Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: TRUDNA NA HSG-u?!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno TRUDNA NA HSG-u?!

Znam da bi ovu temu trebala možda na problemima u trudnoći predstaviti, ali nekako sam ovdje "doma" sa svima vama curma jošod pokušaja ostanka trudnom,...
    Sada sam već u 30.tjednu T i ne znam koliko ima smisla od početka razmišljati o o tome što mene muči, ali jednosatvno mi neda mira, pa vas molim makar za mišljenje bistre glave jer moja nakon svih računanja to više zaista nije,...
    pokušat ću rezimirati svoj strah;
    Naime, kako sam pokušavala ostati trudna cca 3 god, napokon je došao i moj dan za HSG, kojeg sam se jako bojala, a sada bi sve dala da nisam uopće išla, ako je moguće ono što ja sumnjam,..
    Zadnji pregled kod mojeg MPO ( dr.Vlastelić-Rijeka ) prije trudnoće bio je 30.03.kada mi je utvrđeno na folikulometriji ovulacija 9.DC ( ZM 21.03.).Uvijek sam imala problema sa preranom ovulacijom i jako kratkom ciklusima od samo 18-21 dan, zbog povišenog FSH!
    Nakon toga sam dobila slijedeću M 09.04.( znači samo 20-tak dana nakon prijašnje ) i naručena sam bila na HSG 19.04.Kako mi se to činilo predugo 10DC, zvala sam doktora Vlastelića ako je to ok, jer znam da ne preporučaju HSG nakon O, a kako su meni tako uvijek rano, malo sam se bojala, ali on je rekao neka idem,...
    I tako ja otišla na taj HSG, a večer prije sam počela lagano krvariti, pa sam čak mislila kako mi neće napraviti HSG, ali su rekli da nema veze!
    Sve je prošlo ok, jajovodi prohodni, ništa nije bolilo, sve pet i dođem ja nakon 2 dana kod MPO i kaže on da me neće pregledavati ništa jer da je to sve još jako svježe i još kravrim pa kada popijem antibiotike neka se javim pa ćemo na terapiju Klomifenom!
    I tako ja čekam slijedeću M, ali je nema!!Ja luda eć, pa kud baš sada kasni kada bi se konačno trebali dogovoriti za terapiju!
    Otišla sam kod njega 11.05.da vidimo zašto nemam M, mislila sam oept neka cista ili sl, ali iznenađenje ja trudna!!!
    Prva reakcija je bila ma kako, kada sam bila na HSG-u, a k tome još sam i krvarila slijedećih 10-tak dana, tako da odnose nisam imala, skoz do kraja 4.mjeseca!
    Od tog dana to pitanje kada i kako sam je zatrudnila ne skida mi se s pameti, pogotovo sada kada mjere bebe ne odgovaraju datumu ZM, čak je za 3 tjedna veća beba!U početku je bila za tjedan dana, pa sam to nekako prihvaćala, iako su mi uvijek govorilil, ma to je zato jer imam rano O!I svakog doktora sam upozorila da sam bila 19.04.na HSG-u, ali nitko, baš nitko nije o tome raspravljao, svi su rekli, ma nema veze, da je nešto već bi se pokazalo, beba je ok, ali mene svejedno brine to zračenje i mogućnost ne znam ni ja čega,...Moj MPO kaže da je to nemoguće, da sam bila trudna na HSG-u jer bi ta tekućina pod pritiskom razbila plod ili dovela do vanmaternične,...Ali kako onda te mjere bebe su toliko različite, baš nekako odgovara kao da sam zatrudnila onaj cilkus kada je dokazna O bila 30.03.!Jer od HSG-a pa do našeg slijedećeg odnosa je bilo prošlo 10-tak dana, znači da beba trebala biti puno, puno manja!!!
    I opet sam tu temu zadnji put sa dr otvorila, ali on kaže da nema govora o tome i da je glavno da je beba ok!
    Svjesna sam da sada skoro pred kraj T nema smisla previše razbijati glavu, jer što je tu je, nadam se da će biti sve ok,ali ipak mi je uvijek prisutan taj strah!
    Zato vas molim, ako imate neki pametan savjet da se ostavim te dileme i prihvatim rizik kakav je, please!!!I što vi mislite je li uopće moguće da sam zaista bila trudna prije HSG-a?!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tanjama, prvo ću ti poslati vibrice za mirnu trudnoću i zdravu bebicu ~~~~~ !, kao i reći slučaj moje prijateljice koja je, ne znajući da je u ranoj trudnoći, išla na rtg pluća zbog posla i sve je bilo OK (a i razgovarala je s brojnim doktorima i svi su rekli da misle da će biti sve OK - ali ne mogu ti točno reći koliko je to nakon ovulacije bilo, ali sjećam se da je to bilo u ciklusu kad je ostala trudna). Ja nekako mislim da ako si tada bila trudna, trudnoća se ne bi ni održala. Sretno i što mirnije!

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

evo slucaja jedne pacijentice mog doktora:
    nakon dugogodisnje (neobjasnjene) neplodnosti, posalju zenu na laparoskopiju. naravno, prije toga redovna obrada, rtg pluca i sve sto ide, antibitotici u istom ciklusu kad i laparo. na laparo joj ucine eksplorativnu kiretazu (dijela materista), ispitaju prohodnost jajovoda.

sljedeca menga nikad ne dodje! znaci, oplodjeno jajasce je prezivjelo sve to i danas je on majka velikog djecaka.

Bog kad daje, daje

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tanjama samo ću Te pozdraviti i zaželjeti mirni nastavak T.

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa

potpisujem
    Sretno!!!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

jasno mi je da si izluđena s tim. Ali, eto ..izgleda da je bilo vrijeme za tvoju bebicu i ona se nije dala smest..... Želim ti zdravu cmizdravu bebicu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala vam cure na savjetima, moram vjerovati da će sve biti ok, pa valjda bi se već nešto pokazalo!A tko zna, teško je nekada neke stvari u životu isplanirati!
    ina33kako se ti osjećaš, je sve u redu s trudnoćom?Zaista si zaslužila ( kao i sve ostale ) svu sreću ovoga svijeta!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tvoja bebica je pravi mali borac. E sad, ta priča da bi kontrast razorio plod se očito ne drži jer tada tvoje bebe ne bi bilo. Što se tiče samog zračenja ima jako puno slučajeva kada majke ne znaju da su trudne i podvrgavaju se zračenju u području zdjelice pa sve bude OK. Znam jednu koja je imala prometnu nesreću s lakšim ozljedama, bila u bolnici pod jakim sedativima i analgeticima (i još koječemu) nekoliko slikanja, a bebo izašao zdrav i jako vragolast!
    Zato uživaj u preostalim tjednima i veseli se onome što te čeka!

njumi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa

i ja se ovdje potpisujem

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Dobro su cure rekle, beba je borac, odlučila je doći i ništa je u tome neće spriječiti. :D

Želim ti sve najbolje i mirnu trudnoću do kraja.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ono što me najviše čudi je to što niti nijedan doktor nije uzeo u mogućnost da sam zaista bila trudna prije HSG-a, nije mi jasno zasto!!Samo ponavljaju ma nemoguće i svaki put govore kako je beba ssamo veća nego što bi trebala biti!!!
    Slijedeći put kada budem išla na pregled neću izaći sve dok mi ne objasni do kraja, znam da sada nemam ništa od toga, ali barem da budem sigurna da mi ne odrede krivi termin!!!
    Hvala vam od

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

tanjama,
    želim ti miran nastavak trudnoće, a očito da je i priroda učinila svoje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •