Citiraj nevena prvotno napisa
Ja sam citala na netu, da se u hrvatskoj jako malo pcelara bavi MM i da oni iskljucivo prodaju svjezu svoju MM direktno a ne ducanima i da svi ovi proizvodjaci koji ju proizvode bilo u pastilama, medu, prahu itd... imaju iskljucivo uvezenu MM i to najcesce iz Kine. A i pitala sam zenu na dolcu u PIPovom ducanu i kaze da je u tom medu ta liofilizirana MM. Nije rekla da je uvezena ali pretpostavljam da je jer to im je jeftinije nego otkupiti od nasih pcelara.

Iako i za tu liofiliziranu kazu da ne izgubi svojstva te da zadrzava jednaku kolicinu hranjivih tvari. negdje sam citala da 400-600 mg svjeze odgovara 130-200 mg liofilizirane MM. Pretpostavljam da je to zbog vode u svjezoj.

ja za sada uzimam taj royalpip med, cini mi se optimalna kombinacija svega i po cijeni je prihvatljiv.
Nije točno da liofilizirana matična mliječ ne izgubi dio pozitivnih svojstava, što proizvođači pripravaka od nje prešućuju. Ako je to tako zašto nikome u svijetu nije uspjelo proizvesti maticu od liofilizirane mliječi. Isto tako i usporedba djelovanja liofilizirane i prirodne matične mliječi nije istinita zbog naprijed iznešenog.

Zbog sve boljeg poznavanja liofilizirane matične mliječi, odnosno potražnje za prirodnom matičnom mliječi, ima naznaka da je na našem tržištu PRIRODNA MATIČNA MLIJEČ KINESKOG PORIJEKLA, ili patvorine.
Kako ih prepoznati? Vrlo lako.