-
reaktivna trombocitoza sa 7 mj.
:? Pozdrav svima, do sad sam vas pratila samo kao gost i bila vam zahvalna na svim savjetima. Od planiranja obitelji, preživljavanja svih muka trudnoće, vježbi, pomogle ste mi da se odlučim za prirodan porod na lopti i stolčiću, da ne odustanem od dojenja jer D nije cicala prvih mjeseca dana ( a sada još to radi ) i za svaku dilemu odmah sam prvo pogledala na rode.
Ali sada trebam pomoć.
D je zdrava, vesela i živahna beba od 7 mj. Naše malo zlato. Sa 6 mj. pedijatrica nas je poslala na vađenje krvi. Pokazalo se da imamo povišenje trombocite, 560. Sve ostalo je super i u granicama normale. Ponovile smo pretrage za 2 tjedna i bili su 680. Prošli tjedan bili su 780 i upućene smo hitno u Zagreb, na Šalatu, odjel hematologije i onkologije. Ponovno nam vadili krv i mokraću i zasad nema nikakvih pokazatelja infekcija. Nema ni genetskih podloga za krvnu bolest. A nama je trenutačna dijagnoza reaktivna trombocitoza. Moramo ponavljat nalaze svakaka 3 tjedna da vidimo što dalje. D nema nikakvih simptoma bolesti, ni podljeva, ni krvarenja, ni povećanih organa ni limfnih čvorova.
Molim savjet.
Trenutačno uzimamo dodatno željezo, tako su nam preporučili, iako nam je nalaz u granici normale. Nikakvu drugu terapiju nismo dobili.
-
i što na šalati su joj samo izvadili krv i mokraću? nisu radili nikakve dodatne pretrage? znam da se brineš, ali probaj to gledati sa te strane da su gore na šalati dobri stručnjaci za hematologiju, pogotovo dječju pa ako oni nisu digli neku paniku, nemoj ni ti. sigurno je nešto prolazne prirode i za par tjedana će sve doći na svoje. držim vam fige da sve prođe ok i da se što manje živcirate.
-
Moj klinac je to imao sa 9 mjeseci, ali bio je dugo prehladjen i sedimentacija je bila preko 70 (jako visoka), a uz to i anemičan. Dobili smo antibiotik i već je to sredilo i trombocite i sedimentaciju, a trebao je piti i željezo dosta dugo.
-
Za početak- u sigurnim si i pouzdanim rukama
Reaktivna trombocitoza nije rijetkost u djece, osobito se često javlja nakon ili u tijeku neke upale u tijelu, pa kao popratna pojava kod raznih vrsta anemija, nakon krvarenja ili ozljeda... a vrlo često se uzrok niti ne nađe. Isto tako, simptomi bolesti su u djece jako rijetki. Ne zahtijeva niti nikakvo posebno liječenje.
Na Šalatu su vas poslali zato da oni isključe opasnija stanja kod kojih se trombocitoza može javljati (napr. neki tumori- uglavnom se odnosi na leukemije i druge krvne tumore, neke bubrežne bolesti, autoimune bolesti...). Zna se javljati i familijarno, tj da je ima više članova iste obitelji.
Uglavnom nemoj se puno sekirati, na Šalati znaju što rade, vjerujem da su napravili svu potrebnu obradu i da su iz nje saznali da se ne radi o ničem opasnom. Ali kako je oprez majka mudrosti, još će vas neko vrijeme naručivati na kontrole s nalazima...
Sretno!
-
evo nas opet
stigli su nam nalazi . Jetrene probe u redu. Urino kultura sterilna. Nemamo nikakvih infekcija ni bakterija. Svi nalazi u redu. Sad nas još čeka citološka pretraga krvi. Uz to doktor je imao primjedbu na naš korijen nosa. Nekako mu je udubljen. Kad sam to potražila na netu skoro sam ostala uzemljena. Moja D ima lice lutkice, ima visoki ton glasa i udubljen korijen nosa a sve su to simptomi problema rada hipofize.
Možda pretjerujem?
A malo sam i prčkala po obiteljskoj anamnezi. Imamo trombocitozu u obitelji.
A moja D sad blaženo spava dok si ja razbijam glavu.
-
I mi smo bili na Šalati, radili su mu i uzv abdomena.
Luka isto ima malo udubljeni korjen nosa, ali nitko nikad nije pričao o hipofizi... valjda zato što je bio i prevelik za svoju dob. Da li joj je rast u skladu s dobi?
-
U granicama je za svoju dob. Ali više naginjemo k mala do srednja beba po veličini. No rođena je s 2,800g i 51 cm. Ja sam isto jako sitne građe ( klinci me u školi kad dobe lošu ocjenu zovu metar i žilet) pa je moja pedijatrica rekla da to ništa ne mora značiti. Rastemo uglavnom kak treba. Sad sam se malo smirila jer za sve ima rješenje, pa ako i imamo s time problema sve se može riješiti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma