znati! Sad znam! Nadam se da će i kod tž sve biti u redu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hitno se javite doktoru i prvo sanirajte posljedice, a u pon ćete čuti od Maribora jel' se postupak prekida, sad je to u stvari nevažno i primarno je da je pregleda neki doktor. Inače, u Mariboru su prilično particular vezano za dozu supresije i baš zato idu na injekcije (a ne na sprej) i tu su jako strogi a propos timinga - znači dozvoljavaju maksimalno odstupanje od plus minus pola sata tako da ne znam što će vam reći za postupak. Najvažnije je sad da njoj bude OK i da bude pod liječničkom paskom, šaljem joj vibrice ~~~~~~~~~~!!! Ti hormoni koje žene primaju nikako nisu bezazleni, toga treba biti u potpunosti svjestan, nek se sad stanje sanira, a u postupak može i kasnije, nije o glavu.

latinodancer

Početno

Bog cure!

Hvala vam svima još jednom kao uvijek na savjetima i pomoći.

Bili smo otišli u Merkur, doktor koji ju je primio ju je saslušao i rekao da čak i on prvi put čuje za takav slučaj, pa je pokušao skupiti što više informacija. Ispada da suprefact ima jako veliki stupanj i brzinu raspadanja. Testirali su ga čak na način da su davali po jedan miligram suprefacta na kilogram težine pacijenticama, ali osim siptoma koje je već ranije jedna od vas nevela, drugih nije bilo.

Samo što ona još uvijek osjeća većinu i težinusvih siptoma, čak i kad sad prima normalnu dozu, vjerojatno je to reakcija tijela usljed prijašnjih prekomjernih.

Djevojka mi je najviše ljuta na one u ljekarni u Mađarskoj, smatra da su joj mogli reći da će joj i tri kutije biti previše, a ne da gledaju novac i kako da prodaju. Budući da sam prisiljen skupljati novac za Maribor, malo po malo (volio bih da sam nekakav bogat tajkun, ali nisam),a i to je ujedno razlog zašto sam molio doktora Vlaisavljevića, koji je želio da se postupak napravi još u drugom mjesecu, da ga odgodi za jedanaesti, ima li možda među vama netko tko bi želio uzeti ove tri kutije (biće čak jeftinije nego u Mađarskoj, možda izgubim koju kunu, ali barem nešto novaca da spasim)??? Lijekovi su pohranjeni u frižideru od dana kad su kupiti, tako da ne trebate za to brinuti.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa valjda postoje pakiranja s pojedinačnim dozama od 0,5 za dnevno davanje. Ovaj 5,5 depot se daje ženama za izazivanje privremene menopauze, napr za liječenje endometrioze, kao adjuvantna terapija kod nekih hormonski ovisnih karcionoma i sl. Može se iznimno dati za supresiju ciklusa u IVF, ali opet kao single dose, na 21. dan prethodnog ciklusa. Provjerite što su vam u Mariboru napisali, a što su vam u Mađarskoj prodali.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ja sam profact uzimala iz bočice od 5,5 i uzela sam samo onoliko koliko mi je trebalo taj dan.
    jednostavno povučeš u špricu propisanu dozu i to je to.
    šprice su baždarene.
    znači, povlačila sam svaki dan iz iste bočice lijeka-žišku.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa jel on već otopljen bude u tim bočicama? Ne znam, prije se davao samo nazalni sprej suprefact a Decapeptyl je bio u već pripremljenim špricama za svaku pojedinu dozu, pa sam mislila da je i Suprefact tako pripremljen.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Daniela32 prvotno napisa
    Pa jel on već otopljen bude u tim bočicama? Ne znam, prije se davao samo nazalni sprej suprefact a Decapeptyl je bio u već pripremljenim špricama za svaku pojedinu dozu, pa sam mislila da je i Suprefact tako pripremljen.
    Ne, suprefact injekcije je trebalo miksati i meni (i ogromnom broju cura) je to već bila zezancija i nije nam se dalo kad je decapeptyl ona lijepo upakiran da moraš samo ubost. Onda dok dođe vrijeme za stimulaciju, onda si već u Mariboru i tamo ti pokažu kako miksati gonale ili što se već koristi za stimulaciju, ali za supresiju većina ekipe ide s decapeptylima uglavnom zbog toga što je tako user-firendly spakirano - samo odčepiti i ubosti (bez miksanja). Naravno, osim onih kojima iz nekog razloga decapeptyl ne paše.

Latinodancer, onda znači da su vam Mariborčani odgodili? Želim vam u tom slučaju čim prije novi termin i što brži oporavak. Ako nisu, vibram da uspije .

latinodancer

Početno

Nisu nam ništa odgodili, bar još, idemo u ponedjeljak na prve konzultacije pred postupak, pa ćemo čuti što će doktor reći.

Što se tiće suprefacta i decaptyla kao inekcije, da jedina razlika je ustvari što decapeptyl dolazi u orginal bočici , a suprefact u većoj bočici iz koje se može nekoliko puta uzeti inekcija, tj. deset puta. Zato mi se je djevojka prešla, i ona je prije uzimala inekcije decapeptyla, pa je tako mislila i da treba uzimati suprefact.

Zar nikome ne treba lijek? Ako treba neka mi pošalje privatnu poruku.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Molim vas ako mi netko može pomoći jer sam zabrinuta prilično:

od danas šmrčem Suprefact 3x2. Kad sam jutros pitala u ordinaciji jel to znači po jednom u svaku nosnicu, sestra mi je odgovorila Ne, nego po dva puta u svaku nosnicu.
    Malo rujem po Rodi i nalazim da ostali to drugačije tumače.

Kako je zapravo ispravno? Ne bih se htjela predozirati, danas mi je tek prvi dan pa još mogu ispraviti ako treba....

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

BubaSanja, ja sam u postupku šmrkala po 1 put iz svake nosnice, 3 puta dnevno. Ali, ako ti je sestra baš naglasila 2 puta... ne znam :? Provjeri opet, za svaki slučaj.

Latinodancer - sretno i nadam se da će sve biti OK.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pčelice, a kako ti je pisalo na uputi: 3x1 ili 3x2?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj BubaSanja prvotno napisa
    Pčelice, a kako ti je pisalo na uputi: 3x1 ili 3x2?
    Stvarno se ne sjećam, a bacila sam onaj papirić-recept, davno je to bilo.
    Sigurno će ti se javiti i freške šmrkalice. Sretno

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas sam opet zvala na SD i za buduće neodlučne šmrkalice da napišem: 3x2 znači po 2x u svaku nosnicu.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ja sam na VV i uzimam jedan put u svaku a čak mi se i tad pojavi onaj metalni ukus u ustima .A tnam da je Regina mislim pisala da u bRiselu preporučuju 6 puta-sad ovisi o doktoru ili stimulaciji

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kako se uopće prepise taj suprefact u injekcijama po koliko 0,,5 jer ja u biti neznam koliko spreja ušpricam onim jednim putem :/ .radim kako su mi sestre rekle ali kolika je u biti količina neznam.

nebi me začudilo da na kraju saberem sva ušmrkavanja i količinu u boci podijelim sa brojem da vidim kolika je to količina koja se ušmrkava.

znatiželja će me dokrajčiti

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I ja sam bila skroz zbunjena tom uputom šmrkanja 3x2 - kam i koliko puta treba ušmrkat, pa problemi sa začepljenijm nosom.... na kraju sam se odlučila za pikanje! Jesu igle, al bar znam koliko treba i koliko sam si dala

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa
    I ja sam bila skroz zbunjena tom uputom šmrkanja 3x2 - kam i koliko puta treba ušmrkat, pa problemi sa začepljenijm nosom.... na kraju sam se odlučila za pikanje! Jesu igle, al bar znam koliko treba i koliko sam si dala
    i koliko si davala dnevno? 0,5?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Također dobila da šmrčem 3 puta dnevno po jednom u svaku nosnicu, ALI da dooooobro ušmrknem. Pa valjda ne postoji opasnost da se tako predoziram :?

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa
    Također dobila da šmrčem 3 puta dnevno po jednom u svaku nosnicu, ALI da dooooobro ušmrknem. Pa valjda ne postoji opasnost da se tako predoziram :?
    Ma neeeee!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

enya

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mrzim samo onaj metalni okus u ustima kad šmrčem

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Da, davala sam si 0,5 dnevno, a kad smo krenuli s gonalima i vidjeli kak folikuli rastu, smanjili smo na 0,3 dnevno.

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj laky prvotno napisa
    ja sam na VV i uzimam jedan put u svaku a čak mi se i tad pojavi onaj metalni ukus u ustima .A tnam da je Regina mislim pisala da u bRiselu preporučuju 6 puta-sad ovisi o doktoru ili stimulaciji
    nama je receno 6xdnevno, al jednom, svako 3 sata druga nosnica, tako da dodjemo na isto... nisam znala da vi imate u obe 3xdnevno
    koliko vam je dosta bocica ako krenete od 21dc i koristite sve do stoprice?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam šmrkala od 3 dc 3xdnevno po jedan šmrk u svaku nosnicu do štoperice. Ostalo mi još pola spreja za idući puta (zlu ne trebalo)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •