Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: koliko su pametni

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno koliko su pametni

Evo ja znam da svaka mama kaze za svoje dete da je najlepse, najpametnije i sve naj.I ja naravno spadam u tu grupu, pa da ne bih preterala u opisivanju onoga sta sve moja devojcica od 14mes. zna(a to je apsolutno sve), molila bih vas da mi otprilike napisete sta sve vasiklinci rade, pa da znam gde smo...ili ja preterujem ili stvarno imam malog Ajnstajna :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: koliko su pametni

Citiraj jeka prvotno napisa
    Evo ja znam da svaka mama kaze za svoje dete da je najlepse, najpametnije i sve naj.I ja naravno spadam u tu grupu, pa da ne bih preterala u opisivanju onoga sta sve moja devojcica od 14mes. zna(a to je apsolutno sve), molila bih vas da mi otprilike napisete sta sve vasiklinci rade, pa da znam gde smo...ili ja preterujem ili stvarno imam malog Ajnstajna :/
    Pa mozda je Einstein...

H zna: raspoznaje 10-tak boja, brojati do 3, ima dosta veliki rjecnik, ali prica jos dosta nerazumljivo (izostavi koje slovo, odnosno glas ili nepotrebno dodaje)...Sta te jos zanima?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jeka,pa da čujemo što to sve zna! Mene baš zanima,pogotovo na verbalnom polju.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja cura ima 18 mjeseci i da nije moja, ne bih vjerovala da dijete u toj dobi može toliko znati.
    Pa, da se malo ishvalimo...
    Već više od 2 mjeseca zna brojati do 10, prepoznaje nekoliko boja, zna imena svih članova uže i šire obitelji, skoro svih susjeda i poznanika (već nekoliko mjeseci), sve razumije, zna prepoznati 10-ak životinja i kako se glasaju. Zna što je gore-dole, naprijed-iza, unutra-vani i to pravilno koristi. Što se pričanja tiče, to je posebna priča. Ona se ne "gasi" cijeli dan. Slaže rečenice od 5-6 riječi, zna nekoliko kratkih pjesmica (i to na talijanskom-bravo mojoj mami), ponavlja sve živo, priča sve i to jaaaaako razumljivo, već se koristi i pravilnim padežima... Rekla nam je pedijatrica da nikada nije čula toliko "pričanja" u toj dobi.
    Ima još puno toga, al se ne mogu svega sjetiti. Napominjem da to traje već nekoliko mjeseci. :D

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi znamo pjevati desetke pjesmica, iz vrtića, špice crtića,... Naučio je pjevušiti melodije iz jednog od filmova Pink Pantera. Jako je muzikalan, može "skinuti" bilo koji ritam koji čuje. Brblja i ponavlja sve što čuje, padeži su u 90% točni.... U zadnje vrijeme obožava izmišljati imena ljudima oko sebe. Mene zove Lita, tata mu je Sinka.
    I ide mu mazanje i ukrašavanje peciva i klipića prije pečenja.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi znamo pjevati desetke pjesmica, iz vrtića, špice crtića,... Naučio je pjevušiti melodije iz jednog od filmova Pink Pantera. Jako je muzikalan, može "skinuti" bilo koji ritam koji čuje. Brblja i ponavlja sve što čuje, padeži su u 90% točni.... U zadnje vrijeme obožava izmišljati imena ljudima oko sebe. Mene zove Lita, tata mu je Sinka.
    I ide mu mazanje i ukrašavanje peciva i klipića prije pečenja.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mak, 2 god i 3 mj. Govori puno i dosta razumljivo. Brojanje: 1, 2, 5, 3 ,4, 8. :shock:
    Boje su sve zuta, mislim da opce ne kuzi kaje to boja, samo mu uz "boja" pase "žuta". Doduse, zna i "cveno fleko"-ne može ić ato, i "leneno fleko" može ić-al ne znam ima li to veze s bojom il je to naučio ko papiga. LJudi po imenima zna...25, za neke rodjake koje rijedje vidimo jos zbunjeno bulji u njihove fotke. Pjeva malo i nerado, kuži doduše rimu, i vidim neke naznake sluha. Dobro pamti, odjednom bubne nesto sto se davno desilo, ali cesto ako ga pitam kaj smo jucer vidli u maksimiru, malo bulji i ode radit nekaj svoje. Mozda mu ne postavim pitanje u vriejme kad se njemu da razgovarat? tak se tjesim. kuzi jucer i sutra, dan noc, nutra van, gore dole, ispred iza, lijevo desno, brzo polako, tiho i glasno, veliko i malo. Uglavnom sam vam se tu zalila, nabrojala vise kaj ne zna , nego kaj zna. Da se zabrinem?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I jos, padezi svi tocni, usporeno pokusava mamomi, mamim, mamin auto, recenice normalne, vremena ok, : ja sam bio kod tete lize igrati s djecom. Ma valjda je to sve ok :?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja je jako rano progovorila, i to dosta razgovjetno i bez tepanja....jako rano je počela slagat rečenice.....sa 18-19 mjeseci je brojila do 10.....sa 20 mjeseci je na engleskom znala kazat: pas, mačka, žaba, auto, kuća, sunce i mjesec....o vokabularu i fondu riječi neću ni govorit jer je stvarno bila čudo (a i danas je).....i onda smo to sve, tu naprednost prije navršenog drugog rođendana, dobili i napismeno od psihologice; između ostalog "natprosječno inteligentna za svoju dob"...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Joj, jedva sam dočekala da se malo hvalim
    Mali još od ljeta zna skoro sve aute, neke samo marku, a neke i marku i tip, a pogotovo naglasi ako je cabrio
    Prepoznaje neka slova, za H kaže Honda, za S Seat...
    Zna brojati skoro do 20, ali mu se baš ne da, i ponekad preskoči koji broj, tako da nismo sigurni da li mu se to slučajno par puta zalomilo, ili stvarno zna.
    Priča, pjeva, ne gasi se.
    Nedavno je počeo kopirati fraze koje čuje od nas ("dogovorit ćemo se", "molim te"...)
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 20:37

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

S. zna utipkati četveroznamenkastu šifru za ulazna vrata kod bake (kad god dođemo ona nam otvara vrata). Ne smijemo vam reć' koja je I zna cijelog Grga Čvarka (i još dosta pjesmica) iako proguta poneka slova ... Rečenice slaže do desetak riječi (toliko sam uspjela nabrojati). I jučer mi je sjela u krilo i rekla "mama je jela mandarinu" (mirisale mi ruke, nije vidjela).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •