-
Info - da li su isplaćene naknade?
Cure, jesu li ovaj mjesec već sjele komplikacije? Meni su ovo prve, a još ih nisam dobila.
Je li se možda dokumentacija morala dostaviti do određenog datuma u mjesecu? Meni su nosili iz firme, ali ne znam točno kada. Jel moguće fulati datum, pa da za prošli mjesec uopće ne dobijem unutar ovoga mjeseca, nego tek sljedeći?
Hvala!!! 
mamma san prilagodila naslov postu i topicu
-
-
meni su sjele 23. Što se tebe tiče, ovisi od kad si na bolovanju. Ako si na bolovanju od 01.10. na dalje, prvu naknada dobit ćeš tek oko 25-tog studenog (dan +-). Doznake treba predati do 5-tog u sljedećem mjesecu (tako sam čula) no ja ih predam uvijek do kraja tekućeg mjeseca. Jedino ako si bolovanje otvorila u 9. mjesecu trebala si dobiti ovaj mjesec za toliko dana koliko si u devetom provela na bolovanju.
-
Meni su prvi puta (za 4 zadnja dana u mjesecu, iznenada sam ostala na bol.) "nosili" iz firme kamo sam i poslala prvu doznaku, pa su me uvjeravali da je sve ok. Slijedeći mjesec mi nije sjela komplikacija, samo dio plaće za vrijeme prije nego sam ostala na bolovanju. U HZZO-u su mi tad rekli da ništa nije bilo predano, pa sam ja morala otići liječniku po novu doznaku, ganjati firmu da mi pošalju prosjek plaće i jedva sam stigla predati do 5. slijedećeg mjeseca papire da ovaj mjesec dobijem konačno naknadu. Kad sam ostala na bolovanju nije mi bilo na kraj pameti trčati okolo i ganjati papire (firma u Zg-u, ja u Dugoj Resi).
Zato, provjeri da li su oni predali što treba u HZZO. Radije riješi to sama nego da izvisiš za naknadu.
-
Predala sam papire za rodiljni dopust u HZZO danas, tj.12.11.2007. godine. Kada mogu očekivati prvu isplatu za period od 12.-30. 11., u prosincu ili u siječnju iduće godine? Kojeg datuma se obično isplaćuju?
-
Naravno, mislila sam u prosincu ove godine ili u siječnju iduće godine?
-
u prosincu. oko 20-tog. Ja još uvijek dobivam naknadu za bolovanje za čuvanje trudnoće, a ona stiže oko 25-tog. Porodiljna dolazi par dana prije. Cure koje su na porodiljnom mogu ti reći točnije.
-
Puno ti hvala, malo si me umirila, jer sve isplate naknada od države i grada za rođenje djeteta imati ću nakon što se dijete rodi, a jasno, kao i svi ostali, stvarčice za rođenje djeteta treba kupiti prije rođenja. Pozdrav
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma