prosula sam dva deca maslinovog ulja, od kojih je pola završilo na dječjem tepihiću
to je onaj tepih koji ide u mašinu. i ubacila sam ga (na 40°, ne smije više), ali ulje je ostalo s one donje, gumirane strane.
šta da radim? tepih mi uljav![]()
prosula sam dva deca maslinovog ulja, od kojih je pola završilo na dječjem tepihiću
to je onaj tepih koji ide u mašinu. i ubacila sam ga (na 40°, ne smije više), ali ulje je ostalo s one donje, gumirane strane.
šta da radim? tepih mi uljav![]()
trebala si ga prije nasut bebi puderom da izvuće, sad ne znam što savjetovat :/
mislim da ti sad nema smisla.
inače je postupak - odma nasut puderom, ostavit da izvuče ulje, otrest puder pa prat
negdje sam procitala da je dobro posuti solju (jer se onda masno veze za sol), utrljati i ostaviti da upije - pa usisati...
probaj, ne mozes unistiti vise nego sto to mogu neka kemijska sredstva a moze pomoci...
i javi rezultat...
![]()
ja ću pola solju, pola puderom pa da vidimo![]()
uh, onda sorry...vidra prvotno napisa
![]()
ja posula i izvlači ulje, gore je nastala kao pasta od ulja i pudera! sjajno :D možda ima nade.vidra prvotno napisa
prije neg ga ubaciš u mašinu stavi na ulje čarli/jar/likvi... oni uništavaju masnoću
jel da operem puder pod tušem pa onda stavim likvi pa sve u mašinu?
il da puder pustim pa na puder likvi?
Bojim se da kod masnoće nema pomoći,pogotovo na temp.pranja nižom od 95 stupnjeva. Ja sam prije par mjeseci na tepih u blagovaonici prosula punu zdjelu krumpirove salate (s maslinovim uljem) i nije bilo nikakve pomoći. Ostao je tamniji krug.Nema veze, sad bar imam dobar razlog za novi tepih!
![]()
MM je bio u kleti, nalaktio se na masnoču od roštilja : tamnoplava majica
čarli je rješio mrlju![]()
Probaj alkoholom ili medicinskim benzinom.
Za benzin sam sigurna da će skinuti fleku, ali ne znam kako ti se ponaša taj gumirani dio u kontaktu sa njim :/
Probaj prvo na manjem dijelu (da se ne desi da se odlijepi ili rastvori ta gumica).
vještičica prvotno napisa
već sam je rasturila bjesomučnim ruljenjem ulja puderom, vrućom vodom, čarlijem i četkicom... malo se, kakti, dezintegrirala.
inače, biser MM (pa vi sad vidite kako mi je); kaže on: pa ishlapit će. ono, kako voda ishlapi![]()
a šta da ja radim, meni Luky prolio mlijeko po velikom tepihu u db i koliko god ja to prala jučer, danas smrdi katastrofa!
Kako da to riješim?
Sun jel se od jučer do danas osušilo to što si prala na tepihu? Na što smrdi? Pa ne može mlijeko baš tako katastrofalno smrdjeti :? .
Sun, probaj to posuti sodom bikarbonom, možda pomogne (nama je riješila smrad bljuckotines kauča i strunjače)
smrdi smrdi na ukiseljeno! Valjda nisam uspjela skroz to oprati, zavuklo se u tepih.
Probat ću sa sodom bikarbonom, hvala na savjetu!
Sun, ako imaš nekoga tko ima onaj čistač na paru, probaj s tim. Meni mama ima pa kad dođem do njega, to mi je sljedeći desant na onaj tepihSun prvotno napisa
![]()
Meni masne fleke s tepiha sanira sredstvo za pranje sjedala u autu (Pulimax). Kupim ga u Bauhausu za 30-tak kuna.
sišloooo :D napudrala sam ga i načarlijala, ne znam what did the trick, ali eto.
a možeš masne fleke i osvježiti s drugih 2 dcl maslinovog ili nekog drugog ulja i izgledat će ko nove