bok!
iako mi jos nije vrijeme jer sam fizicki iznemogla,zanima me mogu li dojilje vjezbati,tipa voziti sobni bicikl?ako da,kada?mora li proci neko vrijeme,gubi li se od toga mozda mlijeko?
hvala!!![]()
bok!
iako mi jos nije vrijeme jer sam fizicki iznemogla,zanima me mogu li dojilje vjezbati,tipa voziti sobni bicikl?ako da,kada?mora li proci neko vrijeme,gubi li se od toga mozda mlijeko?
hvala!!![]()
Mozes vjezbati...imas sto topica na tu temu.![]()
dapače. evo, prije mojih vježbi za trudnice termin imaju mame i bebe vježbači. a bebe su već od mjesec danapretpostavljam daje većina mama dojilja
![]()
ma mozes, ja sam sa L-inih 3 mjeseca pocela vjezbati i sve 5. Njoj nije nis smetalo!
vidra, gdje mogu mame sa bebama vježbati? jel u zagrebu?
zainteresirana sam jer mi je teško organizirati čuvanje malog a želim vježbati
može info na pp
ja sam mislila na intenzivnije vjezbanje,ono s kojim je moguce izgubiti koju kilicu i prije nego se prestane s dojenjem.jel to dozvoljeno?jel se smije na bilo kakvu dijetu kad se doji?meni logika nekako govori da se ne smije,pa zato pitam za to vjezbanje.
stvarno nemam pojma o tome. :?
i gdje da potrazim topic na tu temu tocno?txs
možeš vježbati, eto moja baba je kopala njivujenny prvotno napisa
, ko je pita išta
vježbaj, ali nemoj forsirati u početku jer upalu mišiča ne smiješ rješavati s andolom (ne smiješ ga piti), dakle polako nabijanje kondicije
gubljenje kila se preporučuje oko 2kg mjesečno (kad dojiš malog bebača)
najbolje je (po meni) početi kad prođu skokovi u razvoji (nakon 3mj) jer su oni dosta iscrpni
Montignac: jedem, dakle mršavim (knjiga) to ti je moja preporuka (3tj=-3kg) to ti je zdrava prehrana koja pazi na kombinacije (slično zoni) i razinu šečera u krvi
Cuj, ja vodim vjezbe i iznojim se k'o svinjica.jenny prvotno napisa
I imam dva sata zaredom. Dakle, mozes.
![]()
da li netko zna gdje se može vježbati zajedno sa bebom koja ima 2 mjeseca'?
u splitu znam - na pujankama u sklopu kluba trudnica i roditelja. vježbaju mame i bebe zajedno
zaboravila sam napisati u zagrebu.da li netko ide na vježbaje aerobik i sl. u dubrav''?
Zapravo, meni se to bas i ne cini dobra ideja. Pogotovo sada zimi kad je sve puno prehlada i bolesti. Takva grupna okupljanja su idealna da ti beba nesto pokupi- sacekaj radije bar jos malo. Npr. cesto mame i maju i stariju djecu koja idu u vrtic, skolu i onda ti beba moze pokupiti nekave varicele ili neku drugu zaraznu bolest. :/hely prvotno napisa
žjenny prvotno napisa
Ja sam išla na aerobic do 8. tjedna trudnoće, pa sam opet krenula 6 tjedana nakon poroda. I sve je bilo ok. Istina da će ti u tom slučaju možda trebati malo veća potpora za grudi dok dojiš. Ja sam na čvrsti grudnjak oblačila još i sporstki elastični top pa onda majicu i bilo mi je ok tak.
Što se bebe tiče, ja sam Teu dojila do pred polazak, odjurila na aerobic, i odma doma. To je sat i pol i toliko je mogla izdržati. A meni je stvarno dobro došlo.
Evo kaj sam ja skužila. Ako naravim pauzu s aerobikom npr mjesec dana, dođem prvi put nakon pauze i mišići me bole za poludjet. Ne pijem nikakve tablete, i kad odem sljiedeći put na aerobic (za dva dana) mišići mi se fino zagriju, prestanu me boljeti i više me uopće ne bole nakon tog drugog puta. Čudno malo....MGrubi prvotno napisa
Grijanjem i radom si razbila upalu. To je normalno. Jedino sto kod upala misica (dakle, nastaje mlijecna kiselina) trebalo bi provesti i blago "ciscenje" organizma od toga, a to je najbolje tako da ti se upala "razbije" treningom i uz pijenje puno tekucine. I sve dok se upala ne rijesi piti puno vode da sto prije ode. Nekad se upala rijesi tako kao od tebe odjednom- sto je idealno, a nekad traje i po tjedan dana. Uglavnom, dosta toga se da izbjeci dobrim i postepenim zagrijavanjem, ali kad vec misic sto godina nije nista radio, upala najcesce ne gine.TeinaMama prvotno napisa
Meni se konstantno upaljuje nesto novo.
![]()
imate pravo,sigurno bi pokupila kakvu boleštinu.Kaj ja mogu kad mi je zlo kad se pogledam u ogledalo!od kada sam došla iz rodilišta dbljam se ko luda a ne jedem ništa više nego prije,a dojim!da li još netko ima takvih problema?meni su rekli da ako dojiš lakše kile idu dolje,a kod mene sve obrnuto!
Hely, polako.Nece ti kile otici u tri dana. Vratiti ces se u formu sto posto, samo je pitanje koliko brzo. Pusti sad to, uzivaj u bebi i nemoj se opterecivati izgledom. Ionako ide zima, fine debele jakete i duge hlace, bas te briga.
Sve se pokrije.
Ne mozes se osjecati dobro kad si istovarila devetomjesecni teret i sad ga moras odhraniti. Tijelo nije kao tvoje, sve se poremetilo u organizmu, rastegli se ligamenti i tetive, bejbibluzovi i sl. tako da se probaj malo opustiti barem po pitanju izgleda. Nema smisla. Mozda se debljas jer pijes previse sokova, mlijeka ili neceg slicnog? Btw, ja sam se udebljala u trudnoci 24 kile. Sad imam jos uvijek +15 kg, a uz to su mi se razdvojili trbusni misici i izgledam kao u 7mj trudnoce. A misici me hrane tako da sam ja ta koja se treba brinuti zbog izgleda a ne ti.
Sad trenutno to izgleda tako da kazem zenama vi napravite ovu vjezbu (i objasnim je rijecima), jer ja to jos ne mogu.
![]()
pa baš zato kaj je zima se brinem!sad će kolinje,pa Božić sa kolačima,pa će kobase i špekić biti suhi,a tek šunka,pa vani zima za šetati,pa ja doma sa svom tom municijom,a tako volim i mogu papati!kako da naučim bebu da ide spavati u određeno vrijeme?
hely prvotno napisa
A sto da ti kazem- samokontrola!
![]()
i ja sam vec dobila 2 kg.u trudnoci sam dobila 11 kg,a otislo mi je samo 5.isto ne jedem vise nego prije,ali pijem dosta mlijeka i soka.iskreno,opet mi se sve gadi,kao i nakon prvog poroda.jedino sto mi se do iznemoglosti jede je cokolada,cokoladno mlijeko i cokoladni emco mizli.i coko kuglice s mlijekom.strasno.nemam apetita a kile idu gore..ne jedem sad puno cokse,al to je sve sto uistinu zelim jesti(u trudnoci mi je bila bljak)hely prvotno napisa
umjesto mlijeka i soka pij vodu, na taj način ćeš uštedjeti kalorije kojih se ne možeš odreći u čokoladi.
potpisujemapricot prvotno napisa
i ako možeš da kupuješ one s visokim udjelom kakaa , ima ih vrhunskih s narančom, malinom ...
za mlijeko je bitna voda, sve ostale sastojke tijelo samo "napravi"![]()
Pitanje za mame iz Splita... da li netko ide na Mame i bebe vježbaju na Pujankama? Da li se može dovesti i starije dijete koje se može igrati sa strane ili možda ima neka igraonica? Nemoguće mi je organizirati redovno čuvanje za stariju curu a i bila bi ljubomorna da ja sad dva puta tjedno negdje odlazim samo sa sekom.