migully, . Ne znam što je dr. Reljič mislio pod time, ali u Mariboru načelno ne rade ovu imunologiju koju mi na forumu čačkamo, najbolje nazovi ih pa pitaj. Vama je sljedeća stimulacija 4. po redu, jel' da? Još mi se to uvijek čini da ćete vi upasti u onih 60% parova koju uspiju u 4 IVF-a i ništa mi se ne čini kritično, pogotovo s obzirom na vaše mlade godine.

Stekla sam dojam iz razgovora sa curama čiji partneri imaju azo da se azo nigdje u svijetu ne liječi, tj. muška neplodnost se ne liječi, nego zaobilazi ICSI-jem, a liječenje je čisti gubitak vremena, tako oni smatraju, a MM i ja nakon njegove bezuspješne varikokele smo sve uvjereniji u to. Čini mi se da se jedino u našim krajevima još zbog neplodnosti ide na operaciju varikokelu, ispituju hormoni itd. Tako mi je rekla cura čiji je suprug bio u Briselu koji slovi kao najreferentniji centar u Europi za IVF, a sličan stav imaju i u Mariboru koji su i sami dosta uspješni, a prof. V je ime koje se pojavljuje na svjetskim konferencijama, koji ni u SAD nije nepoznanica itd. Znači, koliko sam ja skužila, uglavnom se neplodnost ne liječi (ni muška ni ženska - niti PCOS, niti išta), nego se lijekom pokušava nekako zaobić u smislu da se dođe do te dobitne ovulacije, a kod muških do tog dobitnog spermića. Kod vas mi se čini posebno obećavajuće što dođete do dobrih blastocista.

Vidi i za BIH topic od hani777 koja je odradila imunopretrage (dio) u BIH, ali šta ćeš s time (imunološkom obradom) kad to neki liječnik MPO-ovac mora vidjeti i voditi. A jedini koji se time iole bave u ovim (europskim) krajevima su ti dr. Bauman, dr. Radončić iz Hrvatske i ne znam još da li itko u Europi, bojim se da u Švicarskoj i Austriji to ne rade. Sve one druge pretrage VRDL, HIV-ovi i hepatitisi itd. koje se traže u Mariboru su ti najobičnija priprema, za sve kandidate ista. Oću ti reći, užasno je teško solirat u imunologiji - OK, napraviš pretrage i dobiješ nalaze i što onda? Kužiš? Neki te liječnik tu treba voditi.
Evo ti njenog topica: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=50690

Ja bih ti savjetovala da probate još jedan put u Mariboru (tu sam, naravno, subjektivna) i da ne otkazujete taj termin (cure iz Austrije - Bebomanka - nakon svih austrijskih klinika žele pokušati u Mariboru). Za Austriju ppaj Bebomanku, vjerujem da će ti ona znati. Sretno, ja još uvijek računam da će vam bez ikakvog daljnjeg istraživanja upaliti u Mariboru, a u Mariboru je preživljavanje smrzlića i lošije nego drugdje jer su blastociste osjetljive na odmrzavanje, a njima je valjda 90% smrznutih blastociste (having said that - zamisli, ja sam ostala trudna u postupku u kojem nisam polagala nikakve nade - FET u Mariboru, a uvjerena sam bila da neće niti preživjeti jer većini cura na prežive).

Sretno !