-
Sjetila sam se da je bilo nesto u stilu da to nije prava limuska kiselina koja postoji u vocu nego je dobijena na sintetski nacin i zaprao nije uopce limunska kiselina nego nekakva kiselina- konzervans.
Aha, evo nasla sam:
Limunska kiselina nema veze s limunom
"Multinacionalna prehrambena industrija, koja čvrsto drži reputaciju bestidnosti, prikrila je prisutnost neobrađene glutaminske kiseline (natrij-glutaminata) u hrani nazvavši je 'limunska kiselina'. Zvuči bezopasno, zar ne? Vjerujte mi — nije, jer na ljude osjetljive na egzotoksine ima isti učinak kao i natrij-glutaminat, hidrolizirani protein iz povrća i aspartam (umjetno sladilo koje autorica naziva 'smrtonosnim neurotoksinom')- Limunska Kiselina, koja se naširoko primjenjuje, ne proizvodi se, kako biste mogli pomisliti, od ploda limuna, već se dobiva iz fermentacije sirovih šećera. Tijekom procesa prerade preostali protein se hidrolizira iz čega nastaje neobrađena glutaminska kiselina. Kad se ona u prehrani kombinira s proteinima, stvara se još više ovog opasnog neurotoksina."
Link je sljedeci: http://www.dugirat.com/index.php?opt...k=view&id=3403
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma