Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: problem sa noćnim podojima

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno problem sa noćnim podojima

Imamo problem sa nespavanjem i neprestalnim dojenjem tijekom cijele noći.
    Prije 3 tijedna je počela intezivno tražiti sisu, imali smo podoje po sat i pol da bi za pol sata htijela opet i tako cijeli dan i noć. Nisam imala drugog objašnjenja za to osim da se radi o preuranjenom skoku u razvoju jer je tad imala samo 2 i pol mjeseca. U zadnjih par dana su se dnevni podoji prorijedili i sve se vratilo kao prije ali noću imamo po 10-tak podoja, svakih pol sata - 45 min. Meni izgleda da se ona ne najede do kraja jer vuće samo par minuta i to jako slabo, uopće ne osjetim da vuće pa kao da si zadovolji samo trenutnu potrebu za mlijekom i sisom i za pol sata se opet probudi i tako do jutra.
    Budući da više ne mogu podnjeti da 3 tjedna nisam oko sklopila dulje od pol sata jučer sam se naveče izdojila 40 ml i to joj dala na flašicu i još je stavila na sisu da dobi ono masno mlijeko i ne znam jel zbog toga prvi put nakon 3 tjedna odspavala 2 i pol sata u komadu. Nakon toga se opet budila svakih sat i po, do jutra.
    Ne pali ono sa štipkanjem i sl da ju razbudim i potaknem da sisa jer je preuspavana da bi ju bilo šta trgnulo da je potegne kak spada a da ju ne uzrujam.
    Danas ću se probati izdajat tokom dana da joj navečer dam više na flašicu, možda će bolje spavati, ne znam dal dobro radim al trenutno ne znam bolje riješenje.
    Ajde pliz pomagajte jer ovo nije za izdržat više, na izmaku sam snaga.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Švedica, a što da ti kažem - proći će.
    Kopiram s topica koji sam otvorila kad je H imao 5 mjeseci:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=11423

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Većina nas koje svoje bebe dojimo imamo tu sreću da se djeca noću manji ili veći broj puta probude. Moj se dečko relativno često budi pa sam počela zapisivati koliko.

Evo kako je izgledala današnja noć (lijevo je vrijeme provedeno u spavanju u krevetiću, desno crvenim vrijeme provedeno u sisanju/maženju/uspavljivanju)

21:15 - 21:37 (sisanje: 9 minuta)
    21:56 - 21:58 (sisanje: 10 minuta)
    22:08 - 23:24 (sisanje: 6 minuta)
    23:30 - 00:15 (sisanje: 9 minuta)
    00:24 - 01:47 (sisanje: 8 minuta)
    01:55 - 02:52 (sisanje: 6 minuta)
    02:58 - 03:34 (sisanje: 3 puta po 15 minuta, ostalo vrijeme maženje i uspavljivanje - ukupno 1 sat i 55 minuta)
    05:53 - 06:56 (sisanje: 7 minuta)
    07:03 - 07:19 (maženje: 5 minuta)
    07:24 - 08:12 --> službeni kraj noći

Moram napomenuti da je ovaj dio noći koji je bio budan gotovo dva sata kod njega ipak rjeđi; uglavnom kad se probudi siše 5-10 minuta i ponovo zaspi.
    Međutim, kako mu je pelena bila jaaaako puna, morala sam mu je promijeniti da ne procuri i lijepo se razbudio :/

Kakvo je stanje kod vas?

Sad ima skoro tri godine i mogu ti reći da se ponekad probudi jednom, ponekad dva puta, a dogodilo se i - mislim tri puta - da se nije probudio.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mozda ima pripreme za skok
    mozda imate grijanje pa je suhi zrak pa je zedna
    ..
    svasta moze biti
    u svakom slucaju, proci ce

Jonna avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

razumijem te kako ti je jel i nama je bilo tako u pocetku probaj ju skinuti do bodya da se tako navikne da mora jesti. tak sam ja Jonnu skidala do pelene da se navikne da je vrijeme hranjenja kad je na sisi a ne spavanja. Izdrzi nemoj posustat
    sretno

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vec sam ti pisala da fakat provjeris da li joj je vruce i da li je suh zrak, a vidim da ti storma isto sugerira. stisni zube, jer toliko si zeljela dojiti, da se fakat nadam da ces uspjeti sve nedace izdrzati

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Draga Svedice, mi opet imamo iste probleme Po tome sam zakljucila da je moje (a i tvoje) dijete normalno, tj. kao i drugi/e. :D Mene uvijek utjesi cinjenica da malo ovakvih topica pokrecu mame s vise od godinu dana sisalackog staza. Sjetim se kako mi je bilo koma sa starijom (8 mjeseci nespavanja!), ali je proslo samo tako i dojile smo skoro do njene druge godine. Znam da sve to ne zvuci bas utjesno kad si neispavana, ali drzi se i ne odustaj!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Švedice, uzmi bebicu k sebi (ako već nisi) bit će ti puno lakše. Drži se

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi smo u spavaćoj sobi isključili grijanje i imamo i ovlaživač zraka. malena super spava, nije zima, papa normalno, 2-3 puta po noći (uf, kucam u drvo....)

iva2405 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i mala spava s nama

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

HAJ,

slažem se s prethodnim sugestijama, a pokušaj razmisliti i o knjizi Non cry sleep solution. Tvoja mi sisalica sliči na mojeg cicospavača. Tek sad vjerujem da nije stalno gladan jer sam do 3,5 mj stalno sumnjala u sebe i svoje cice, a na kraju, ono je problem u spavanju i potrebi za cikom i maminom toplinom.

IPAK, ne znam kaj u knjizi piše za mlađe od 6 jer sam je dobila kad smo imali 7 pa nisam čitala sve, ali nije mi ni sad cilj skroz ukinuti noćne podoje... ( a kamo li ranije) a našim tempom bih to postigla do pete godine

D je do 3,5 mj danju dojio po dva sata spavajući istovremeno. Za sat vremena, opet isponova. Znači dojio je svaka 3 sata , mudrica, ali je na ciki provodio skoro cijeli dan. Pokušala sam sa skidanjem do bodya ali smo u skidanju jaaako loši, tj. plače neopisivo pa sam od toga odustala. Budući smo mi imali i adaptirano do 4 mj zbog moje nesigurnosti i neznanja, noću je spavao relativno dobro - 3-4 sata u komadu iako se i to skraćivalo kako je bio stariji. Nakon ukidanja zadnjeg mililitra adaptiranog neka dva mjeseca smo dojili svaki sat noću i danju, ali smo izdržali...

Sad se noću budi svaki sat, dva, rjeđe tri... Zapravo stalno cikamo, bez obzira je'l dan ili noć 8)

Stavit ću i ja lončić vode na radijator!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma ne znam više s čim to ima veze...probala sam ukinuti sve prepreke kojih sam se mogla dosjetiti ali ništa...već 3 noći pošteno izluftavam sobu prije spavanja, stavljam vodu na radijatore, prozor nam na kip otvoren....rezultat: ovu noć smo dojili svakih 15-tak minuta od ponoći do pol 5 ujutro i onda je odspavala do pol 8 u komadu..... :shock:

i meni se sve više čini da nije ništa drugo u pitanju nego potreba za sisom i kontaktom sa mnom.....samo...nije mi jasno od kud sad ta faza sa 3 mj. starosti, jer do sad mi je 1. turu spavanja spavala po 3-4 pa i 5 sati u komadu a do jutra svakih sat i pol-2...

ovo je sad veliki test izdržljivosti i živaca... :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Možda bi pomoglo da danju pokušate povećati broj podoja. I mi spavamo zajedno već dugo vremena i uopće mi nije jasno kako mame koje se dižu noću za dojenje uopće mogu funkcionirati.Što se tiče broja noćnih podoja mi smo prošli faze od jednog do pet-šest i to se stalno mijenja.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nama je sinoc pomoglo iskljucivanje grijanja, kapica na glavi (jer mrzi kad mu je hladno na celavu glavu ) i spavanje u istom krevetu, ali malo podalje, tako da ga ne gurkam. Mislim da mu, bar ponekad, godi sto ima svoj prostor... ali po tome su klinci skroz individualni, jer moja dvoipogodisnjakinja spava doslovno zalijepljena za mene. Ne znam koliko ce to dugo trajati ali opet cemo probati nocas.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nama ništa ne pomaže on siše svakih sat, dva tokom cijele noći.
    Ako slućajno prođe tri sata ja se sama probudim da vidim što se dešava ....i još ujutro moram delati :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cure pročitajte ovo. Možda vam pomogne.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...223&highlight=

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •