Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: laparoskopija?

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno laparoskopija?

Nakon 2,5god liječenja meni i suprugu nisu ustanovili nikakav problem. Hormoni ok(progesteron malo niži ali u intervalu), brisevi i papa ok, insuflacija ok,spermiogram ok.radili 3 ciljana odnosa i pokušali prirodnu inseminaciju, ali uvijek mali i loši folikuli, inseminaciju uz indukciju ovulacije pa nije uspjelo.Trenutno sam na čekanju da dodjem kod drugog doktora(o tome sam već pisala i odlučila se uz preporuku drugih forumašica), ali još sam tu gdje sam i bila. Dakle danas sam molila doktora da me pošalje na ivf, ali je rekao da nalazi nisu za to i da ćemo pokušati sa još jednom,dvije inseminacije, a da on razmišlja poslati me na laparoskopiju!
    Sad me zanimaju vaša iskustva,već sam nešto i čitala, ali većina cura je to radila nakon ivf-a.iskreno, malo me i strah toga .ma mislim ako je to problem što beba ne stiže napraviti ću ih ja i pedeset, ali bi radje na ivf.ovo čekanje me nervira više od bilo čega

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Stvar ti je razlike protokola. Kod nas se uvriježilo da se prvo pokušava, onda ide na laparaskopiju, a vani je često i obrnuto i laparaskopija spada u pretragu prije IVF-a. Imaš mali milijun postova o laparaskopiji, em kako gdje izgleda, em dileme (potraži moj topic - raditi laparaskopiju nakon urednog HSG-a ili tako nekako). Iz moje perspektive (uspjela nakon 7 godina 3 mjeseca nakon laparaskopije i gotovo sam natjerala doktora da mi napiše preporuku za to) ja sam njen advokat (meni je bila manja logistička zezancija i manja bol nego rtg HSG), ali teško mi je na osnovu ovako malo infaća (koliko ti je godina, koja ti je dijagnoza, kakav je bio rtg HSG, jesi slučajno radila histeroskopiju) reći ti nešto suvislije. Sretno!

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Danas je odlučeno, za tjedan dana idem na laparo i histeroskopiju. Sad pitanje, može li se u tjedan dana tj do ovoga petka stići obaviti sve pretrage koje trebaju pred laparaskopiju? Ako da gdje u u Zg najbrže napraviti rtg pluća i ekg, a ako se ne stigne gdje otići privatno?

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam se upravo vratila sa lpsc+hsc koje sam obavila u KB Osijek. U srijedu popodne dogovoren je zahvat za ponedjeljak. Prema tome, imala sam 2 dana za napraviti pretrage, a tražilo se: osnovne laboratorijske pretrage krvi i urina, posebno na transfuziologiji krvna grupa, Rh faktor, TPHA, antigen hepatitisa B. Osim toga, pregled anesteziologa. I to je sve.
    4 dana sam provela u bolnici i na moju veeeeliku sreću: sve je OK :D

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

andrejaaa pitaj svoju doktoricu opće prakse gdje spadaš. Tamo dođeš i kažeš da ti je hitno jer ideš na operaciju za par dana i trebali bi te primiti. Ja sam bez najave došla i napravila RTG isti dan.
    Meni je bio problem pronaći internitstu koji će spojiti sve te nalaze i reći svoje mišljenje. Bila na SD i totalno se razočarala histeričnom ženom. U pola razgovora sam se digla i otišla privatno.....

andrejaaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo baš sam sve pronašla osim interniste. Dodirko, možeš li mi reći gdje si privatno našla internistu i koliko dođe pregled. Može i na pp. Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •