Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: VOLTAREN-da ili ne???

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno VOLTAREN-da ili ne???

Pošto vidim napise o Voltarenu, čujem razne priče da ne valja (mislim , svaka tebleta ne valja ali...)...zna li netko nešto konkretno o njemu??? Moja glavobolja jedino prestaje uz rapid, ništa druge ne pomaže. Sutra idem vaditi umnjak pa mislim da je jedino Voltaren dovoljno jak da smanji bolove!
    Zašto je povučen iz prodaje? Hoće li ga biti opet? Koja je pozadina priče?
    Moderatorice birišite topic ako nije umjesno za pričati o ovome, ali me jako zanima zašto ga nema u prodaji????

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam zašto ga neće više biti, ali i ja ću biti jadna kad potrošim ovu kutiju koju imam Samo da me kičma ne uhvati, jedino to mogu uzeti da pomogne a da mi ne spali želudac. Za zub će ti vjerojatno pomoći i neki drugi jači analgetik tipa kafetina, plivadona i sl.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kafetin-povraćam od njega, plivadon - nula bodova. Imam i ja jednu kutijicu Rapida i ajme meni.....

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je Voltaren jedini lijek protiv bolova koji pomaže.

Uglavnom, Pliva ga je povukla radi defekture, ne zna se koliko će to još trajati - moguće je da ga neće biti prvih 6mj 2008, a moguće da ga neće biti i cijelu godinu.
    Koliko znam, nije da ga više neće proizvoditi.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Voltaren je samo jedan od mnogih Plivinih lijekova kojih nema na tržištu. Niti mi u ljekarnama ne znamo pravi razlog defekture niti točan datum povratka na tržište. Ali Voltaren je po sastavu diklofenak i lijekova takvog sastava ima. Npr. Naklofen duo i slični. Probajte s njima. Kad već samo diklofenak pomaže.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lukona mama mudro zbori
    naklofen duo je zgodna kombinacija rapid i retard komponente diklofenaka, znači trebao bi brzo uhvatiti i dugo držati

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ali nema ni Naklofena duo, već dugo :/ . Trenutno ima Voltarena forte i retarda.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Ali nema ni Naklofena duo, već dugo :/ . Trenutno ima Voltarena forte i retarda.
    e jesem ti gajde, pa ja sam ga nedugo kupila, valjda je bio ostatak
    ali forte nema nigdje, samo retard, od Voltaren tableta

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    To je tako kad radim u specijaliziranoj.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Aj sad odmah i stručno pitanje farmaceutu...smije li se Voltaren kombinirati s npr. Neofenom??? Jučer sam prvo maznula Neofen za glavu-naravno ništa, pa za 3 sata Voltaren! Čitam na Voltarenu sve one indikacije i ostanem :shock: ....koma???? Koliko se treba potrefiti da izazove komu? Znam da sam uzela najgori primjer, ali....recimo imala sam čir (možda je još tu) i gastritis...piše da ga ne pijem tada....zašto? ...jel on toliko jak ili ima baš ta svojstva da uništava želučanu floru???

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

...istraživanje o lijekovima protiv bolova, temeljenih na 23 studije koje su obuhvatile oko 1,6 milijuna ljudi u svijetu, i utvrdili da nesteroidni protuupalni lijek (NPL) Diclofenacum, desetljećima poznat u Hrvatskoj i Europi kao Voltaren, povećava rizik od srčanog udara i iznenadne smrti za 40 posto, većina od 100.000 Hrvata koji svakog mjeseca piju Voltaren protiv boli zatekla se prestrašena činjenicom da bi zbog lijeka, koji je vrlo lako nabaviti u ljekarnama bez recepta, mogla i umrijeti.

Na svim tržištima na kojima se koristi Plivin Voltaren od 1. siječnja 2003. do 31. kolovoza ove godine zabilježene su četiri nuspojave vezane uz srčane smetnje bez smrtnog ishoda. Agencija za lijekove i medicinske proizvode odlučila je, za sada, ne povući Voltaren s hrvatskog tržišta, no i dalje će pratiti informacije vezane uz skupinu lijekova u koju on pripada.
    No, odgovor na pitanje kako se može dogoditi da lijek koji prolazi sve kontrole ipak, na koncu, bude štetan, leži u činjenici da lijekovi nisu bomboni te da se njihov učinak temelji na tezi najboljeg rezultata sa što manje štetnih posljedica.

Napisi iz Globusa....zato me to sve zaintrigiralo!!!
    [/quote]

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ovo sve što si napisala su činjenice i sve to stoji. Ako imaš gastritis i imala si čir (ili ga još imaš), ne bi smjela ga uzimati. Mislim, od jedne-dvije tablete ti neće biti ništa, ali dugoročna primjena ti je zabranjena. I Voltaren i Neofen (sastavom ibuprofen) se ne preporučuju (čak u uputama piše ne smiju!) kod osoba s problemima želuca. I to ne zbog želučane flore već invazivnog djelovanja na sluznicu.
    Pogotovo nemoj kombinirati ova dva lijeka. A jesu li to glavobolje ili migrene?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo najnovije informacije sa terena, opet ima Voltarena forte

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jeste probale ketonal? Meni on pomaže, jedino nije baš lagan za želudac pa max 3x1 dnevno i to uz peptorane.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imam migrenu...i popijem 2 Voltarena mjesečno...mislim da to nije frka.... :/ ....upravo sam izvadila umnjak kirurški i rekao mi zubar da pijem - Nalgesin S - kakva je ta??? Kupila ju ja aki sam si i Voltaren čepiće pripremila...za svaki slučaj....

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    Imam migrenu...i popijem 2 Voltarena mjesečno...mislim da to nije frka.... :/ ....upravo sam izvadila umnjak kirurški i rekao mi zubar da pijem - Nalgesin S - kakva je ta??? Kupila ju ja aki sam si i Voltaren čepiće pripremila...za svaki slučaj....
    Pa to nije frka. Ja mislila da ti to uzimaš na dnevnoj osnovi.
    Što se tiše Nalgesina, po sastavu je naproksen (znači različito od Voltarena), ali slična je priča što se tiče kontraindikacija i nuspojava.
    Čepići su isto prihvatljiva varijanta jer zaobilaze želudac tako da ih možeš primijeniti kad je gusto.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Našla sam jučer Voltaren rapid! :D
    Ljekarne Zagreb, apoteka u ambulanti Gajevo u Macanovićevoj.

Odmah sam uzela 2 kutije - to mi je dovoljno do ljeta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •