Evo ja sam u 33.tjednu trudnoće,prehladila sam se,kišem,šmrcam,kašljucam...Kako to liječiti,a da ne škodi bebi?
Evo ja sam u 33.tjednu trudnoće,prehladila sam se,kišem,šmrcam,kašljucam...Kako to liječiti,a da ne škodi bebi?
propolis spray (PROPOLAID od ESI) za nos (3-4xdnevno),
voce s C vitamninima (mandarine, narance), dosta tekucine, odmarati,
protiv grlobolje (i/ili protiv kaslja) ima dosta sirupa, koji su ok u trudnoci:
sirup islandskog lisaja, pa brdo sirupa na bazi meda - apibronhial i sl. ..
Ali mozda je najbolje da se javis najprije svom dr. opce prakse, pa da vidis sto kaze?!
temp. pretpostavljam nemas, ako bude smijes piti Lupocet, Paracetamol!
![]()
fino si inhaliraj kamilicu da ti sredi nos, opusti kanaliće - da izađe taj šlajm... kad se više ne bude slijevao u grlo - i grlu će biti bolje. a svakako pitaj doktora čime si još možeš pomoći...![]()
ja sam za takve stvari imala mačku... naime, čim me nešto bolilo - ona je skakala na to mjesto. pa mi je tako spavala na glavi - kad sam se prehladila. i bilo mi je bolje...
.. zaboravila sam: super su inhalacije sa etericnim uljem cajevca (kupiti u ljekarni ili spec. ducanu). Cajevac je odlican protiv prehlada!
evo i mene je uhvatila prehlada, a pošto sam ja tek na početku T, ne znam koliko djetetu smeta što je pao imunitet itd?
inače sam jednom-dvaput godišnje prehlađena...
Hren...bijeli luk....puno toplog caja...morska voda za nos....caj od kore crvenog luka protiv kaslja....ne zna se sta je odvratnije...![]()
koliko prehlada može štetiti djetetu u tako ranom stadiju trudnoće?
Ma nikoliko. Stetiti mogu jedino lijekovi protiv prehlade.Leni prvotno napisa
Ja sam već dva puta bila prehlađena i svaki put sam se uspjela izvući sa puno čaja i vitamin c+KALCIJ.Jedino se on preporuča u trudnoći,vraća narušeni imunitet itd.Meni je pomogao Ca_c1000Sandoz,al imaš još sličnih preparata u svakoj ljekarni.