Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 60 od 60

Tema: Ideje za izradu božičnih ukrasa za bor

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Ja sam lani radila one od cimeta i ljepila. Meni je to super, efektno i mirisno.
    A kako sušite naranče? jel to dugotrajan proces ( da se ne zanosim previše ) ili postoji neki brzi postupak?
    Ja ne zanm niti za jedan kraći.

Nismo još pokušali recimo stavit ih u pećnicu na neku nižu temperaturu ... no, cilj nam je ipak dobiti suhu naranču koja će takva dugo ostati, a ne pečenu koja će strunuti u roku par dana.

Mogu ti samo reći da su sušene naranče puno trajnije (i lakše za sušenje) od mandarina koje često brzo istrunu. Ja na svom stolu tu u firmi imam desetak sušenih naranči koje tu stoje već nekoiko godina i još su ok. (i čak imaju još ponešto od mirisa)

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dobro, a kakav je taj dugotrajni postupak? Suši se na zraku? Koliko dugo? U vrtiću tete stavljaju na radijatore, jel to spada pod Ok ili pod trulež?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Dobro, a kakav je taj dugotrajni postupak? Suši se na zraku? Koliko dugo? U vrtiću tete stavljaju na radijatore, jel to spada pod Ok ili pod trulež?
    Radijatori su ok.
    Što je zrak suši, to će brže ić sušenje (dakle, ne stavljaj u vlažni podrum ).
    Kompeltno suđšenje ti traje i po mjesec-dva (dakle, do Božića je li-la, možda bude, možda ne bude ... ali, možda i niej bitno da sve bude sasvim suho).

BTW, fora je uzet naranču (ne-suhu) i popikat po njoj klinčiće, izgleda kao ježić i fino miriši. A obično i traje neko vrijeme.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala ti. Ja sam ih upravo poslagala po radijatorima ali teško da će dočekati Božić jer mi djeca uzimaju jednu po jednu i jedu

Datum pristupanja
    May 2004

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako se rade ove kuglice za bor? znam da se moze od sarenih salveta a dalje ne znam nista :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

naranča i limun se osuši kroz par dana na radijatoru.

Ja sam prije par dana sa svojom kćerkicom od 2,4 god izrezala iz spužve bor koji smo kasnije obojale temperama, okitili ga malim kuglicama i jabučicama pomoću konca i objesili na zid tako da dječja soba bude vesela već sada, a ne tek na kraju mjeseca. od restlova sam izrezala zvijezdice koje tek čekaju ljepljenje pa idu na luster

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni danas palo na pamet nesto dok sam lezala u idinoj sobi i dojila ami pa gledam neki set za bojanje (od onih jeftinih "kovcega" s flomasterima, pastelama i drvenim bojicama...) i skuzim da po kuci imamo mali milijun onih malih, kratkih drvenih bojica (5-6cm) i skontam da iz papira izrezemo mala krilca cca 2cm raspona, i da ih nekim malim iglicama, spenadlama ili kako se to vec zove - zakacimo na bojice (da im je spic prema gore) i napravimo - sarene andjele i onda uzmem lastike obicne ali one sarene, da nisu svi crveni, i napravim omcu na bojicu i objesimo ih na djecji bor :D

ako mi iglice ne budu pasale (malo mi nisu bas prikladne za ami...) onda cu krilca lijepit pistoljem (glue gun), mozemo i krilca u dva sloja - jedan tvrdji papir i preko nesto providno ili samo druge boje ili mrvu manje ili neka druga kombinacija, mozda jos koju sljokicu ako nadjemo po kuci i - voila' :D

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

još jedna jednostavna ideja, moj F radio u školi.
    uzmite slamčice za sok iste boje (ne mora biti, moj F radio od šarenih), narežite ih raznih dužina i krenite ih nabadati na štapić (svaku slamćicu točno u sredini zabodite na štapić) za ražnjiče od većih prema najmanjima na vrhu. malo ih zarotirajte oko štapića i dobili ste prekrasan borić na koji možete objesiti i male ukrase.
    štapić za na dno zapiknite u komad plastelina da dobijete stalak.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo nešto za one s malom dječicom,ja sam ih nazvala "eko ukrasi za bor":
    -na debljem kartonu icrtate oblike sa modelima za kolačiće(zvijezda,bor,zeko...)
    -izrežete karton i probijete rupicu za konac ili vunu (to rade mame i tate jer je karton djeci pretežak za rezati)
    -u male posudice ili pijate stavite,posebno,rižu,leću(sivu i crvenu),kukuruz,fažol,sitnu maništricu,sve čega se dočepate iz kužine
    -premažete karton ljepilom,ili sa nekim kistom ili iz tube,običnim ljepilom iz neke bočice
    -i onda male ručice umaču kartončić u posudice:nakon par sati se osuši
    -ja sam lani napravila samo te ukrase i mašne od jutene vreće,izgledalo je ful eko

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •