Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: bolovi u nogama

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno bolovi u nogama

Jutros sam se jako prepala za mog mišića. Ustao je rano kao i obično i trabala sam ga spremiti za vrtić, međutim mi je rako da ga bole koljena (noge) i da ne može stajati. Probala sam ga uspraviti i ostaviti da stoji, ali on se jednostavno nije mogao držati uspravno ni hodati normalno. Hodao je tako da se drža za stol i kauč i bi sav nekakav prsavijen. Ovo je već treći put da nam se to događa. Prvi put prije dva tri mjeseca, nakon ručka je rakao da ne može stati na noge, onda je uskoro dobio temperaturu koja je prošla za jedan dan a s njom i bolovi u nogama.
    Drugi put prije dva mjeseca, išao je s MM na more i bio cijeli dan u vodi (more je bilo prilično hladno) i sutradan je imao isti problem koji je prošao za dan dva. I ovo jutros. Svaki put smo ga vodili doktorici ali one nisu vidjele ništa neobično (prvi put su rekli da je od temoerature, drugi put se i ne sjećam, a jutros da su možda bolovi rasta ili ima kakav virus koji će se uskoro pokazati - malo mu curio nosić). Međutim dok smo mi došli do doktorice on je već prilično normalno hodao dok je slika od jutros bila strašna - izgledalo je kao da mu se noge oduzimaju. Osim toga dok je rkle da o tome ne pričamo pred njim i ne pokazujemo da nas je strah jer mi se čini da ona misli da on time privlači pažnju (u tom slučaju bi po mome mišljenju bio trogodišnjak vrijedan Oskara). I da ponašanje mu je normalno, raspoložen je, i danas smo se igrali zamjene uloga - one je bio mama, a ja dijete i rakao mi je da mama danas neće ići na posao i cijeli dan će se igrati s njim? (je li moguće da je dok ipak u pravu za skretanje pažnje). Inače je nadavno dobio malog rođaka i prilično je ljubomoran jer više nema dedinu i bakinu nepodijeljenu pažnju (doživio je čak i regresiju u ponašanji i stalno želi glumiti da je on mala beba).
    Molim vas za mišljenje jer ja sam stvarno preplašena i ne znam što ću ako se ujutro pojavi ista situacija (stvarno izgleda da on ne može stajati, jutros je čak i pao).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čim sam vidjela naslov, odmah sam otvorila topik jer imam paničan strah da će i moja djeca imati "bolove u nogama".
    ne želim te strašiti, može biti bilo što, nekakva reuma ili čak i to da glumi, ali evo, kod mog nećaka je bila riječ o gadnoj bolesti.
    naime, tako negdje oko 3. godine počeo se žaliti na bolove u nogama, išli svaki put kod doktora, on govorio da nije ništa. tako su se ti bolovi pojavljivali kroz nekih godinu dana, dok jednom nije mogao sjesti od bolova i otišli su ortopedu. onda su još neko vrijeme hodali po doktorima dok nisu došli do prave dijagnoze: kosti zdjelice su mu se raspadale, drobile, nestajale. užasno rijetka bolest. bio je na nekoliko operacija, usadili mu metalne pločice...
    mislim , danas je on posve ok, ima 21 godinu, svira u bendu sve pet. ali što je prošao kao mali i svaki put kad mi zara kaže da ju bole noge, ja pretrnem.
    tako da bih ja na vašem mjestu otišla ortopedu, na uzv, što god.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cijelu noć sam loše spavala misleći kako će biti jutros.
    Ustao, zapravo iskočio iz kreveta kao da ništa nije bilo kad sam mu rekla da je na tv Zekoslav Mrkva. Ne žali se na nikakav bol. Obukla mu štramplice (MM znaju nekad zaboliti noge i pomaže mu kad ih utopli) i s veseljem otišao u vrtić. Ali kako mu se bolovi ponavljaju već treći put ne znam što bih mislila. I zašto jučer cijela drama, danas ništa.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moja mala se žalila (počelo je prije 2 god ) da je bole noge,pogotovo navečer u području bedara.Popuštalo joj je kad sam joj ja masirala noge.Išla sam kod liječnika ,nije nas poslao na slikanje, i rekao je daje to zbog toga jer raste :/ .Zna joj se i sada javljati,pa sam mislila otići opet do lječnika za svaki slučaj

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mene su ko' klinku strašno bolile noge po noći ( oko treće godine).
    to su bili bolovi koji su me budili

dr. je rekla da je to najvjerojatnije od rasta

a u pubertetu sam čak imala i nočne grčeve u listovima, užas

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mara prvotno napisa
    mene su ko' klinku strašno bolile noge po noći ( oko treće godine).
    to su bili bolovi koji su me budili

dr. je rekla da je to najvjerojatnije od rasta

a u pubertetu sam čak imala i nočne grčeve u listovima, užas
    Isto tako i ja.
    Na žalost, kod mene su se na te "bolove rasta" nastavili bolovi od spuštenih (gotovo ravnih) stopala, a kasnije i bolovi od kralješnice. A ne znam gdje je bila granica između jednih i drugih.

Da ipak odete ortopedu?

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mene su isto odmalena boljela koljena,stravično.Baka mi je govorila da mi rastu noge,a ja sam bila uvjerena da laže.Zadnji put mi se to dogodilo u školi,u #-em srednje,kad nisam mogla stat na noge od bola,a imali smo laboratorijske vježbe. Naravno,nisam išla na nikakve pretrage,ali da se mojem djetetu to dogodi,bila bih već na hitnoj.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala Vam što ste me malo rasteretili, već sam bil aproučila sve o MS, mišićnoj distrofiji, juvenilnom artritisu...
    WStalno ga promatram i ne nalazim nikakvih simptoma. Jako je aktivan i raspoložen, ustaje se bez problema iz čučečeg stava, trči uz stepenice i ne žali se više ni na kakve bolove.
    Ma nisam više pametna, vjerovatno su ipak bolovi rasta ili pak viroza koja se odrazila na kuk.
    Njega inače prati ortoped, ali osim malo spuštenog svoda jednog stopala za koje on želi još pričekati nema ništa drugo.
    Nadam se da je doc u pravu i kad kaže da sam ja paničar.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Jako je dugo prošlo od otvaranja ove teme, ali kako se sad ista stvar događa i mom djetetu, molim one koji imaju još šta dodati o ovome da se jave. Jesu li kod vas to bili ipak bolovi od rasta ili nešto drugo?
    Moje se malo 4,5-godišnje dijete žali na bolove u nogama (uglavnom pokazuje na potkoljenice ili koljena) sporadično tijekom dana (ne svaki dan), a do sada se 3 puta dogodilo da je plakao po noći jer ga bole noge. Nije mi svejedno

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

osgood schatter sindrom. pogledaj, to je dijagnosticirano mojoj daki. javlja se uslijed neravnomjernog rasta.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure, hvala na informacijama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove