Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: raniji termin i kada otvoriti porodiljni?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno raniji termin i kada otvoriti porodiljni?

molim za pomoć u svezi porodiljnog; naime od početka trudnoće sam na komplikacijama i "službeni" termin poroda je 16.01., iako mi je jučer ginek.rekao da će to biti s obzirom na veličinu bebe puno ranije , negdje oko 20.12.-28.12.!Kada onda moram prijeći sa komplikacija na porodiljni?!Koji datum termina se gleda-onaj "službeni"ili po mjerama UTZ?!
    Hvala

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Gleda se službeni.

Ako svi pokazatelji pokazuju da je termin bebe dosta ranije, porazgovaraj s liječnikom o promjeni termina poroda.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ok, mislim da ću onda morati popričati sa doktroricom jer sve upućuje da će prije doći do rođenja,thanks!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ako si na komplikacijama od pocetka, 45 dana prije termina "sluzbenog"(racunatog od zadnje menstruacije) odlazis na porodiljni. tako je bilo kod mene, na kraju sam rodila 3tj prije termina.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

možda mi znaš reći što trebam imati za otvoriti porodiljni-neku potvrdu od ginekologice ili?Pitam jer trudnoću vodim na poliklinici, a ne ambulantno kod svoje "socijalne" doktorice koja baš nije ssretljiva, pa da je znam pitati što mi treba točno!
    Znači, da ne žurim sa otvaranjem porodiljnog, svejedno mi je jel da, da ja računam po "službenom" terminu?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam na komplikacijama i za porodiljni mi je tredala doznaka koju mi je napisala dok. opće prakse na temelju datuma koji je odredio moj gin. a potvrdila komisija na koju sam morala ići zbog bolovanja.

ako još uvijek radiš neka ti u poliklinici napišu kojeg datuma ti počinje porodiljni (45 ili 28 dana prije termina) i sa tim idi kod doktora opće prakse po doznaku, a treba ti i iz firme prosjek zadnjih 6 plaća. to nosiš na hzzo (na hzzo-u trebaš ispuniti još neke obrazce ali se više točno ne sjećam koje - reći će ti oni ako ti još kaj fali).

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: raniji termin i kada otvoriti porodiljni?

[quote="tanjama"]molim za pomoć u svezi porodiljnog; naime od početka trudnoće sam na komplikacijama i "službeni" termin poroda je 16.01., iako mi je jučer ginek.rekao da će to biti s obzirom na veličinu bebe puno ranije , negdje oko 20.12.-28.12.!Kada onda moram prijeći sa komplikacija na porodiljni?!Koji datum termina se gleda-onaj "službeni"ili po mjerama UTZ?!
    Hvala[/quote
    Na porodiljni prelazis 45 dana prije termina, prvog, izračunatog prema ZM. A ako rodis ranije porodiljni ti se svakako produzava, moras doduse to zatrazit od Zavoda i prilozit potrebnu dokumentaciju kojom dokazujes prijevremeni porod

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •