Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Zubi, zubi... i opet zubi

Notica

Početno Zubi, zubi... i opet zubi

Moja mala je u petak navečer zakurila 39,5.
    Znam da svugdje piše da se kod izbijanja zubića javlja temperatura i bebe neće jesti, ali sam se šokirala ...pa zar tako visoka i da traje dva dana neprekidno?!
    Za svaki slučaj smo otišli na hitnu jer smo bili 99 % sigurni da su zubići, ali nas je kopkao i onaj 1%. Doktorica je dijagnosticirala da izbijaju 3 ZUBA ODJEDNOM na gornjoj vilica. O jadna moja bebica - mislim si u sebi. Ima već dva zuba dolje, ali oni su izašli bez temperature. Bila je samo cendrava, a to smo rješavali sa Orajel gelom. Dajem mu ocijenu 10, može se nabavati samo u privatnim ljekarnama i skup je, ali stvarno pomaže. Probala i ja prvi put pa sam si malo namazala usnicu, čekam, kad ono ništa. Istiskla još više na prst i dobro utrljala. Treba mu oko minuta da počne djelovati, a ja to nisam znala. Dragi ljudi! Deset minuta mi je čuba bila utrnuta.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Čuba !
    Bojanu ide prvi van i dosta dobro podnosi, ali ak zatreba, koliko košta taj gel ?
    Kada zapravo najviše boli, prije nego što nikne ili i poslije ?
    Jer, njemu se malo vidi, pa sa mislila; probio je i sad je gotovo, ali on i dalje "glođe" sve živo.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, znam, al mom malcu su s jedva godinu dana izlazile 4 četvorke i 2 trojke ODJEDNOM

bez temperature..jesi sigurna da je to od zuba, jer tako visok atemp. ne bi trebala biti samo odraz ozubljavanja - al mi je riječ

Notica

Početno

Donu su zubi počeli zezati sa puna dva mjeseca da bi prva dva izašla sa 6. Ta 4 mjeseca si je htjela pojesti ruke koliko su je iritirali. Nekoliko dana su je svrbili pa bi onda to stalo na par dana pa opet onda iznova sve dok zubići nisu izašli. Tada je odmah nastao mir. Najgore je valjda to završno dok probijaju meso.
    Gel košta 100 kn. Mi smo ga kupili u ljekarni Hanžić u Gajnicama. Njihova ljekarna ima i negdje na Trešnjevci. Traje nam jako duuuugo, osim ako ne sjednete na njega dok je otvoren. To mi se isto desilo jednom dok je mala jako plakala pa sam se žurila da joj što prije namažem desni. Dobro da mi guza nije utrnula.
    Tubica je mala, ali je dovoljno da na prst istisnete količinu poput pola zrna riže.

Nisam sigurna za tako veliku temperaturu pa sam zato i postavila to pitanje. Doktorica ju je na hitnoj poslušala i pregledala joj uši i grlo. Ona je to pripisala zubima.
    Inače više nema temperaturu, bolje je volje i papa. Trajala je dva dana.
    Sada je dobila osip po trbuščiću pa sam nazvala frendicu, iskusnu mamu troje djece pa mi je rekla da to može biti nuspojava trodnevne groznica (tri dana temperature). Prvi put čujem! To znači da možda sve ipak nije od zuba. Nazvati ću još pedijatricu i najvjerovatnije je sutra posjetiti ako maloj ne bude bolje.

Notica

Početno

Pa moja mala beba je imala trodnevnu groznicu, a ja njoj mažem zube HRKLJUŠ!
    Našla sam topic o toj groznici, a i pedijatrica mi je isto potvrdila.
    Baš se osjećam jadno.
    Nekada ti zubići mogu zavarati da čak ni na hitnoj ne skuže točno o čemu je riječ.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uvijek se možeš zeznuti, a doktorici

ona bi trebala znati da tak visoka temp. nije od zuba

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Notica, nama je pedijatar objasnio da je obrnuto - ne dolazi temperatura zbog zuba nego zubići najčešće probijaju u doba viroza i vrućica.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Notica, kaj si ti iz Gajnica ?! Kod koje pedijatrice ideš ? Tamo u Dom zdravlja ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Notica prvotno napisa
    Pa moja mala beba je imala trodnevnu groznicu, a ja njoj mažem zube HRKLJUŠ!
    Našla sam topic o toj groznici, a i pedijatrica mi je isto potvrdila.
    Baš se osjećam jadno.
    Nekada ti zubići mogu zavarati da čak ni na hitnoj ne skuže točno o čemu je riječ.
    rozeola najvjerojatnije.

I prema mnogim literaturama koje sam ja pročitala izbijanje zuba ne prati tako visoka temperatura.
    Ujedno to što je ona grizla svoje ručice od 2. do 6. mjeseca uopće ne znači da su joj zubi izbijali 4 mjeseca. Sve bebice grizu ručice, neki više neki manje.
    Kroz usta otkrivaju svijet. Moja je primjerice jela (grizla) sve što je stigla sve do 14 mjeseca - krenulo je s rukama, potom sa zvečkama, s nogicama, pa kada je krenual u istraživanje po kući - nema što nije okusila,a najmilije sujoj bile mrvice s poda.

Notica

Početno

Uskoro ćemo se doseliti u Gajnice.
    Već smo prijavljeni tamo kod pedijatrice, nisam sigurna da li ćemo i ostati.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja se baš spremam pokupiti karton od tamo. Nismo nikako zadovoljni, mislila sam, blizu mi je, dvije minute od zgrade, a nisam znala kuda bi, pa sam se prijavila tamo.
    Koma.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •